مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، عنوان کرد: در کشور ما سالانه یک میلیون و 750 هزار بارداری اتفاق می‌افتد که یک میلیون و 530 هزار مورد منجر به فرزند آوری و 220 هزار مورد منجر به سقط جنین می‌شود.

سلامت نیوز: مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، عنوان کرد: در کشور ما سالانه یک میلیون و 750 هزار بارداری اتفاق می‌افتد که یک میلیون و 530 هزار مورد منجر به فرزند آوری و 220 هزار مورد منجر به سقط جنین می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از  آنا، دکتر محمد اسماعیل مطلق در همایش ترویج ازدواج سالم در جوانان با بیان اینکه میزان باروری کلی در کشور 1.8 است و سالیانه 440 هزار فرصت باروری از دست می‌رود، گفت: این میزان شامل 410 هزار فرصت فرزند آوری در زنان ازدواج نکرده، 10 هزار فرصت بر اساس فوت همسر و 20 هزار فرصت بر اثر طلاق است.

میزان ازدواج در کشور رو به کاهش است

مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه هم اکنون 6 میلیون و 600 هزار زن 15 تا 49 ساله ازدواج نکرده در کشور وجود دارد، گفت: با توجه به بررسی انجام شده از سال 1385 تا 1393، میزان ازدواج در کشور هر سال نسبت به سال پیش از آن کمتر شده که بر اساس آخرین آمار، آمار ازدواج در سال 93 در کشور حدود 40 تا 45 هزار ازدواج نسبت به سال 92 کاهش یافته است.

نیمی از طلاق‌ها در پنج سال اول زندگی رخ می‌دهد

وی با توجه به افزایش آمار طلاق در کشور گفت: 14.2 درصد طلاق‌ها مربوط به یک سال اول زندگی و 50 درصد مربوط به پنج سال اول زندگی است.

220 هزار سقط در سال

مطلق افزود: در کشور ما یک میلیون و 750 هزار بارداری اتفاق می‌افتد که یک میلیون و 530 هزار مورد منجر به فرزند آوری و 220 هزار منجر به سقط جنین می‌شود.
مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه تاخیر در ازدواج، فرزندآوری و ناباوری و سن مادر از شاخص‌های مهم باروری است، اظهار کرد: قدرت باروری با افزایش سن به ویژه پس از 35 سالگی کاهش می‌یابد.

شناسایی عوامل تاثیر‌گذار بر نرخ باروری

وی به چالش‌ها و عوامل تاثیرگذار بر نرخ باروری کلی اشاره کرد و گفت: افزایش میانگین فاصله تولد نخستین فرزند و ازدواج، افزایش میانگین فاصله بین تولد فرزند اول و دوم و فرزند دوم و سوم، افزایش قصد تک فرزندی و تاثیر آسیب‌های اجتماعی بر ازدواج سالم از جمله این چالش‌ها است.

مطلق افزود: با توجه به بررسی انجام شده در دنیا از نظر جمعیت شناسان، زمانی که میزان باروری کلی به زیر حد جایگزینی یعنی 2 و 0.1 برسد یک تهدید است و باید در جهت ارتقای نرخ باروری تلاش شود.

مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با توجه به سیاست‌های ابلاغی کلی جمعیت توسط رهبر معظم انقلاب ادامه داد: پس از ابلاغ این سیاست‌ها دو کارگروه در کشور تشکیل شد که یکی از آنها شامل برنامه‌های جمعیت، چالش‌های جمعیت، ازدواج و طلاق است که از سال آینده پس از اتمام برنامه پنجم توسعه وارد گام جدید خواهد شد.

رویکردهای وزارت بهداشت در راستای ارتقای نرخ باروری

وی درباره رویکردهای وزارت بهداشت در راستای ارتقای نرخ باروری کلی، گفت: تهیه و تدوین محتواهای آموزشی با تاکید بر آموزش مهارت‌های زندگی و تدوین محتواهای جدید بر اساس نیاز نوجوانان و جوانان در راستای خانواده و همسرگزینی، ارتقای مشاوره هنگام ازدواج و پس از ازدواج با تاکید بر مهار‌ت‌های زوجین و سلامت جنسی از جمله این رویکردها است.

مطلق گفت: تلاش دستگاه‌های دخیل در امور فرهنگی برای تقویت نگرش جامعه، برنامه ریزی برای کاهش متوسط سن ازدواج و تعهد دستگاه اجرایی کشور نسبت به تامین مقدمات لازم برای ازدواج از جمله رویکردهای بخشی و بین بخشی است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha