دوشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۰
کد خبر: 144926

یک خانم باردار در طول دوران بارداری‌اش باید به اندازه دو نفر مواد مغذی دریافت کند، اما این توصیه لزوماً به معنای زیاد غذا خوردن نیست.

سلامت نیوز:یک خانم باردار در طول دوران بارداری‌اش باید به اندازه دو نفر مواد مغذی دریافت کند، اما این توصیه لزوماً به معنای زیاد غذا خوردن نیست.

خانمی 32 ساله هستم. دو ماه است که باردار شده‌ام. بشدت تمایلم به خوردن کله‌پاچه زیاد شده، می‌خواستم بدانم آیا خوردن این غذای پرچرب برای بارداری ضرر دارد و برای داشتن بارداری سالم باید کدام نکات تغذیه‌ای را رعایت کنم؟


 به گزارش سلامت نیوز دکتر اعظم السادات موسوی متخصص زنان و زایمان در پاسخ به این سئوال در روزنامه ایران نوشت: یک خانم باردار در طول دوران بارداری‌اش باید به اندازه دو نفر مواد مغذی دریافت کند، اما این توصیه لزوماً به معنای زیاد غذا خوردن نیست. جنین در شکم مادر، تمام مواد مغذی مورد نیازش را از مادر و از طریق بند ناف دریافت می‌کند. با این حساب، اگر مادر دچار فقر انواع ویتامین، کمبود مواد معدنی و کمبود هر ماده مغذی دیگری باشد، جنین او نیز از همان کمبودها رنج خواهد برد. اما صرف‌ نظر از نیازهای جنین، اگر مادر در طول دوران بارداری تغذیه درستی نداشته باشد، خودش بعد از زایمان به مشکلاتی از قبیل فقر آهن، کلسیم و... دچار می‌شود.

خانم‌های باردار بخصوص اگر در 3 ماهه اول و دوم باشند، خوردن این خوراکی‌ها موجب عادت کردن ذائقه‌شان به این غذاها شده و کالری بیش از حد کله پاچه در نهایت منجر به اضافه‌وزن زیاد و چاقی‌شان می‌شود. این افزایش زیاد وزن تأثیری منفی بر روند بارداری می‌گذارد. به‌علاوه بارداری خودش به تنهایی یک استرس فیزیولوژیک محسوب می‌شود، بنابراین مصرف خوراکی‌های پرکالری مثل کله‌پاچه- که کالری‌اش هم از چربی‌ها و به طور خاص چربی‌های نامناسبی است- در طول دوران بارداری که فرد نسبت به سایر همسالان خود آسیب‌پذیرتر است، مادر باردار را بیشتر از دیگران درمعرض خطر قرار می‌‌دهد که بهتر است مصرف نکنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha