کمبود تخت وکیفیت پایین درمان درکنارآمار بالای سوختگی درکشورمان ازعوامل ودلایل نگرانی دراین حوزه است بویژه که این موارد درچهارشنبه اخر سال بیش از زمانهای دیگر خود را نمایان می سازد.

سلامت نیوز: کمبود تخت وکیفیت پایین درمان درکنارآمار بالای سوختگی درکشورمان ازعوامل ودلایل نگرانی دراین حوزه است بویژه که این موارد درچهارشنبه اخر سال بیش از زمانهای دیگر خود را نمایان می سازد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از قدس انلاین درحال حاضر کمبود تخت‌ برای بیمارن سوختگی نه تنها نیاز این بیماران را برطرف نمی‌کند که  کیفیت پایین درمان سوختگی و تجهیزات درمان شرایط را برای آنان بدتر نیز می کند بویژه که آمار سوختگی در کشورمان بالاست.
دوسال قبل دکتر حسن امامی رضوی ، معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آن دوره اماری ارایه داد که جای تامل بسیار دارد.امامی رضوی گفت: سالانه 150 هزار نفر در کشور دچار سوختگی می شوند که 15 هزار نفر آنان نیاز به بستری پیدا می کنند. به گفته دکتر امامی آمار سوختگی در ایران با جمعیت 75 میلیون نفری، سالانه 150 هزار نفر است درحالیکه این رقم در آمریکا با جمعیت 320 میلیونی به 500 هزار نفر می رسد که این امر نشان می دهد آمار سوختگی در کشور ما بسیار زیاد است. وی ادامه داد: سالانه سه هزار نفر براثر سوختگی در کشور جان خود را از دست می دهند که در سال های اخیر این رقم به دو هزار نفر رسیده است


*ضرورت ایجاد بیمارستان‌های سوختگی استاندارد
در همین باره سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با ابراز تاسف از کیفیت پایین درمان سوختگی در کشور، تصریح کرد: سوختگی از جمله بیماری‌هایی است که نیاز به درمان و مراقبت ویژه دارد و در برخی موارد معالجه و بهبود این بیماران مدت‌ها طول می‌کشد لذا ایجاد بیمارستان مخصوص این بیماران ضروری است.
محمدحسین قربانی با تاکید بر ایجاد بیمارستان‌های استاندارد سوختگی در کشورگفت: با توجه به تعداد اندک تخت های استاندارد و تعداد بالای بیماران سوختگی در کشور، وزارت بهداشت با بودجه تحت اختیار خود با افزایش تخت های استاندارد می تواند آمار بیشتری از این بیماران را زنده نگه دارد.
قربانی ایجاد فضایی مخصوص بیماران سوختگی در همه بیمارستان‌های کشور را مهم خواند و تاکید کرد: اگر مجهز کردن همه بیمارستان‌های کشور به تخت های سوختگی در توان وزارت بهداشت نباشد این سازمان می‌تواند جایگاه محدودی از بیمارستان‌ها را به این بیماران اختصاص دهد که حداقل درمان اولیه برای این بیماران صورت گیرد بعد به بیمارستان‌های تخصصی مجهز و استان‌های مجاور منتقل شوند.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای سالامی، با انتقاد از عدم پوشش بیمه‌‌ای داروهای بیماران سوختگی، تصریح کرد: با توجه به آمار وتعرفه بالای این بیماری بیمه کردن داروهای سوختگی برای بیمارستان‌ها از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه است لذا از وزارت بهداشت انتظار داریم که برای تعرفه بالای داروها و بیمه این بیماران تمهیداتی بیندیشد.


کمبود پرستار و بهیار در بخش های سوختگی
از سوی دیگر رئیس بیمارستان سوختگی شهید مطهری هم به کمبود تخت سوختگی در کشور اشاره می کند ومی گوید: کمبود تخت سوختگی و مهم‌تر از آن کمبود بخش‌های سوختگی از جمله مشکلاتی که در کشور با آن روبرو هستیم بنابراین لازم است که تمام بیمارستان‌های دانشگاه‌های کشور را به تخت‌های سوختگی مجهز کنیم.
مصطفی دهمردی دامه داد: با وجود اینکه در تهران سه دانشگاه بزرگ یعنی تهران، شهید بهشتی و ایران وجود دارد ولی تنها بیمارستان مطهری به عنوان مرکز تخصصی برای بیماران سوختگی در نظر گرفته شده و دو بیمارستان دیگر نیز از جمله یافت‌آباد تنها چند تخت برای بیماران سوختگی دارند که آن هم چندان فعال نیست.
رئیس بیمارستان سوختگی شهید مطهری با بیان اینکه کمتر از ۱۵۰ تخت سوختگی در تهران وجود دارد ادامه داد: این در حالی است که در شهر تهران حداقل باید ۳۰۰ تخت داشته باشیم.
دهمردی گفت: جلوگیری از عفونت‌های بیمارستانی یکی از مسائلی که در زمینه بیماران سوختگی بسیار حائز اهمیت است و برای رسیدن به این مهم لازم است که تنها یک تخت در یک اتاق قرار بگیرد این در حالی است که اکثر اتاق‌های بیمارستان دو تخته و چهار تخته هستند که احتمال عفونت را افزایش می‌دهد.
دهمردی همچنین درباره کمبود نیرو در این بیمارستان بیان کرد: در زمینه نیروی پزشک و فوق تخصص مشکل نداریم ولی به لحاظ پرستار و بهیار و خدمات با کمبود مواجه هستیم.
وی نبود بانک پوست در کشور را یکی از معضلات بیماران سوختگی خواند و گفت: بانک پوست برای کمک به بیماران، در مرحله حاد سوختگی کاربرد دارد؛البته برخی اقدامات در حال انجام است ولی اینکه بخواهیم در دانشگاه‌ها به اجرا برسانیم زمان می‌برد؛ چرا که این بانک تکنولوژی بسیار پیشرفته‌ای دارد که مستلزم هزینه و تربیت نیروی انسانی مجرب است.
رئیس بیمارستان سوختگی شهید مطهری آموزش را موثرین راه به منظور پیشگیری از سوختگی دانست و افزود: پیشگیری تنها وظیفه وزارت بهداشت نیست بلکه سازمان‌های دیگری نیز در این زمینه باید فعالیت کنند، آن چیزی که وظیفه ما محسوب می‌شود کمک به بیمارانی است که دچار سوختگی شده‌اند.
دهمردی بر لزوم توجه به پیشگیری تاکید کرد و گفت: تا زمانی که با حجم وسیعی از سوختگی، خود سوزی و حوادث روبرو هستیم انتظار خدمات ایده آل نداریم ولی اگر بتوانیم با پیشگیری تعداد بیماران را کاهش دهیم می‌توان خدمات بیشتری به این بیماران ارائه داد.


*ضرورت رسیدگی به مشکلات کمبود تخت بیمارستان‌های سوانح سوختگی
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: متأسفانه بیمارستان‌های سوانح سوختگی علاوه بر مشکلات فراوانی که به لحاظ منابع مالی و کمبود تجهیزات دارند از کمبود تخت‌های بیمارستانی و کمبود نیرو در مضیقه‌اند.
احمد آریایی‌نژاد،عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهارداشت: بیمارستان‌های سوانح سوختگی مشکلاتی بیش از سایر بیمارستان‌ها دارند، به گونه‌ای که مراجعات این بیمارستان‌ها به علت تعداد کم مراکز سوانح سوختگی بسیار بالاست و به شدت به لحاظ نبود تخت کافی و نیروی درمانی کافی در رنج هستند.
وی گفت: وزارت بهداشت رسیدگی به بیمارستان‌های سوانح سوختگی را باید در اولویت کاری خود قرار دهد، چرا که این بیمارستان‌ها شرایط ویژه‌ای دارند که آن‌ها را هم نوع سوانح و مشکلاتی که برای مراجعین و بیماران این بیمارستان‌ها پیش می‌آید، تعیین می‌کند.


*بیمارستان می‌فروشیم تا تخت سوختگی بخریم
در همین باره چندی پیش  سید حسن هاشمی  وزیر بهداشت در حاشیه نشست امضای تفاهم‌نامه مشترک بین وزارت بهداشت و سازمان اوقاف در خصوص وضعیت تخت‌های سوختگی در کشور اظهار داشت: موضوع کمبود تخت‌های سوختگی یک مشکل بزرگ برای وزارت بهداشت است که اگر واقفین با ما همکاری کنند، می‌توانیم این کمبودهامی‌توانیم این کمبودها را برطرف کنیم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیمارستانی مربوط به سوختگی در تهران با کمک سازمان اوقاف و شیراز نیز در حال احداث هستند، ادامه داد: باید توجه داشت که سوختگی پرهزینه و نیازمندی ما در بخش درمان بیماران دچار سوختگی بسیار زیاد است که در این راستا باید تعداد تخت‌ها افزایش پیدا کند، حتی ما بنا داریم که برخی از مراکز آموزشی و بیمارستان‌هایی را که در اختیار داریم به فروش برسانیم و از قبل آن تخت‌های سوختگی را افزایش دهیم.
هاشمی تاکید کرد: نباید منتظر باشیم که حادثه‌ای مثل مسجد ارگ اتفاق بیفتد و آن موقع به دنبال تأمین تخت سوختگی باشیم. بنابراین باید امکانات را ایجاد کنیم، به خصوص برای کلان شهری مثل تهران که بی‌رقیب است، با کمک ارگان‌هایی مثل شهرداری، شورای شهر، اوقاف و بیمارستان‌های مخصوص سوختگی در تهران و دیگر شهرها احداث کنیم.
وی عنوان کرد: در حال حاضر تعداد تخت استاندارد سوختگی در تهران کمتر از 20 تخت است که این تعداد پاسخگوی حادثه‌های سوختگی که هر روز اتفاق می‌افتد، نیست. باید توجه داشت که اگر تخت‌های سوختگی‌ استاندارد باشد، می‌توانیم مانع از فوت بیماران دچار سوختگی‌های 80 درصد شویم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • دکتر محمد رضا مبین ۲۰:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۳
    1 0
    در حال حاضر در درمان سوختگی مشکل ما کمبود تخت نیست بر اساس آمار و مستندات موجود در وزارت بهداشت و درمان ضریب اشغال تخت سوختگی در اکثر مراکز سوختگی کشور کمتر از 50% می باشد این آمار برای بیمارستان مطهری تهران در سال گذشته 64% بوده است مشکل اصلی در زمینه درمان سوختگی نداشتن یک متولی و یک الگوی ثابت و مشخص کشوری برای درمان بیماران دچار سوختگی می باشد حتی در خود بیمارستان مطهری نیز الگوی سوختگی اساتید جراح با یکدیگر فرق می کند متوسط مدت اقامت بیماران در بیمارستان برای یک پزشک حدود 5 روز و برای پزشک دیگر 15 روز است تعیین تکلیف کردن بیماران و تصمیم صحیح و به موقع برای درمان مناسب مهمترین عامل در کنترل بیماران سوخته می باشد متاسفانه در حالی که در حال حاضر دارای 10 قطب سوختگی و بیش از 40 مرکز سوختگی در سطح کشور هستیم اما همچنان شاهد درمانهای سنتی و قدیمی در بسیاری از این مراکز هستیم دبریدمانهای مکرر، اتاق عمل مکرر، عدم استفاده از درمانهای نوین و پانسمانهای پیشرفته و حتی آمنیون سبب شده نتایج کمی و کیفی نامناسبی در درمان بیماران دچار حوادث سوختگی داشته باشیم اگر به آمار درصد یا متوسط وسعت سوختگی بیماران بستری در مراکز درمانی مراجعه کنیم بیماران با سوختگی بالای 40% زیاد نیستند و عمده بیماران دارای درجات پایین تر سوختگی هستند که لازم است به این اکثریت توجه ویژه شود بنابراین اعتقاد بنده براین است که: 1- در کشور ما،متخصص و فوق تخصص دوره دیده و متعهد در زمینه سوختگی بسیار کم بوده و بسیاری از جراحانی که در این زمینه فعالیت می کنند شغل دوم آنها می باشد و عمدتا فعالیت در مراکز خصوصی دارند 2- برای کنترل اشغال تخت نیاز به درمان و ترخیص به موقع بیمار سوخته می باشد ( کاهش مدت اقامت بیمارستانی) 3- متوسط اقامت تخت بیماران دچار سوختگی در مراکز سوختگی کشور حدود 9 روز می باشد که برخی استانها مانند گیلان با 4/7 روز و تهران با 6/3 روز آمار بهتری دارند 4- افزایش تعداد تخت بصورت تبدیل تخت سوختگی به تخت BICU واجب و ضروری است 5- همانطور که وزیر فرهیخته بهداشت فرمودند در تهران تنها 20 تخت سوختگی استاندارد (یعنی BICU) داریم 6- همکاری بیمه ها و طرح سلامت برای اجازه استفاده از پانسمانهای پیشرفته شامل بیولوژیک، مهندس-ژنتیک، سنتتیک و ترکیبات نقره) می توانند سبب کاهش اقامت بیمارستانی و بهبود کیفیت درمان گردد 7- ایجاد انگیزه در پرسنل و پزشکان رشته سوختگی برای تلاش هر چه بیشتر در بهبود کیفیت درمان بیماران( درمان بیماران دچار سوختگی کاملا نیازمند یک درمان تیمی می باشد) 8-جذب فلوشیپ سوختگی فولتایم برای مراکز درمانی سوختگی( در حال حاضر تعداد فلوشیپ سوختگی در کشور از انگشتان یک دست هم کمتر است) 9- وجود یک سیستم پاسخ گو و ناظر مرکزی سوختگی در خصوص نحوه درمان بیماران دچار سوختگی توسط جراح مربوطه و برخورد مناسب با درمانهای ناصحیح سنتی 10- بیماران دچار سوختگی محرومترین و مظلوم ترین بیمارن در میان تمامی بیماران می باشند که اگر هیچ کاری هم نکنیم صدایشان در نمی آید پس اگر کاری می کنیم برای وجدانمان ،فرزندانمان و خصوصا رضای خدا می باشد در انتها: اشاره به این آیه از سوره مائده وهر کس کسی را زنده بدارد چنان است که گویی تمام مردم را زنده داشته است به امید نگاهی نو به بیماران دچار سوختگی ...