شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۲
کد خبر: 141805

درحالی که شکوفایی جلبکی در دریای خزر که نگرانی خطر برای ساحل‌نشینان خزر را تشدید کرده بود، فعلا ناپدید شده است، یک کارشناس محیط زیست دریا از آغاز شکوفایی جلبکی در آب‌های‌ خلیج‌فارس همزمان با گرم شدن هوا خبر داد و تاکید کرد که «کشند سرخ» بخش مهمی از ذخایر ریز دریا و گونه‌های جانوری را تلف می‌کند.

سلامت نیوز:درحالی که شکوفایی جلبکی در دریای خزر که نگرانی خطر برای ساحل‌نشینان خزر را تشدید کرده بود، فعلا ناپدید شده است، یک کارشناس محیط زیست دریا از آغاز شکوفایی جلبکی در آب‌های‌ خلیج‌فارس همزمان با گرم شدن هوا خبر داد و تاکید کرد که «کشند سرخ» بخش مهمی از ذخایر ریز دریا و گونه‌های جانوری را تلف می‌کند.

به گزارش سلامت نیوز، روزنامه آرمان در ادامه نوشت: معاون محیط زیست دریایی خلیج‌فارس نیز این رویداد را بزرگترین شکوفایی جلبکی در خلیج‌فارس اعلام کرده است. سال گذشته پدیده شکوفایی جلبکی مجددا در دریای خزر به وقوع پیوست. این رویداد در منطقه بین بابلسر تا آستارا مشاهده شده بود. اضافه شدن عوامل خارجی از جمله فعالیت‌های انسانی (کشاورزی، صنعتی و خانگی) که مواد مغذی اضافی را به دریا وارد می‌کنند زمینه رشد و تکثیر بیش از حد فیتوپلانکتون‌های فرصت طلب را فراهم می‌کنند و در نتیجه سبب اختلال توازن زیستی و پدیده یوتریفیکاسیون در دریا می‌شوند. یوتریفیکاسیون که به زبان ساده به معنای افزایش مواد مغذی است سبب تغییرات در فراوانی و ترکیب گونه‌ای موجودات آبزی و کاهش اکسیژن محلول می‌شود. اکسیژن که نقش عمده در پایداری و توازن فرآیندها در اکوسیستم آبی و فعالیت‌های موجودات میکروسکوپی و پرسلولی دارد‌ تا حد بحرانی کاهش می‌یابد.یک کارشناس محیط زیست دریا، با تاکید بر اینکه، کشند سرخ هر ساله در خلیج‌فارس رخ می‌دهد و مساله تازه‌ای نیست، گفت: بسته به آلودگی آب‌های خلیج‌فارس و همین‌طور افزایش دمای هوا شدت تخریب این شکوفایی جلبکی کم و زیاد می‌شود.

صادق آغاولی اظهار کرد: تشدید سال به سال کشند سرخ در خلیج‌فارس این واقعیت را روشن می‌کند که آب‌های منطقه سال به سال آلوده‌تر می‌شوند. ورود فاضلاب شهری به دریا و همین‌طور آلاینده‌های نفتی و افزایش دما مهم‌ترین عوامل بروز کشند سرخ است. آغاولی به دو عامل مهم در زیاد شدن فیتوپلانکتون‌ها اشاره کرد و گفت: مواد فسفردار و نیترات غذای بسیار خوبی برای رشد آنهاست. رشد جلبک‌ها روی آب سبب کاهش اکسیژن و نفوذ نکردن نور به کف دریا شود و این باعث مرگ بسیاری از انواع ماهی‌ها و گونه‌های دریایی شده است.همچنین معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست از رخداد بزرگ‌ترین شکوفایی جلبکی در خلیج‌فارس و دریای عمان خبر داده است. پروین فرشچی به رسانه‌ها گفته، طی 10 سال گذشته هر ساله با شکوفایی جلبکی در منطقه خلیج‌فارس و دریای عمان مواجه بودیم که شکوفایی جلبکی اخیرا در این منطقه بسیار گسترده بوده است. شکوفایی جلبکی جدید از ماه دسامبر 2014 میلادی از مسقط عمان آغاز شده و پس از آن در بندرعباس، تنگه هرمز و دریای عمان مشاهده شده است. بر اساس عکس‌های دریافتی از سازمان منطقه‌ای حفاظت از محیط زیست دریایی (راپمی) تنها در مسقط 88 هزار کیلومتر مربع بوده است. آنا نوشت؛ او با اشاره به شکوفایی اخیر جلبکی در آب‌های جنوبی ایران یادآور شد: در پی دریافت گزارش در این خصوص کمیته ملی شکوفایی جلبکی با دبیری سازمان حفاظت محیط زیست تشکیل و اقدامات لازم که باید از سوی دستگاه‌های ذیربط صورت می‌گرفت مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha