دوشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۳
کد خبر: 144925

متخصصان حوزه بهداشت تغذیه، تغذیه سالم را به معنای مصرف مقدار مناسب از تمام گروه‌های غذایی برای داشتن یک زندگی سالم تعریف می‌کنند.یک رژیم غذایی مناسب و مفید، سلامت جسمی و روحی را تا حد زیادی تضمین می‌کند اما غذا خوردن ناسالم مانند وجود عوامل میکروبی و سموم شیمیایی در مواد غذایی بویژه میوه‌ها و سبزیجات، مصرف چربی‌های اشباع شده، شکر و سدیم بیش از حد و مصرف پایین میوه، سبزی، غلات سبوس دار، کلسیم و فسفر و نداشتن فعالیت بدنی منجر به افزایش خطر مرگ و میر و خطر ابتلا به دیابت، چاقی، فشار خون، پوکی استخوان و بسیاری از سرطان‌ها مانند سرطان روده بزرگ، پروستات، دهان، گلو، مری، ریه و معده شده است.

سلامت نیوز:متخصصان حوزه بهداشت تغذیه، تغذیه سالم را به معنای مصرف مقدار مناسب از تمام گروه‌های غذایی برای داشتن یک زندگی سالم تعریف می‌کنند.یک رژیم غذایی مناسب و مفید، سلامت جسمی و روحی را تا حد زیادی تضمین می‌کند اما غذا خوردن ناسالم مانند وجود عوامل میکروبی و سموم شیمیایی در مواد غذایی بویژه میوه‌ها و سبزیجات، مصرف چربی‌های اشباع شده، شکر و سدیم بیش از حد و مصرف پایین میوه، سبزی، غلات سبوس دار، کلسیم و فسفر و نداشتن فعالیت بدنی منجر به افزایش خطر مرگ و میر و خطر ابتلا به دیابت، چاقی، فشار خون، پوکی استخوان و بسیاری از سرطان‌ها مانند سرطان روده بزرگ، پروستات، دهان، گلو، مری، ریه و معده شده است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه ایران ،دکتر محمد صفریان متخصص تغذیه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد می‌گوید: وقتی غذا می‌خورید دانستن ماهیت غذا مهم است همچنین داشتن رفتارهای تغذیه‌ای سالم و تعادل در رژیم غذایی به ایجاد یک رژیم غذایی سالم، داشتن انرژی بیشتر، ثبات خلق و خو و سالم نگه داشتن بدن کمک می‌کند. منظور از اعتدال در خوردن، مصرف کربوهیدرات، پروتئین، چربی، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی و پرهیز از خوردن زیاده از حد قندهای تصفیه شده و چربی‌های اشباع شده است. البته این بدان معنا نیست که هر آنچه را که دوست داریم، حذف کنیم. تعادل در رژیم غذایی یعنی آنکه اگر هفته‌ای یک‌بار فست فود می‌خورید در بقیه ایام هفته ناهار و شام سالمی بخورید.


دکتر صفریان با اشاره به اینکه اصلاح سبک زندگی در سیاست‌های کلان سلامت مورد توجه جدی قرار گرفته می‌گوید: اصلاح سبک زندگی در سه بخش قابل اجرا است. افزایش فعالیت‌های فیزیکی مهم‌ترین گام است زیرا بی‌تحرکی که زندگی ماشینی بر ما تحمیل کرده مسیر ابتلا به بیماری‌ها را هموار ساخته است. فرض کنید یک کارمند تنها در طول روز هزار متر هم راه نمی‌رود و به‌واسطه نشستن در پشت میز کار فعالیت‌های بدنی‌اش بشدت کاهش یافته است و در مقابل به کار فکری که نتیجه آن استرس‌های روزمره است و هیچ انرژی مصرف نمی‌کند، افزوده شده است. بنابراین یک بخش اصلاح شیوه زندگی اهمیت دادن و مشارکت در فعالیت‌های فیزیکی و ورزشی در کودکان و بزرگسالان است.


او اصلاح عادت‌های نادرست را گام دوم رسیدن به سلامتی عنوان می‌کند و می‌گوید: متأسفانه عادت‌هایی مانند کشیدن سیگار ومصرف الکل موجب شده آمار ابتلای انواع سرطان‌های ریه و دستگاه گوارشی افزایش پیدا کند. همچنین اصلاح شیوه تغذیه گام سوم برای رسیدن به سبک زندگی سلامت محور است اینکه خوردن فست فودها و غذاهای پرچرب به بروز بیماری‌های زیادی دامن زده‌اند به‌خاطر عادت‌های نادرست و رفتارغلط غذایی است.


عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد معتقد است: سرعت، نحوه خوردن غذا و نظم خوردن مواد غذایی مسأله عمده و مهم دیگری است که باید خانواده‌ها آن را اصلاح کنند به عنوان یک اصل برای حفظ تندرستی باید بپذیریم تا در ترکیب غذاها، کم کردن نمک و چربی را به عادت‌های رژیم غذایی مان اضافه کنیم چرا که بر اساس آمارها مصرف روغن‌ها در جامعه بسیار بالاتر از نیاز فیزیولوژیکی بدن است. گفته می‌شودخانواده‌های ایرانی بین 10تا 30 برابر مقدار مورد نیاز روغن می‌خورند و 3 تا 5برابر الگوی جهانی نیاز بدن نمک مصرف می‌کنند که نتیجه آن افزایش مراجعه بیماران دیابتی، قلبی و عروقی و اضافه وزن به مراکز درمانی است.


این متخصص تغذیه، افزایش روز افزون نمک و چربی را به‌خاطر اغذیه فروشی‌هایی می‌داند که غذاهای شور و سرشار از روغن به دست مشتری می‌دهند از این رو آموزش الگوهای تغذیه‌ای سالم و اینکه ذائقه جوانان باید با این طعم‌های گول زننده فاصله بگیرد تا این نوع اغذیه فروشی‌ها نتوانند مشتری جذب کنند و در عوض غذاهای سنتی جایگزین غذاهای فرنگی شوند، راهکاری است که با بیماری‌های زیادی مبارزه می‌کند. به گفته او بی‌نظمی‌های غذایی که سیستم دستگاه گوارش را به هم می‌ریزد نیز در ایران بسیار بالا است. به عبارت دیگر اغلب خانواده‌ها غذاهایی را که با هم سازگاری ندارند، در یک وعده مصرف می‌کنند مانند خوردن ماست با غذاهای حاوی آهن یا نوشیدن نوشابه همراه با غذا که جذب مواد مغذی را کم کرده و اسید معده را بالا می‌برد و تولید گاز را در دستگاه گوارش افزایش می‌دهد.
 
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha