معاون طب سنتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام آغاز تلاش ها برای بسته بندی محصولات طب سنتی گفت: ویزیت و مشاوره های طب سنتی بزودی تحت پوشش بیمه قرار خواهد گرفت.

سلامت نیوز: معاون طب سنتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام آغاز تلاش ها برای بسته بندی محصولات طب سنتی گفت: ویزیت و مشاوره های طب سنتی بزودی تحت پوشش بیمه قرار خواهد گرفت.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، دکتر محمود خدادوست با بیان اینکه خوشبختانه تعرفه گذاری خدمات طب ایرانی، سال گذشته در کتاب ارزش نسبی خدمات، صورت گرفت، افزود: در گام بعدی این خدمات باید تحت پوشش بیمه قرار بگیرند که این اقدام یک فرآیند پیچیده و زمان بر است.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس توافقی که با سازمان های بیمه گر پایه مانند تامین اجتماعی و بیمه سلامت ایرانیان انجام دادیم، طی مدت زمان کوتاهی ویزیت و مشاوره های طب سنتی، تحت پوشش بیمه خواهد رفت.

خدادوست گفت: سایر خدمات و داروها نیز باید تحت پوشش بیمه قرار گیرند و پیگیر فرآیند آن در شورای عالی بیمه هستیم.

معاون وزیر بهداشت گفت: باید بتوانیم طب سنتی ایرانی را در نظام شبکه بهداشت و درمان، نظام سلامت و آموزش پزشکی کشور مانند کشورهای چین و هند ادغام کنیم.
خدادوست افزود: هماهنگی هایی با برخی تولید کنندگان گیاهان دارویی و همچنین بخش ستاد گیاهان دارویی معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری داشته ایم تا بتوانیم تولید کنندگانی که گیاهان دارویی را به صورت ارگانیک تولید می کنند را به سمت شرکت هایی با مجوز بسته بندی سوق دهیم.

وی ادامه داد: تولید و عرضه گیاهان دارویی ارگانیک در بسته بندی های بهداشتی موجب اطمینان از عدم وجود سم و کود در این گیاهان و ارتقای سطح عطاری ها و سلامت مردم می شود.

** انتشار بیش از 500 کتاب در حوزه طب سنتی

معاون طب سنتی با بیان اینکه یکی از راه های شناساندن طب سنتی ایرانی به کشورهای دیگر، از طریق مقالات است، افزود: خوشبختانه از سال 86 که دکترای تخصصی طب سنتی و داروسازی پزشکی و تاریخ پزشکی ایجاد شد، بیش از 500 اثر علمی چاپ شده که می تواند بهترین راه شناخت دنیا از طب سنتی ایران است.

خدادوست گفت: همچنین ظرف دو سال گذشته نشست هایی با نمایندگان سازمان جهانی بهداشت در وزارت بهداشت برای معرفی طب سنتی به این سازمان داشتیم، از سوی دیگر طی این دو سال در نشست های سازمان جهانی بهداشت که در ماکائو چین که در آن کشورهای منطقه به معرفی طب سنتی خود می پرداختند، نیز حضور داشتیم.
وی ادامه داد: سازمان جهانی بهداشت به ایران قول داده تا در سایت خود به معرفی طب سنتی ایران بپردازد.

خدادوست با بیان اینکه قابلیت های طب ایرانی تحت عناوینی مانند طب یونانی، طب عربی و طب سینایی در دنیا شناخته شده، گفت: طب ایرانی را در دنیا بیشتر به عنوان طب یونانی می شناسند که منابع آنها منابع طب ما است.

معاون وزیر بهداشت گفت: سال گذشته یک هیات اتریشی از یک موسسه آکادمیک طب سنتی و مکمل به ایران آمده بودند، هنگامی که درباره مبنای طب آنها پرسیدم گفتند مبنای طب ما مزاجی و اخلاطی است و کتاب مرجع آنها نیز کتاب قانون بوعلی سینا بود، ضمن اینکه طب ما به دلیل اینکه در دانشکده های پزشکی اروپا بیش از پنج قرن کتاب های قانون بوعلی سینا و الحاوی رازی تدریس می شد، طب بیگانه ای نیست.

** حمایت سازمان غذا و دارو از داروها و فرآورده های طبیعی

معاون طب سنتی درباره حمایت از تولید کنندگان دارو و فرآورده های طبیعی گفت: این فرآورده ها تحت پوشش سازمان غذا و دارو و اداره کل فرآورده های طبیعی و سنتی سازمان غذا و دارو است که از طریق این سازمان حمایت می شود.

خدادوست افزود: در همین زمینه تسهیلات خاصی برای ثبت و بهره برداری داروهای سنتی و گیاهی در نظر گرفته شده، به عنوان نمونه اگر یک داروی سنتی در چند قرن متوالی در منابع معتبر طب سنتی آمده باشد، با همان فرمولاسیون به آن مجوز بهره برداری و تولید را می دهند.

وی گفت: داروهای گیاهی بر اساس عصاره گیری یا مواد موثره عمل می کنند و تفاوت آن با داروهای شیمیایی، در ماده موثره آن است؛ همچنین نگاه مزاج شناسی در داروهای شیمیایی که از مواد صنعتی و شیمیایی ساخته می شوند وجود ندارد اما داروهای گیاهی، قابل حمایت است زیرا به جای اینکه ماده اولیه از مواد شیمیایی باشد، از گیاهان استفاده می شود که این موضوع به توسعه کشت گیاهان دارویی، ایجاد اشتغال نیز کمک می کند.

** راه اندازی سلامتکده های طب سنتی

معاون وزیر بهداشت گفت: برنامه ما برای سال 94، راه اندازی سلامتکده های طب سنتی در بخش دانشگاهی و خصوصی است و پیشنهاد ما این است که در کنار این سلامتکده ها یک مرکز ارایه فرآورده های طبیعی، سنتی و گیاهان دارویی داشته باشیم که در آن، گیاهان دارویی با بسته بندی های بهداشتی عاری از میکروب و آلودگی و با رعایت ضوابط بهداشتی عرضه شوند.

خدادوست گفت: به عطاری ها نیز توصیه می کنیم که به جای نگهداری از گیاهان دارویی در گونی ها و پستوهای غیر بهداشتی، گیاهان دارویی را در بسته بندی های بهداشتی توزیع کنند تا مردم با اطمینان بیشتر از آن استفاده کنند و اثر بخشی آن نیز افزایش پیدا کند.

** بومی گزینی رشته طب سنتی و عدالت در توزیع متخصصان

معاون وزیر بهداشت گفت: رشته طب سنتی از سال 86 راه اندازی شد و اکنون 62 دانش آموخته این رشته در کشور وجود دارند و آنها برای گذراندان تعهدات قانونی شان باید در کشور توزیع شوند.
خدادوست ادامه داد: توزیع این دانش آموختگان تا بخواهد از کلانشهرها به استان های دوردست و شهرستان ها برسد زمان بر است اما برای حل این مشکل علاوه بر بومی گزینی به دانشگاه ها اعلام کرده ایم شرایط و تسهیلات خاصی را برای بورس کردن کسانی که بخواهند در استان های محروم و مرزی بمانند فراهم آورند که برای آنها ایجاد انگیزه کند.

وی تاکید کرد: با حمایت های وزیر بهداشت، ظرفیت این رشته به خوبی افزایش یافته است به صورتیکه از 38 نفر در سال 91 به 120 نفر در سال 93 رسید.

خدادوست یادآور شد: برای گسترش رشته طب سنتی با حمایت وزیر امیدوار هستیم امسال این رشته در قالب رشته های دستیاری یا رزیدنتی قرار گیرد که این اقدام می تواند اقبال شرکت کنندگان در این رشته را بیشتر کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha