سه‌شنبه ۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۰

آسیب‌هایی مانند فقر و اعتیاد که زمانی بیشتر مربوط به حوزه مردان می‌شد چند وقتی است که وارد حوزه زنان و حتی کودکان شده است. روز گذشته تعدادی از مسئولان حوزه سلامت اجتماعی هشدارهایی را در مورد وضعیت قرمز اعتیاد، افزایش آمار آن در بین زنان و کاهش سن آسیب‌های اجتماعی مطرح کردند.

سلامت نیوز:آسیب‌هایی مانند فقر و اعتیاد که زمانی بیشتر مربوط به حوزه مردان می‌شد چند وقتی است که وارد حوزه زنان و حتی کودکان شده است. روز گذشته تعدادی از مسئولان حوزه سلامت اجتماعی هشدارهایی را در مورد وضعیت قرمز اعتیاد، افزایش آمار آن در بین زنان و کاهش سن آسیب‌های اجتماعی مطرح کردند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه آرمان ،مسئولان معتقدند امروز هیچ مساله‌ای بغرنج‌تر از آسیب‌های اجتماعی نیست. دبیر اتاق‌های فکر ستاد مبارزه با موادمخدر روز گذشته از 12استانی  که در وضعیت قرمز از نظر تعداد افراد معتاد قرار دارند سخن گفت. رئیس کمیته امداد هم با اشاره به افزایش تعداد زنان سرپرست خانوار، روند فقر در بین خانواده‌های این زنان را رو به فزونی عنوان کرد و درمورد افزایش فقر در حوزه زنان هشدار داد. رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران نیز کاهش سن آسیب‌دیدگان اجتماعی در کشور را نگران‌کننده دانست و قائم‌مقام معاون فرهنگی دانشجویی وزیر بهداشت از رشد آسیب‌های پنهان اجتماعی در کشور خبر داد.


 سن اعتیاد از 23 سالگی به 15 سالگی رسید
روز گذشته دبیر اتاق‌های فکر ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: حدود  10هزار میلیارد تومان خسارت و هزینه در حوزه موادمخدر بر اقتصاد کشور تحمیل می‌شود و نرخ شیوع اعتیاد 65/2 درصد براساس مطالعه سال 1390 است و برخی استان‌ها از جمله استان خوزستان از 12 استانی هستند که در وضعیت قرمز در حوزه اعتیاد در سطح کشور قرار دارند.حمید صرامی اظهارکرد: در آخرین نگرش سنجی که از مردم ایران صورت گرفت؛ بیش از 90 درصد مردم موضوع مواد مخدر و روانگردان‌ها را به عنوان یک معضل اساسی مطرح کردند. ایسنا نوشت؛ صرامی عنوان کرد: در سال 83 متوسط سن اعتیاد در کشور 23 سال، در سال 90، 21 سال بوده و اخیرا نیز نرخ شیوع مصرف تا سن 15 سال رسیده است. در مقایسه با جامعه جهانی مشاهده می‌کنید که در طی 10 سال سن اعتیاد از 23 به 15 سالگی رسیده است.


 وجود یک میلیون و 700 هزار خانوار بی‌سرپرست 
رئیس کمیته امداد با اشاره به افزایش تعداد زنان سرپرست خانوار، روند فقر در بین خانواده‌های این زنان را رو به فزونی عنوان کرد و در مورد افزایش فقر در حوزه زنان هشدار داد. پرویز فتاح با بیان اینکه از یک میلیون و ۷۰۰ هزار خانوار تحت حمایت این نهاد، یک میلیون نفر را زنان سرپرست خانوار تشکیل می‌دهند، خواستار توجه جدی و اصولی به مسأله فقر زنان در کشور شد. او با تاکید بر تصویب قوانین لازم در جهت از بین بردن ریشه‌های فقر در کشور، افزود: ضرورت دارد قوانینی نظیر بیمه تامین اجتماعی اجباری در جهت پیشگیری از پیامدهای بعد از وقوع حوادث در مجلس تدوین شود تا با وجود یک حادثه برای سرپرست خانواده، زندگی افراد دچار مشکل نشود. مهر نوشت؛ فتاح با بیان اینکه امسال بیش از ۳۸۰ هزار خانوار تحت حمایت این نهاد بیمه تامین اجتماعی شدند از عزم جدی این نهاد برای افزایش مشمولان این طرح خبر داد.


   رتبه 115 ایران از نظر شادی
رئیس انجمن مددکاران ایران نیز روز گذشته کاهش سن آسیب دیدگان اجتماعی در کشور را نگران‌کننده دانست. سیدحسن موسوی‌چلک گفت: حوزه اجتماعی ایران از بیماری‌های حادی مانند ایدز، مشکلات حوزه فضای مجازی، اعتیاد و غیره رنج می‌برد.دبیر علمی ششمین همایش سراسری آسیب‌های پنهان افزود: آسیب‌های اجتماعی محصول مشکلات فرهنگی و اجتماعی است، در همین راستا باید نگرش واقع‌نگری در عرصه اجتماعی صورت گیرد. او ادامه داد: بررسی‌ها نشان داده از میان 157 کشور شاد و با نشاط جهان ایران در رتبه 115 قرار دارد و آمارهای اختلالات روانی، افسردگی، خشونت و مشکلات اخلاقی در فضای مجازی بیانگر آن است که ایران جزو کشورهای غمگین است. ایرنا نوشت؛ موسوی‌چلک ادامه داد: امروز هیچ مساله‌ای در ایران بغرنج‌تر از آسیب‌های اجتماعی نیست در همین راستا فراهم کردن شرایط اجتماعی - فرهنگی آموزش سبک درست زندگی به مردم ضروری است.


 شکست عاطفی؛ آسیب پنهان اجتماعی
روز گذشته همچنین قائم‌مقام معاون فرهنگی دانشجویی وزیر بهداشت هشدارهایی درمورد آسیب‌های اجتماعی در کشور مطرح کرد. علی قنبری گفت: آسیب‌های پنهان فرایند رشد اجتماعی و ملی جامعه را دچار وقفه می‌کند و حرکت در مسیر زندگی از روی شناخت و آگاهی از بروز هر آسیب پنهانی پیشگیری می‌کند. ایرنا نوشت؛ او نداشتن رغبت و علاقه دانشجو به رشته تحصیلی، افت تحصیلی، نارضایتی از محیط دانشگاه، پر کردن اوقات فراغت با قلیان و سیگار، افسردگی، استرس و اضطراب، بالا رفتن سن ازدواج و شکست‌های عاطفی را آسیب‌های پنهانی دانست که دانشجویان را به صورت جدی تهدید می‌کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha