یک متخصص زنان و زایمان بر خلاف برخی شایعات ، سونوگرافی سه بعدی را برای جنین بی خطر دانست.

دکتر منصور ملک اقضی در گفت و گو با خبرنگار سلامت نیوز اظهار داشت : امواج ماوراء صوتی ناشی از سونوگرافی اگر به مدت طولانی تابیده شود موجب ایجاد حباب های در سلول می شود که عوارضی در پی دارد اما مدت زمانی که برای سونوگرافی طی می شود آنقدر کوتاه است که هیچ گونه عوارض کوتاه یا بلند مدتی برای مادر و جنین ندارد.

وی افزود: بهترین زمان برای انجام سونوگرافی در هفته 14و 15 است که همه ارگانهای جنین کامل شده و تا حد بسیار زیادی می توان تمام نواقص را تشخیص داد و در صورت ضرورت اقدام کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: انجام سونوگرافی به مادر کمک می کند تا در مواردی مثل عدم تشکیل مغز و جمجمه یا ناهنجاری های شدید جنینی   بتواند از مجوز سقط جنین استفاده کند. در حال نظر سازمان نظام پزشکی در بسیاری از موارد سقط جنین را مجاز شمرده است.

وی با بیان اینکه سونوگرافی سه بعدی معجزه نمی کند گفت : آنچه بیش از نوع سونوگرافی و دستگاههای آن اهمیت دارد کارایی و تخصص فردی است که سونوگرافی را انجام می دهد.

رئیس بخش تعیین جنسیت بیمارستان مهر افزود : هر خانم بارداری به 3بار سونوگرافی نیاز دارد یکی در 3ماهه اول که حاملگی واقعی تشخیص داده شود تا حاملگی خارج از رحم اتفاق نیفتاده باشد ، سه ماه دوم برای تشخیص ناهنجاری ها و در صورت لزوم ختم حاملگی و در 3ماهه سوم  برای تشخیص عوارضی که در حاملگی ایجاد می شود مثل عدم رشد جنین و اقدام در جهت رفع آن.

این متخصص زنان و زایمان خاطر نشان کرد: سونوگرافی علاوه بر تعیین جنسیت و ناهنجاریهای جنینی به  تشخیص بیماریهای مادر نیز کمک می کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha