رییس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات گفت: با رشد فزاینده استعمال دخانیات در میان نوجوانان، ٤٠سال آینده جزو سه‌کشور اول مصرف‌کننده دخانیات در جهان خواهیم شد.

در میزان استعمال دخانیات سیر صعودی داشته‌ایم

سلامت نیوز: رییس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات گفت: با رشد فزاینده استعمال دخانیات در میان نوجوانان، ٤٠سال آینده جزو سه‌کشور اول مصرف‌کننده دخانیات در جهان خواهیم شد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه شرق ،دکتر خسرو صادق‌نیت در برنامه مناظره که با موضوع بررسی «مالیات بر سیگار» برگزار شد، با اشاره به اینکه متاسفانه کشور ما در میزان استعمال دخانیات وضعیت مطلوبی ندارد، گفت: باوجود تعهدی که به سازمان بهداشت جهانی مبنی‌بر کاهش ٣٠درصدی در مصرف را داریم، متاسفانه در میزان استعمال دخانیات سیر صعودی داشته‌ایم و نتوانسته‌ایم اقدامات جدی‌ای انجام دهیم.

وی با بیان اینکه در٤٠سال آینده جزو سه کشور اول مصرف‌کننده دخانیات در جهان خواهیم شد، اظهار کرد: درصد استعمال دخانیات در نوجوانان و دختران ما، رشد فزاینده‌ای را نشان می‌دهد و مشکل بعدی درخصوص مرگ افرادی است که در معرض دود سیگار هستند. وی ادامه داد: ٣٠درصد بچه‌های زیر پنج‌سال با دود سیگار مواجه هستند و احتمال اینکه در بزرگسالی مصرف‌کننده دخانیات شوند بالاست. هم‌اکنون ٤/١میلیاردنفر سیگاری در دنیا وجود دارند که سالانه شش‌میلیون‌نفر از این افراد مستقیما بر اثر استنشاق دود سیگار می‌میرند و ٦٠٠هزارنفر نیز به‌دلیل مواجهه با دود دست‌دوم سیگار جان خود را از دست می‌دهند.

صادق‌نیت خاطرنشان کرد: در ارتباطی که با سازمان جهانی بهداشت برقرار کرده‌ایم، شش‌ روش پیشنهادی در کنترل مصرف دخانیات مطرح شده است که ضعیف‌ترین اقدام ما در این شش‌گام، در حوزه وضع مالیات بر دخانیات بوده است، به‌طوری‌که بین ٢٠کشور مدیترانه‌شرقی، رتبه١٩ را داریم، یعنی یک‌قدم جلوتر از کشور سومالی! صادق‌نیت با اشاره به وجود پیچیدگی‌های مالیاتی در حوزه دخانیات، گفت: صنایع دخانی تولید داخل در کشور حدود سه تا هفت‌برابر قیمت تولید‌شده به‌فروش می‌رسد، در‌حالی‌که مالیاتی که از آنها اخذ می‌شود بر‌مبنای قیمت تولید‌ است، نه قیمتی که چندین‌برابر بیشتر به‌فروش می‌رسد!

رییس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات با تاکید‌بر ارتباط مستقیم مصرف سیگار و مالیات، گفت: برای ساماندهی مصرف دخانیات باید به‌طور همزمان شش‌گام به جلو برویم که آخرین راه آن مالیات به‌عنوان یکی از عوامل موثر بر کاهش مصرف سیگار است.

بر‌این‌اساس پیشنهادی از سوی وزارت بهداشت مبنی‌بر افزایش مالیات بر سیگار مطرح و با مخالفت کمیسیون تلفیق روبه‌رو شد. وی در ادامه با اشاره به اینکه مطالعات در ٧٦کشور موفق در کنترل دخانیات نشان می‌دهد، توانسته‌اند برنامه دریافت مالیات را با رویکرد کاهش مصرف دخانیات عملیاتی کنند، افزود: وزارت بهداشت بر این نکته تاکید داشت که افزایش مالیات بر سیگار موجب کاهش مصرف آن خواهد شد و تاکید داشت که این پول به حساب خزانه واریز شود تا وزارت بهداشت از اتهامی که ممکن است در این رابطه از سوی برخی از افراد، مبنی‌بر اینکه وزارت بهداشت درصدد افزایش اعتبارات خود است، وارد شود، مبرا باشد که بعد از پیشنهادات مختلف در‌نهایت پیشنهاد افزایش ١٠ریالی قیمت سیگار در صحن علنی مجلس رای نیاورد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha