رئیس هشتمین کنگره بین‌المللی خدمات آزمایشگاهی ایران از ارزان نشدن کیت و تجهیزات آزمایشگاهی در طرح تحول سلامت ابراز نگرانی کرد.

سلامت نیوز:  رئیس هشتمین کنگره بین‌المللی خدمات آزمایشگاهی ایران از ارزان نشدن کیت و تجهیزات آزمایشگاهی در طرح تحول سلامت ابراز نگرانی کرد. 

 به گزارش سلامت نیوز به نقل از تسنیم، بهزاد پوپک در نشست خبری هشتمین کنگره بین‌المللی و سیزدهمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی- تشخیصی- پزشکی ایران با ارزیابی طرح تحول سلامت اظهار داشت: طرح تحول سلامت طرح خوبی است زیرا ارائه خدمات را در مراکز درمانی دانشگاهی گسترش داد از جمله آزمایشاتی که در مراکز دانشگاهی در گذشته صورت نمی‌پذیرفت امکان‌پذیر شد و از ارجای بیماران به خارج از بیمارستان جلوگیری به عمل آمد که مسلما باعث کاهش هزینه‌ها از جیب مردم می‌شود. 

وی در ادامه بیان داشت: اما در طرح تحول سلامت با وجود تمام تلاش‌هایی که صورت پذیرفته است ولی کیت و تجهیزات آزمایشگاهی ارزان نشد در حالی که استندهای قلبی و برخی تجهیزات پزشکی دیگر با کاهش قیمت مواجه شد ولی چنین کاهش قیمتی را در کیت‌های آزمایشگاهی نداشتیم. 

پوپک در ادامه درباره وضعیت تعرفه‌های خدمات آزمایشگاهی تصریح کرد: در سنوات گذشته با تغییر نرخ ارز که همراه با تحریم بود، هزینه‌های کیت‌ها و تجهیزات پزشکی افزایش یافت، کما اینکه سال گذشته تعرفه‌ها نیز رشد داشت و ضریب (K) در این رشته 20 هزار تومان تعیین شد ولی انجمن علمی و صنفی آزمایشگاهی در تعیین این ضرایب دخلاتی نداشته است که این یکی از نقدهای ما بود. 

رئیس هشتمین کنگره بین‌المللی خدمات آزمایشگاهی ایران با اشاره به اینکه ما قسم خوردیم که خدمات مطلوب و باکیفیت ارائه دهیم و آن را در قالب استانداردها و ممیزی‌ها نشان دادیم و همیشه به تعرفه‌ها پایبند بودیم، عنوان کرد: ولی با توجه به اینکه هنوز تعرفه‌های جدید اعلام نشده است شنیده‌ها حاکی از آن است که میزان (K) آزمایشگاهی نسبت به گذشته کاهش می‌یابد و از آن طرف نرخ تعرفه‌ خدمات آزمایشگاهی نیز حدود 10 تا 12 درصد افزایش می‌یابد که با توجه به افزایش حقوق بین 17 تا 30 درصد و همچنین گران شدن کیت‌های آزمایشگاهی از 10 تا 30 درصد و آن هم 2 تا 3 بار در طول سال این افزایش تعرفه آزمایشگاهی خوب نیست. 

وی درباره تعیین درجه و ردیف برای آزمایشگاه‌ها گفت: هیچ تعریف و ردیفی براساس درجات یک، دو و سه برای آزمایشگاه‌ها وجود ندارد، البته 6 سال قبل استانداردسازی و ممیزی‌ها شروع شد و به آزمایشگاه‌ها اعلام شد که می‌توانند لوح کیفیت بگیرند و تعدادی از آزمایشگاه‌ها نیز در این راستا حرکت کردند، کما اینکه با توجه به فشارهای مالی این مبحث کمی به حاشیه رفت. 

پوپک با بیان اینکه آزمایشگاه‌ها باید حداقل استانداردها را لحاظ کند درباره خطاهای آزمایشگاه‌ها و ارجاع بیماران توسط متخصصان به برخی آزمایشگاه‌ها نیز عنوان کرد: در زمینه نتایج آزمایشگاه‌های عمومی براساس پایشی که صورت می‌پذیرد پایش و درمان که برای بیماران صورت می‌پذیرد باید عنوان کنم که اوضاع خوب است مثلا نمونه‌های مجهول را به 1500 آزمایشگاه در سراسر کشور می‌فرستیم که نتایج به دست آمده نشان از آن است که نتایج آزمایشگاه‌ها نسبت به سال‌های گذشته بهتر شده است البته هنوز نواقصی وجود دارد. 

رئیس هشتمین کنگره بین‌المللی خدمات آزمایشگاهی ایران درباره ارجاع بیماران توسط متخصصان به برخی آزمایشگاه‌ها گفت: برخی ارجاعات تخصصی است و فقط برخی آزمایشگاه‌ها آن را انجام می‌دهند، مثلا معدودی از آزمایشگاه‌ها اصلا مقرون به صرفه نیست که در داخل کشور صورت پذیرد بنابراین یکی از علل این ارجاعات به همین مساله مربوط می‌شود.

به گزارش تسنیم، همزمان با برگزاری سیزدهمین کنگره ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی، تشخیصی و پزشکی ایران در تاریخ 2 تا 5 اردیبهشت‌ جوایز حکیم جرجانی نیز به منتخبان جامعه آزمایشگاهی کشور در محورهای مقاله برتر، مسئول فنی برتر، شرکت برتر تولیدی، تجهیزاتی و خدماتی؛ سوپروایزرها و کارکنان برتر آزمایشگاه‌ها و سازمان‌های برتر بیمه‌گر اهدا می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha