بر اساس یافته‌های جدید دانشمندان با همکاری سه محقق ایرانی، مصرف غذاهای سالم مانند میوه‌ها و سبزیجات طی دو دهه گذشته در سراسر دنیا افزایش یافته اما میزان مصرف آن‌ها کمتر از مصرف غذاهای ناسالم مانند گوشت فرآوری‌شده و نوشیدنی‌های شیرین بوده است.

سلامت نیوزبر اساس یافته‌های جدید دانشمندان با همکاری سه محقق ایرانی، مصرف غذاهای سالم مانند میوه‌ها و سبزیجات طی دو دهه گذشته در سراسر دنیا افزایش یافته اما میزان مصرف آن‌ها کمتر از مصرف غذاهای ناسالم مانند گوشت فرآوری‌شده و نوشیدنی‌های شیرین بوده است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از  ایسنا، در تحقیق جدید با همکاری دانشگاه کمبریج انگلستان و با حضور «شهاب خطیب‌زاده»، «سامان فهیمی» و «داریوش مظفریان»، کیفیت رژیم غذایی در 187 کشور دنیا و شامل تقریبا 4.5 میلیارد بزرگسال بر اساس داده‌های موجود ارزیابی شد.

بر اساس نتایج حاصله، ارتقای کیفیت رژیم غذایی بین سال‌های 1990 و 2010 در کشورهای پردرآمد در بالاترین سطح خود بوده با این حال، در این کشورها کمترین کاهش در مصرف غذاهای ناسالم مشاهده شد.

پژوهش جدید نشان می‌دهد مردمانی که در بسیاری از ثروتمندترین کشورهای جهان زندگی می‌کنند (ایالات متحده، کانادا، اروپای غربی، استرالیا و نیوزیلند) هنوز هم فقیرترین کیفیت رژیم غذایی را در دنیا دارند چون بیشترین میزان مصرف غذاهای ناسالم را دارند.

همچنین، تعدادی از کشورهای واقع در زیر صحرای افریقا و برخی از کشورهای آسیایی مانند چین و هند، طی 20 سال گذشته هیچ ارتقایی در کیفیت رژیم غذایی‌شان نداشته‌اند.
نویسندگان این مقاله هشدار داده‌اند این مطالعه، تصویری نگران‌کننده از افزایش عادات غذایی ناسالم را نشان می‌دهد که بسیار بیش از الگوهای غذایی سالم در اکثر نواحی جهان وجود دارند و دانشمندان حاضر، اقدامی قاطع را برای معکوس‌کردن این روند ضروری می‌دانند.

در این تحقیق که به رهبری «فومیاکی ایمامورا» از واحد اپیدمولوژی شورای تحقیقات پزشکی در دانشگاه کمبریج انگلستان انجام شد، تیمی از محققان بین‌المللی داده‌هایی درباره مصرف 17 مولفه غذایی، مواد مغذی مرتبط با چاقی و بیماری‌های غیرمسری اصلی را در کشورهای سراسر دنیا و همچنین تغییرات رژیمی بین سال‌های 1990 و 2010 را تحلیل کردند. از جمله این بیماری‌های غیرمسری می‌توان به بیماری قلبی-عروقی، دیابت و سرطان‌های مرتبط با رژیم غذایی نام برد.

این تحلیل با حضور «گروه کارشناسی مسئولیت جهانی بیماری‌های مزمن و بیماری‌های تغذیه» (NutriCoDE) با ریاست دکتر داریوش مظفریان انجام شد. مظفریان نویسنده ارشد این تحقیق و رئیس مدرسه علوم و تغذیه در دانشگاه تافتس امریکاست.

برنامه NutriCoDE، پروژه‌ای ادامه‌دار است که اطلاعات رژیم غذایی بیش از 300 همه‌پرسی رژیمی سراسر دنیا و همچنین گزارشات برنامه تعادل غذای سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد را ارزیابی کرده که این گزارشات، 90 درصد جمعیت بزرگسال دنیا را پوشش می‌دهند.

تحلیل‌های تیم علمی نشان می‌دهد الگوهای رژیمی به طور قابل‌توجه بر اساس درآمد کشورها متغیر است و کشورهای پردرآمد به طور کلی رژیم‌های مبتنی بر غذاهای سالم بهتری دارند اما آن‌ها به دلیل مصرف بالاتر غذاهای ناسالم در مقایسه با کشورهای کم‌درآمد، به طور قابل‌توجهی رژیم‌های غذایی فقیرتری دارند.

یافته‌های جدید دارای مضامین مهمی برای دولت‌ها و نهادهای بین‌المللی سراسر جهان است. روندهای رژیم‌ غذایی مبتنی بر غذاهای سالم و ناسالم که در این تحقیق برجسته شده‌اند، نیاز به درک عوامل چندگانه مختلف و سیاست بهداشتی را نشان می‌دهد.

دکتر مظفریان می‌گوید: نیاز فوری به تمرکز بر روی ارتقای کیفیت رژیم غذایی در میان کشورهای فقیرتر حس می‌شود و در صورتی که دست روی دست بگذاریم، سوءتغذیه منجر به چاقی افزایش‌یافته و بیماری‌های غیرمسری می‌شود که در کشورهایی مانند هند، چین، و کشورهای با درآمد متوسط مشاهده می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha