در پی انتشار مطالبی پیرامون فوت نوزادان در بخش NICU بیمارستان ولی عصر مجتمع بیمارستانی امام خمینی در برخی از مطبوعات، روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی تهران توضیحاتی جهت تنویر افكار عمومی ارائه كرد.

سلامت نیوز:دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد؛

در پی انتشار مطالبی پیرامون فوت نوزادان در بخش NICU بیمارستان ولی عصر مجتمع بیمارستانی امام خمینی در برخی از مطبوعات، روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی تهران توضیحاتی جهت تنویر افكار عمومی ارائه كرد.

به گزارش سلامت نیوزبه نقل ازخبرگزاری مهر، روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد: بخش NICU بیمارستان ولی عصر مجتمع بیمارستانی امام خمینی از جمله بخش‌های NICU مجهز و جدید در كشور است. این بیمارستان پذیرای بسیاری از مادران باردار است كه به علت شرایط نامناسب، از سایر بیمارستان‌های تخصصی سطح شهر به این مركز ارجاع می‌شوند. بیش از ۶۰ درصد از زایمان‌های انجام شده در این بیمارستان جزء زایمان‌های پرخطر محسوب می‌شوند و اینگونه زایمان‌ها معمولاً با درصد بالایی از مرگ و میر نوزاد همراه است.

علل عمده مرگ این نوزادان به ترتیب عبارت است از: نارس بودن نوزاد، عفونت و ناهنجاری‌های مادرزادی. بررسی نوزادان مذكور نیز نشان دهنده پایین بودن قابل توجه وزن زمان تولد یا بیماری های جدی زمینه ای مانند پنومونی، نارسی، IUGR ، هیدروسفالی، تشنج و آسپیراسیون مكونیوم در تمامی آنان است. این امر نشان می دهد كه فوت نوزادان مذكور، الزاما به علت عفونت نیست.

عفونت بیمارستانی یكی از عوارض شایع در بیماران بستری به خصوص در بیماران بخشهای ویزه است. عفونت نوزادان در NICU با توجه به وزن پایین، نارس بودن و بیماری های زمینه ای نوزادان امری اجتناب ناپذیر است.

قابل ذكر است كه طی ۲ سال اخیر طبق آمار ثبت شده متوسط وزن نوزادان بستری در این بخش ۱۲۰۰ گرم و متوسط سن حاملگی آنها ۳۰ هفته بوده است. این در حالی است كه  وزن طبیعی نوزادان ۲۵۰۰ تا ۴۰۰۰ گرم و سن حاملگی طبیعی در موقع تولد ۳۸ تا۴۰ هفته است. همچنین موارد زیادی از ارجاعات زایمان به بیمارستان ولی عصر به دلیل وجود ناهنجاری های جنینی است.

از دیگر سو، مقایسه میزان مرگ و میر در این بخش با بخشهای مشابه در كشورهای پیشرو نشان می‌دهد كه این میزان بیش از استانداردهای قابل قبول جهانی نیست. با توجه به ادعای افزایش مرگ و میر نوزادان در این بخش طی ماه های پایانی سال ۹۳، ذكر این نكته ضروری است كه میزان مرگ و میر این بخش در ماه مورد نظر تفاوتی با آمار ماه‌های قبل نداشته است.

یكی از فعالیت‌های معمول كمیته های كنترل عفونت، نمونه گیری از وسایل و تجهیزات و همچنین كشت‌های بدست آمده از بیماران بستری در ICUها و اتاق‌های عمل و بخش‌های بستری است. این ضرورت همواره توسط كمیته كنترل عفونت بیمارستان صورت پذیرفته و در هر زمان كه مورد غیر معمول مشاهده شده گزارش و اقدامات لازم انجام شده است.

در مورد مذكور پس از بررسی های به عمل امده، مشخص شد كه عامل عفونت یك میكروب واحد (آسینتوباكتر) بوده و این در حالی است در شرایط معمول عامل عفونت ها در بخش های ویژه گونه های متنوعی است. با تشخیص این امر سریعاً جلسات فوق العاده كمیته كنترل عفونت بیمارستانی تشكیل و با توجه به شیوع میكروب مورد نظر NICU  تعطیل و ضدعفونی و پس از منفی شدن تمامی كشت ها و رفع كامل عفونت NICU  مطابق با دستور العمل های معتبر علمی باز گشایی شد. بخشهایی که در آن بیماران با ریسک بالا هستند و حتی در بیمارستان امام که به نوعی آخرین محل برای مراجعه و انتقال مادران و نوزادان با شرایط خاص و پر ریسک است، طبیعی است عفونت بیمارستانی نیز ممکن است اتفاق بیفتد و موارد فوتی نیز گزارش شود که در پیشرفته ترین مراکز درمانی هم این اتفاق امر غیر عادی نیست.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha