رییس انجمن علمی گیاهان دارویی ایران به گران بودن داروهای گیاهی در کشور اشاره کرد و گفت: داروهای گیاهی دو تا چهار برابر گران از مشابه شیمیایی خود هستند.

سلامت نیوز:  رییس انجمن علمی گیاهان دارویی ایران به گران بودن داروهای گیاهی در کشور اشاره کرد و گفت: داروهای گیاهی دو تا چهار برابر گران از مشابه شیمیایی خود هستند.

 محمدباقر رضایی درگفت وگو با ایرنا افزود: برخی از داروهای گیاهی نظیر داروی ضدسرطان که از یک درخت خاص سوزن برگی تهیه می شود، بسیار گران تر از این مقدار است.
وی گرانی این داروها را عاملی بازدارنده برای مصرف آنها اعلام کرد و گفت: با تحت بیمه قرار گرفتن داروهای گیاهی، زمینه استفاده بیشتر آنها فراهم خواهد شد.

رضایی به تقلب در تعدادی از داروهای گیاهی اشاره کرد و گفت: هرچند وزارت بهداشت نظارت بر تولید داروها اعم گیاهی و شیمیایی دارد اما باز هم گاهی اوقات شاهد تقلب در این زمینه هستیم که این موضوع عاملی بازدارنده برای نهادینه شدن فرهنگ استفاده از گیاهان دارویی است.
ویی ایران، توزیع نامناسب، تجویز نکردن پزشکان و راه اندازی نشدن داروخانه های گیاهی را از دیگر مشکلات این حوزه برشمرد و گفت: گرانی داروها سبب می شود تا مردم رغبتی به استفاده از آنها نداشته باشند.


** صادرات بسیار ناچیز داروهای گیاهی
وی به صادرات بسیار ناچیز داروهای گیاهی اشاره کرد و گفت:اگرچه صادرات داروهای گیاهی ایران به صورت منسجم انجام نمی شود اما در مقابل داروهای گیاهی از کشورهای زیادی به کشور وارد می شود.

رضایی بیان کرد: صادرات گیاهان دارویی انگشت شمار و بسیار کم است اما اخیرا برای برخی از داروهای گیاهی در تعدادی از کشورها زمینه ورود به بازار فراهم شده است .

وی با اشاره به اینکه اگر وارد بازار خارجی نشویم تولیدکنندگان رغبت چندانی به سرمایه گذاری مناسب ندارند از متولیان این حوزه تقاضا کرد با اقدامات جدی تر زمینه رفع مشکلات این حوزه را فراهم آورند.

حدود 8 هزار گونه گیاهی در ایران وجود دارد که از این تعداد 1400 تا 1800 گونه آن دارای اثر دارویی است.

کشور با توجه به تنوع اقلیمی مکانی مناسب برای پرورش و کاشت گیاهان دارویی است.

علیرغم تنوع و قابلیت های کشور، گیاهان دارویی به صورت خام به فروش می رسند که باید اقدامات جدی برای فرآوری گیاهان دارویی در کشور فراهم شود.

بر اساس یک برآورد 750 هزار گونه گیاهی در دنیا وجود دارد که از این تعداد حدود 75 هزار گونه دارای اثر دارویی هستند و در حال حاضر 20 هزار گونه آن مورد استفاده پزشکی قرار می گیرند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • مهناز ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۱
    0 0
    باسلام خواهشمند است لیستی از گیاهان دارویی که در ایران مطلوبیت بالایی دارد برای کشت و تولید ارسال بفرماید.