روز دوشنبه در حالی مراسم انعقاد تفاهمنامه همکاری بین مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با مرکز تحقیقات مهندسی پاسیفیک دانشگاه برکلی آمریکا در تهران برگزار شد که مسوولان حاضر در این مراسم با بررسی وضعیت کشور در حوزه مخاطرات زمین لرزه هشدار دادند پیش‌بینی می‌شود در صورت وقوع زلزله احتمالی در تهران، یک میلیون نفر کشته و مجروح شوند.

روی گسل های پایتخت برج می سازند

سلامت نیوز: روز دوشنبه در حالی مراسم انعقاد تفاهمنامه همکاری بین مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با مرکز تحقیقات مهندسی پاسیفیک دانشگاه برکلی آمریکا در تهران برگزار شد که مسوولان حاضر در این مراسم با بررسی وضعیت کشور در حوزه مخاطرات زمین لرزه هشدار دادند پیش‌بینی می‌شود در صورت وقوع زلزله احتمالی در تهران، یک میلیون نفر کشته و مجروح شوند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه جهان اقتصاد، مدیر بخش زلزله‌شناسی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی یکی از حاضرین در این مراسم با تشریح وضعیت کشور در حوزه مخاطرات مربوط به زمین لرزه با اشاره به اینکه در کشور ما ریسک وقوع زلزله بالا است، گفت: با توجه به وضعیت کنونی، امکان رخدادهای بسیار مخاطره‌آمیز وجود دارد.

وی با گلایه از شهرفروشی های گسترده و بدون توجه به مطالعات زلزله نگاری اضافه کرد: این وضعیت نامطلوب به جایی رسیده است که حتی بر روی گسل‌های زلزله در پایتخت، برج‌سازی می‌شود.

بیت‌اللهی با بیان اینکه از یک میلیون پلاک موجود در شهر تهران، ۲۰۰هزار پلاک در بافت فرسوده قرار گرفته است، بیان کرد: متاسفانه بر روی گسل‌ها، مجوزهای ساخت‌ و ساز صادر می‌شود که هر چقدر هم یک ساختمان را محکم بسازیم، توان مقاومت ندارد.

۸۰درصد مسکن روستایی فاقد استحکام است

بیت‌اللهی تصریح کرد: بیش از ۸۰درصد مسکن روستایی در کشور فاقد استحکام در برابر زلزله است و بافت فرسوده و ریزدانه، بزرگترین مشکلات ما است.

وی با تاکید بر اینکه در کوچه‌های پنج و شش متری برج ساخته می‌شود، گفت: حداقل اگر ریسک را کاهش نمی‌دهیم، بالا هم نبریم. نباید روی گسل زلزله، برج‌سازی کرد.

بیت‌اللهی اضافه کرد: به منظور کاهش خسارات، به دنبال سامانه‌های هشدار و پاسخ سریع هستیم تا پس از وقوع زلزله، نقشه خسارات را تهیه کرده و در اختیار دستگاه‌ها قرار دهیم.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه بیش از ۳۵هزار زلزله در کشور ثبت شده است، گفت: در کشور ایران بیشترین میزان زلزله از سال ۲۰۰۲تاکنون بوده است.

فراموشی مخاطرات زلزله نگران کننده است

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی هم در این مراسم با بیان اینکه نباید کارهایی انجام دهیم که به افزایش ریسک زلزله در کشور بیانجامد گفت: از سال 82 به بعد در کشور شاهد زلزله های بیش از 7 ریشتر نبوده ایم و همین امر سبب شده است که نگرانی ما درباره اینکه موضوع مخاطرات زلزله را به فراموشی بسپاریم بیشتر شده است.

محمد شکرچی‌زاده گفت: زلزله جزء مباحثی است که در ایران بسیار با اهمیت است از این رو مرکز تحقیقات از بدو تاسیس به دلیل وقوع زلزله‌های جنوب خراسان تشکیل شد تا با بررسی ها ضوابطی را برای مقاوم‌سازی ساختمان ها تدوین کند.

وی با اشاره به اینکه در این راستا آئین‌نامه 2800 تدوین شده است خاطر نشان کرد:یکی از مهم‌ترین بخش هایی که به بحث زلزله می پردازد بخش شتاب‌نگاری است.

وی ادامه داد: تفاهمنامه همکاری علمی و مهندسی بین مرکز و مرکز تحقیقات مهندسی زلزله پسفیک در آمریکا امضا کرده‌ایم که بر اساس آن زمینه‌های هم‌افزایش علمی و تحقیقاتی در حوزه مهندسی زلزله برقرار می‌شود.

شکرچی زاده با بیان اینکه این افزایش مقاومت ساخت و سازها را می توان در کاهش تلفات در زلزله های اخیر دید تاکید کرد:ما راهکارهایی را انجام ندهیم که به افزایش ریسک بیانجامد بنابراین سرمایه گذاریهایی که اخیرا دولت انجام داده است در کاهش خطر زلزله کمک کند.

پس از منجیل ۱۰هزار و ۷۰۰رکورد زلزله ثبت شد

همچنین در این مراسم اسماعیل فرزانگان، رئیس بخش شتاب‌نگاری زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت:‌ پس از زلزله منجیل ۱۲۳۸دستگاه شتاب‌نگار دیجیتال خریداری شد و تقریبا تمام شهرهای ایران مجهز به این دستگاه‌ها هستند.

وی با بیان اینکه ۱۱۲۸دستگاه فعال در کشور داریم، گفت: تاکنون این دستگاه‌ها ۱۰هزار و ۷۰۰رکورد زلزله را به ثبت رسانده‌اند.

فرزانگان با اشاره به نصب ۱۲۱دستگاه در سدهای کشور، اظهارداشت: تاکنون از این دستگاه‌ها ۷۵۹رکورد زلزله دریافت کردیم.

رئیس بخش شتاب‌نگاری زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تصریح کرد: به دلیل اهمیت استان تهران، بیشترین تعداد دستگاه‌ را به تعداد ۸۷ایستگاه در استان تهران داریم که ۴۸دستگاه در شهر تهران نصب شده است.

وی با بیان اینکه استان فارس و آذربایجان شرقی بیشترین رکورد زلزله را در کشور به ثبت رسانده‌اند، گفت: ۳۷۳رکورد زلزله در این دو استان به ثبت رسیده و کمترین رکورد هم مربوط به استان قم با ۳۰رکورد بوده است.

همکاری‌ حیاتی دو مرکز ایرانی و آمریکایی

در ادامه یوسف بزرگ‌نیا مدیر اجرایی مرکز تحقیقات مهندسی پاسیفیک در دانشگاه برکلی آمریکا اظهار داشت: ایران کشوری بسیار زلزله‌خیز است و رکوردهای زلزله‌ای که در ایران به ثبت می‌رسد، از نظر بین‌المللی بسیار اهمیت دارد.

وی با بیان اینکه یک بانک اطلاعاتی از رکوردهای زلزله دراین مرکز فراهم شده است، افزود: ما بزرگترین بانک اطلاعاتی رکوردهای زلزله را در دنیا داریم.

بزرگ‌نیا با اشاره به اینکه زلزله‌های ایران و ترکیه شباهت زیادی به زلزله‌های غرب آمریکا در کالیفرنیا دارد، گفت: نوع زلزله در ایران شبیه غرب آمریکا است؛ پس همکاری‌های دو مرکز بسیار حیاتی است.

مدیر اجرایی مرکز تحقیقات مهندسی پاسیفیک در دانشگاه برکلی آمریکا افزود: بانک اطلاعاتی این مرکز در اختیار تمام مردم دنیا قرار می‌گیرد و ما از رکوردهای دیگر کشورها در میز لرزان استفاده می‌کنیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha