مدیرکل برنامه ریزی، فناوری و بودجه سازمان زمین شناسی، از افزایش ۲۰ سانتیمتری رسوبات نمکی در برخی نقاط دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: ممکن است یکی از دلایل افزایش سطح آب کاهش عمق دریاچه از کف باشد.

افزایش ۲۰ سانتی رسوبات نمکی دریاچه ارومیه

سلامت نیوز: مدیرکل برنامه ریزی، فناوری و بودجه سازمان زمین شناسی، از افزایش ۲۰ سانتیمتری رسوبات نمکی در برخی نقاط دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: ممکن است یکی از دلایل افزایش سطح آب کاهش عمق دریاچه از کف باشد.

دکتر راضیه لک در گفتگو با مهر، افزود: در حال حاضر با وجود اینکه سطح آب دریاچه ارومیه حدود ۶۰ سانتیمتر افزایش یافته اما اما تغییری در میزان شوری آب دریاچه حاصل نشده است.

به گفته وی، بر این اساس سازمان زمین شناسی بررسی هایی را در نقاطی از کف دریاچه به صورت پایلوت برای اندازه گیری ارتفاع رسوبات انجام داده است.

مدیرکل برنامه ریزی، فناوری و بودجه سازمان زمین شناسی اظهار داشت: با توجه به اینکه در حال حاضر آب در دریچه ارومیه به حالت فوق اشباع رسیده و بارندگی ها به میزانی نیست که برای رفع این حالت فوق اشباع کفایت کند  رسوبات نمکی و شیمیایی سالانه در کف دریاچه ته نشست می کنند.

لک تصریح کرد: در بررسی هایی که در چند نقطه از کف دریاچه صورت گرفته مشخص شده است که ارتفاع رسوبات در این نقاط در مقایسه با سال گذشته افزایشی حدود ۲۰ سانتیمتر داشته اند.

وی افزود: البته هنوز این مطالعات تکمیل نشده و در این هفته تیم های تخصصی سازمان زمین شناسی برای بررسی نقاط بیشتری از عمق دریاچه ارومیه و اندازه گیری ارتفاع دقیق رسوبات به منطقه اعزام می شوند.

مدیرکل برنامه ریزی، فناوری و بودجه سازمان زمین شناسی تأکید کرد: با این حال به نظر می رسد با وجود بارندگی های مناسبی که حوضه ابخیز دریاچه در سال جاری نسبت به سال قبل داشته بخشی از افزایش سطح آب ناشی از کاهش عمق دریاچه به دلیل ته نشست رسوبات در کف آن باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha