معاون وزیر راه در حالی گفته «اگر مردم به مدت 12 سال همه درآمد خود را پس‌انداز کنند می‌توانند صاحبخانه شوند» که مروری بر آمارهای رسمی نشان می‌دهد اگر خانوار در 12 سال اخیر همه درآمدهای خود را پس‌انداز می‌کردند اکنون می‌توانستند تنها یک خانه 27 متری بخرند.

سلامت نیوز:معاون وزیر راه در حالی گفته «اگر مردم به مدت 12 سال همه درآمد خود را پس‌انداز کنند می‌توانند صاحبخانه شوند» که مروری بر آمارهای رسمی نشان می‌دهد اگر خانوار در 12 سال اخیر همه درآمدهای خود را پس‌انداز می‌کردند اکنون می‌توانستند تنها یک خانه 27 متری بخرند.

به گزارش سلامت نیوز، اقتصادنیوز نوشت: با احتساب میزان درآمد خانوار شهری در طول 12 سال اخیر اگر هر خانوار ایرانی هر ماه درآمد خود را پس‌انداز می‌کرد ، می‌توانست در پایان سال 92 معادل 110میلیون و 680 هزار تومان یعنی سالانه بیش از 9 میلیون تومان پس‌انداز داشته باشد .

با توجه به آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران ، متوسط درآمد خانوار شهری ایرانی از سال 81 تا 92 معادل 110میلیون و 682 هزار و 827 تومان خواهد بود که با احتساب متوسط قیمت مسکن در شهرها تا مرز چهار میلیون تومان (طبق اعلام معاون وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن)، هر خانوار ایرانی می‌تواند یک واحد مسکونی حدودا 28 متری بخرد.

حال با افزایش روزافزون قیمت مسکن در شهرها اگر منظور معاون وزیر 12 سال آینده باشد، کارگران و حقوق بگیران باید چه اندازه پس انداز کنند تا بتوانند حداقل واحد مسکونی را خریداری کنند و در نهایت صاحبخانه شوند.

حال این پرسش پیش می‌آید که اگر این خانوار خانهای داشتند،‌ پس برای چه برای خرید مسکن تلاش میکردند و چگونه است که معاون وزیر مسکن با رشد تورم و افزایش روز افزون قیمتها و قیمت مسکن این توصیه را برای خانه‌دار شدن افراد داده است.

به گفته برخی کارشناسان، درآمد و دستمزدهای فعلی برای برخی کارگران حتی کمتر از این میزان متوسط است، چرا که همین افراد اگر خانه داشتند که میتوانستند مبلغی به عنوان پس‌انداز داشته باشند، در صورتی که این افراد علاوه بر مخارج روزمره و تامین معاش باید مبلغی به عنوان اجارهبهای مسکن بپردازند.

اواسط سال گذشته بود که دوره انتظار مسکن حدود 36 سال اعلام شد.طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی بیشترین و کمترین دوره انتظار برای صاحب خانه شدن در سال ۹۱ «۳۶ سال» در حالی بوده که این میزان در سال ۷۹ «۱۲ سال»بود.

به گفته وزارت راه وشهرسازی سال‌های ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۱ بیشترین طول دوره انتظار برای مسکن‌دار شدن خانوارهای ایرانی بود، به طوری که هر خانوار ایرانی با ذخیره یک‌سوم درآمد خود برای خانه‌دار شدن باید ۳۵ سال انتظار بکشد و در سال ۹۱ با افزایش قیمت مسکن این میزان به ۳۶ سال هم رسید.

بر اساس آمار عملکردی سال 1392 وزارت راه وشهرسازی، کمترین دوره انتظار برای مسکن دار شدن در 20 سال اخیر از سال 1371 تا 1391 مربوط به سال 1379 بوده که به 12 سال رسیده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha