سلامت نیوز: اين حق كودكان است كه در محيطي آرام و شاد زندگي خود را آغاز كنند و از آن لذت ببرند. برقراري امنيت و آسايش براي كودكان از مهمترين وظايف ما بزرگترهاست. ايجاد ناامني و خشونت آنان را هم از آغاز ميپژمراند. آنان به شادي نياز دارند. ديدن صحنههاي خشونتبار جنگ با چهره وقيح و بيرحمش چيزي نيست كه براي بيپناهي آنان قابل تحمل باشد.
آثار مخرب جنگ بر زندگي كودكان
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه قانون ،کودکان به عنوان آسیبپذیرترین گروه جامعه همواره در برابر هجمههای ناشی از فشارها و مشکلات زندگی قرار میگیرند چرا كه عدم توانايي بدني و فيزيكي آنها و بيتجربگيشان در برابر زندگي آنان را سخت شكننده و آسيبپذير ميكند. حمایت از کودکان که آینده سازان جهانند، نیاز به تغییر رویکرد جدی از سوی انديشمندان و سياستمداران جهان دارد. اگر بر آن سريم كه فردا در صلح و آرامش باشد، بايد امروز به آن بينديشيم. چرا كه كودك امروز جنگ، لامحاله سرباز جنگ افروز فردا خواهد شد.كودكي كه با خشونت و بيرحمي بزرگ ميشود اين بيرحمي را نسبت به همنوعان خود نشان ميدهد.
كودكي كه جنگ را تجربه ميكند، براي ديرزماني احساس عدم امنيت ميكند. اين عدم امنيت به شكلهاي مختلف در رفتار او بروز ميكند. ترس از تاريكي و حيوانات، و ترس از قرار گرفتن در موقعيتهاي ناآشنا. كودكاني كه دچار اين علائم شدهاند، تكرار مكرر اين حادثه در ذهنشان صورت ميگيرد. در نقاشيها و بازيهاي اين كودكان باز هم اين ماجرا تكرار ميشود، در كابوسهاي شبانهشان، در روياها و تخيلشان. كودكي كه در معرض جنگ قرار ميگيرد نگاهش به زندگي و جهان ديگرگون ميشود.
محققان آثار جنگ بر اين باورند كه جنگ دو نوع قرباني در كودكان دارد؛ قربانيان اول كودكاني هستند كه درگير جنگ هستند و تصاويرشان از تلويزيونها پخش ميشود و گروه دوم كودكاني هستند كه از همين صفحههاي نمايش شاهد جنايات عليه ديگركودكانند.
بیتردید جنگ علاوه بر عوارض کوتاه مدت که سلامت جسمی را به خطر میاندازد عوارض روانی و اجتماعی بسیاری در درازمدت با خود به همراه دارد.
بنابراين عقيده، كودكاني كه شاهد جنگ هستند وكودكاني كه ساعتها تصاوير كشته شدگان جنگ را از رسانهها ميبينند، حامل دردهاي پنهاني خواهند شد كه هر يك بهگونهاي آينده آنها را تحت تاثير خود قرار ميدهد.
کودکان بیسرپرست گروه دیگری از کودکان قربانی جنگاند. بهطور کلی هر کودکی در زمان رشد خود نیاز به والدینی دارد که او را مورد حمایت قرار داده و زمینة رشد جسمی و روحی او را فراهم آورند. این نیاز به ویژه در بعد روحی آن تا سن معینی وجود دارد و در مواقع بحرانی از جمله جنگ و درگیریهای مسلحانه بسیار شدیدتر میشود.
آثار غير مستقيم جنگ
اثرات غيرمستقيم جنگ شامل خشونت پذيري و خشونتگرايي است. كسي كه خشونت ميبيند و مشقتي را متحمل ميشود بعضا خود در آينده عامل ايجاد خشونت و مشقت ميشود. چرا كه به نوعي اين رفتار برا ي او مشروعيت پيدا ميكند وخود طالب آن ميشود. يادمان باشد كه فرزند خشونت پذير امروز پدر خشونت گراي فرداست.