معاون دارویی سازمان تداركات پزشكی هلال احمر از امكان اعلام درخواست‌های دارویی داروخانه‌های سراسر كشور و مردم از طریق اینترنت و SMS به هلال احمر و پاسخ‌ به همین شیوه خبر داد و گفت: مجوز شركت پخش سراسری داروی هلال احمر از وزارت بهداشت اخذ شده است كه به زودی فعالیت آن آغاز می‌شود.

دكتر كامبیز امجدی نیك در نشستی خبری با بیان این كه سازمان تداركات پزشكی یكی از زیر مجموعه‌های هلال احمر است كه وظایف مشخصی را در حوادث عادی، پیش بینی نشده و بحران‌های داخلی و بین‌المللی برعهده دارد، گفت: ایجاد یكپارچگی و وحدت رویه در داروخانه‌های هلال احمر سراسر كشور از جمله سیاست‌های در نظر گرفته شده در این سازمان است.

معاون دارویی سازمان تداركات پزشكی هلال احمر، داروخانه خوب را داروخانه‌ای دانست كه در زمان مناسب علاوه بر برآورده كردن نیازهای دارویی بیماران، خدمات مشاوره علمی مناسبی را نیز ارائه دهد و دراین باره گفت: به این ترتیب لازم است داروخانه با دریافت شرح حال مختصری از بیمار و بیماری وی و سنجیدن شرایط بیمار با داروی تجویز شده توصیه‌هایی در رابطه با تداخل‌های دارویی ارائه دهد. همچنین در صورت تجویز نادرست توسط پزشك، مشورت‌های لازم با پزشك انجام شده و بیمار در این زمینه نیز راهنمایی شود.

وی در این باره ادامه داد: بر این اساس در حال حاضر داروخانه‌های استاندارد در كشور یا موجود نیست یا بسیار محدود است. اكنون 32 داروخانه هلال احمر در سطح كشور فعالیت دارند كه بارزترین آنها هلال احمر مركزی است؛ تصور می‌شود كه استعداد و آمادگی ارایه خدمات علمی در داروخانه‌های هلال احمر وجود دارد. این امر قرار است در معاونت دارویی هلال احمر انجام شود.

به گزارش ایسنا، دكتر امجدی نیك، با تاكید بر استفاده از امكانات مكانیزاسیون در ارایه خدمات دارویی گفت: در دسترس بودن و همچنین فراهمی بی دردسر دارو از جمله شاخص‌های ارایه خدمات دارویی است. این مدل اصلاح خدمات از دو محل قابل تامین است كه معاونت دارویی سازمان هلال احمر در این زمینه تلاش می‌كند. بر این اساس مكانیزاسیون نحوه اعلام درخواست‌های اقلام دارویی و همچنین تحویل آنها مورد نیاز است. در نظر است كه درخواست‌ها و اطلاعات دارویی مورد نیاز تعدادی واحدهای دارویی مجاز زیر مجموعه دانشگاه‌های علوم پزشكی در سطح كشور و داروخانه‌های هلال احمر در استان‌ها از طریق اینترنت و SMS دریافت شده و با همین روش نیز پاسخ آنها ارسال شود. به این ترتیب درخواست‌های داروخانه‌های سراسر كشور از مدلهای مكانیزه امروزی و از طریق اینترنتی به هلال احمر ارسال شده و با همین شیوه پاسخ‌ها ارسال می‌شود.همچنین پس از ارسال داروها صورت حساب الكترونیكی صادر می‌شود. این امر در كوتاه مدت انجام می‌شود.

وی در این باره افزود: بحث SMS در دو بعد انجام می‌شود یك بعد مربوط به بیماران و دیگری مربوط به مراكز دارویی مجاز در سطح كشور است. از آنجا كه دارو كالایی است كه همواره با مخاطره قاچاق مواجه است، با راه اندازی شبكه SMS برای ارایه اطلاعات دارویی ممكن است اشكالاتی بروز ‌كند. همچنین افراد عادی ممكن است در نحوه درج صحیح اقلام دارویی دچار اشتباه شوند كه در ارایه اطلاعات صحیح به آنها خلل ایجاد می‌كند. در رابطه با داروخانه‌های مجاز سطح كشور و دانشگاه‌های علوم پزشكی نیز در وب سایت سازمان، سیستم كدینگ داروها در نظر گرفته می‌شود؛ به این ترتیب مراكز مجاز نام كد مربوط به داروی مورد نظر را SMS كرده و اطلاعات لازم را در مورد داروی مورد نظر دریافت می‌كنند. در مجموع با اجرای این طرح، نظام بوروكراسی در دریافت اطلاعات دارویی سازمان هلال احمر كوتاه می‌شود. بر این اساس فرایند كسب اطلاعات و صدور فاكتور، تبدیل به كاری روزانه می‌شود.

دكتر امجدی نیك در ادامه از اخذ مجوز برای شركت پخش سراسری دارو توسط هلال احمر از وزارت بهداشت خبر داد و گفت: سازمان هلال احمر در بلند مدت تكمیل زنجیره تداركات را در نظر دارد. در حال حاضر واردات و تولید دارو در سازمان هلال احمر صورت می‌گیرد؛ اما شبكه توزیع دارو در این سازمان موجود نیست. بر این اساس مجوز شركت پخش سراسری دارو از وزارت بهداشت اخذ شده است كه به زودی فعالیت آن آغاز می‌شود.

وی گفت: هلال احمر در تمام استان‌ها انبار، وسیله حمل و نقل و در مجموع امكانات بالقوه برای پخش دارو را داراست. بر این اساس در نظر است كه نیازهای دارویی هر استان در همان استان وجود داشته و این نیازها توسط سیستم ترانسپورت سازمان از استان محل سكونت تحویل داده شود.

وی افزود: در حال حاضر مشاوره تلفنی در مورد داروها به صورت امری روتین در داروخانه‌های هلال احمر انجام می‌شود. در نظر است كه علاوه بر مشاوره تلفنی، خدمات علمی حضوری در داروخانه‌ها تقویت شود و اطلاعات علمی متناسب با بیمار و نوع بیماری در اختیار گیرندگان خدمت قرار گیرد.

وی با بیان اینكه در حال حاضر 32 داروخانه هلال احمر در سطح كشور فعالیت دارند؛ افزود: ما معتقد نیستیم كه خدمت را با افزایش تعداد مراكز می‌توان اصلاح كرد چرا كه فراهمی و در دسترس بودن با مدل‌های دیگر هم قابل تعریف است. به این ترتیب از طریق انتخاب داروخانه‌های معتمد و مورد وثوق دانشگاه‌های علوم پزشكی می‌توان خدمات دارویی هلال احمر را گسترده كرد. بر این اساس باید خدمات به لحاظ كمی و كیفی اصلاح شود.

دكتر امجدی نیك با اشاره به گردش مالی هلال احمر، تصریح كرد: گردش مالی هلال احمر طی سال‌های مختلف متفاوت بوده و از حدود 14 میلیارد تومان سال 79 شروع شده، در دوره‌ای افزایش یافته و به حدود 65 میلیارد تومان رسید. در حال حاضر حجم داروهای وارداتی حدود 15 میلیارد تومان است. سیاست‌های دولت در این زمینه تاثیرگذار بوده است؛ چرا كه در زمانی انحصار داروهای وارداتی تنها در اختیار سازمان هلال احمر بود. پس از آن سیاست‌های دولت در این جهت قرار گرفت كه بخش خصوصی نیز وارد عرصه واردات دارو شود. به این ترتیب حجم داروهای وارداتی توسط سازمان هلال احمر كاهش یافت.

وی در ادامه با اشاره به شرایط نامناسب نگهداری دارو در گمرك فرودگاه امام خمینی(ره)، افزود: به دلیل جدیدالتاسیس بودن این فرودگاه شرایط نگهداری دارو در آن فراهم نیست بر این اساس با هماهنگی‌های میان وزارت بهداشت، وزارت راه و گمرك مقرر شد تا زمان فراهم شدن استانداردهای لازم در این فرودگاه، محموله‌های دارویی به صورت مستقیم پس از ورود به كشور، به سردخانه‌های مجاز توزیع كنندگان و وارد كنندگان انتقال داده شود.

معاون دارویی سازمان تداركات پزشكی هلال احمر در ادامه در رابطه با خارج شدن گروهی از داروهای ارزان قیمت از لیست یارانه افزود: از آنجا كه میزان یارانه دارویی كشور متناسب با نیاز جامعه نیست و همچنین با توجه به افزایش تعداد استفاده كنندگان از داروهای یارانه‌ای و قرار گرفتن تعدادی از بیماری‌ها در گروه بیماران خاص، گروهی از داروهای ارزان قیمت از لیست داروهای یارانه‌ای خارج شده‌اند. از طرف دیگر برای ارزان ماندن داروهای یارانه‌ای تلاش می‌شود. این در حالیست كه صندوق اعتبار داروهای یارانه‌ای همچنان ثابت است. در زمینه خارج كردن داروهای ارزان قیمت از لیست یارانه بحث بار مصرف بیمار هم مراعات شده است.

دكتر امجدی نیك در رابطه با اقدامات انجام شده از سوی سازمان هلال احمر در زمینه ارسال دارو و تجهیزات پزشكی در حوادث اخیر غزه گفت: جمعیت هلال احمر ایران در ارسال كمك‌های دارویی و غیر دارویی به غزه پیشگام بوده است. تیم هلال احمر جمهوری اسلامی ایران از نخستین روزهای درگیری غزه اقلام دارویی و تجهیزات پزشكی را با كشتی به غزه ارسال كرد كه در این میان با كارشكنی‌های رژیم صهیونیستی امكان تحویل آن فراهم نشد. اما بخشی از محموله هوایی جمعیت هلال احمر ایران به غزه رسید. حجم داروهای ارسال شده نیز متناسب با نیاز اعلام شده از غزه، بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha