سه‌شنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۶
کد خبر: 145204

رییس دانشگاه علوم پزشکی د گفت: مجموعه دانشگاهی علوم پزشکی به عنوان یک نهاد آکادمیک که متولی امر سلامت در جامعه است باید نسبت به نظارت و استاندارد تغذیه ای مردم نگران و حساس باشد.

سلامت نیوزرییس دانشگاه علوم پزشکی د گفت: مجموعه دانشگاهی علوم پزشکی به عنوان یک نهاد آکادمیک که متولی امر سلامت در جامعه است باید نسبت به نظارت و استاندارد تغذیه ای مردم نگران و حساس باشد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر علی جعفریان در همایشی با عنوان "ایمنی غذا، از مزرعه تا سفره" که به مناسبت هفته سلامت برگزار شد، اطلاع رسانی عمومی و آگاهی بخشی به مردم را در کنار وظایف اجرایی و نظارتی این نهاد امری بسیار مهم دانست و گفت: علی رغم این که اطلاع رسانی عمومی در شرح وظایف ما گنجانده نشده، اما ما مسئول هستیم تا آگاهی دهیم.

وی با اشاره به تبلیغات مواد غذایی ناسالم و عدم جریمه آنها، گفت: جریان فعلی جامعه ما معکوس سلامت غذاست. باید به مردم گفت چه غذایی سالم است و چه غذایی سالم نیست، زیرا آنها هم دوست دارند بدانند تعریف غذای سالم چیست؟

جعفریان ادامه داد: نهادها به تنهایی نمی‌توانند کاری از پیش برند و این مردم هستند که باید مطلع شوند هرچیزی را نباید خرید و مصرف کرد.

وی همچنین تاکید کرد: باید به سالم بودن غذا به معنای استاندارد تغذیه‌ای واکنش نشان داد و هرچه به سمت تغذیه طبیعی و بدون دستکاری بشر نزدیک‌تر شویم، اوضاع بهتر می‌شود و اگر از الان به فکر باشیم در 20 سال آینده بسیاری از بیماری‌ها و مشکلات را نداریم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: باید توجه مردم را به خطرات و مشکلات ناشی از غذا جلب کنیم؛ به عنوان مثال اگر آب ناسالم است باید به روش درست و منطقی این را به مردم انتقال دهیم.

وی در پایان صحبت های خود مجددا به امر اطلاع رسانی تاکید کرد و گفت: باید بخش‌های نظارتی و اجرایی و مردم مشارکت داشته باشند و اهمیت موضوع سلامت تغذیه را بدانند و نقش‌شان را به خوبی ایفا کنند.

در بخش دیگر این کنگره که به‌ تفصیل مباحث برچسب‌گذاری مواد غذایی، راهکارهای تعیین و تأیید اصالت محصولات تولید داخل و محصولات وارداتی، آشنایی با تقلبات مواد غذایی و بسته‌بندی محصولات مورد بحث و بررسی قرار گرفت، دکتر حاجی محمدی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز به سخنرانی پرداخت.

وی با اشاره به این که هرسال به یکی از مولفه‌های دخیل در سلامت تاکید می‌شود، گفت: امسال تاکید روی مبحث ایمنی مواد غذاییست و شعار بهداشتی امسال "ایمنی غذا، از مزرعه تا سفره" است.

وی در توضیح اهداف شعار امسال گفت: از مزرعه تا سفره به معنای قابلیت ردیابی مواد غذایی از مواد خام تا مرحله مصرف است که اگر جایی در چرخه مشکل دارد بررسی و حل شود. این شعار سطح جهانی با عنوان " از مزرعه تا چنگال" بیان می‌شود.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه افزود: آشنایی با برچسب‌گذاری محصولات غذایی اهمیت ویژه‌ای دارد و این معاونت از ابتدای اردیبهشت‌ماه سال جاری کلیه مجوزهای صادره محصولات غذایی خود را با برچسب چراغ راهنمایی با سه رنگ سبز با نشان کم خطر، زرد محدوده خطرو قرمز به معنای خطرناک، جهت آشنایی با محدوده‌های ایمن میزان نمک، اسیدهای چرب ترانس، کربوهیدرات و چربی صادر خواهد کرد. تمام محصولات موظف به تنظیم این برچسب شده‌اند.

وی همچنین بیان داشت که مردم جامعه باید قابلیت تشخیص کالای اصیل و غیر اصیل را چه در حوزه کالای وارداتی و چه در حوزه داخلی داشته باشند

وی در پایان با اشاره به این که بهداشت مجموعه عواملی از جسم و روح را درگیر می‌کند، گفت: هماهنگی میان تمام ارگان‌هایی که به این موضوع مرتبط هستند باید هماهنگی داشته باشند تا از موازی کاری جلوگیری شود و قدم‌های موثرتری برداشته شود. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha