دکتر ناهيد خداکرمي در گفتوگو با ایسنا، در اين خصوص توضيح داد: در بيشتر مواقع مادران باردار در همان روزي که به عنوان تاريخ احتمالي زايمان تعيين شده، بستري ميشوند و سعي ميشود که نوزاد را با تحريک زايماني و مداخلات ديگر و بدون اينکه آمادگي تولد داشته باشد، متولد کنند.
وي با بيان اينکه اين مداخلات در نهايت منجر به سزارين و جراحي و يا موجب عوارض ناخواسته براي مادر مي شود، گفت: اين در حاليست که از نظر علمي پروسه بارداري مي تواند تا 42 هفته، بدون پيش آوردن مشکلي به طول انجامد اما با 40 هفته شدن بارداري مادر به مراقبت بيشتري نياز دارد که توسط تيم درمان اعم از ماما يا پزشک متخصص زنان انجام مي شود.
دبير انجمن علمي مامايي گفت: از نظر علمي و مستندات موجود که همگي مبتني بر شواهد است، مادر و نوزاد سالم، مادر و نوزادي هستند که بارداري مادر به روش فيزيولوژيک و طبيعي تمام شده باشد.
به گفته دکتر خداکرمي، با استفاده مناسب از نيروي مامايي موجود و در حال طبيعي تنها 10 الي 15 درصد زايمانها با مشکل مواجه ميشوند که منجر به سزارين ميشوند.
وي با بيان اينکه تمام هم و غم مسؤولان در بخش سلامت بايد ارجح بودن سلامتي و بهداشت بر درمان باشد، گفت: نگاه درمان محوري ما در سالهاي اخير توجه ما را به تجهيزات پزشکي، مجهز کردن بيمارستانها و مراکز درماني و ابزار فيزيکي معطوف کرده است و از نيروي انساني غافل ماندهايم در حاليکه در کشورهاي پيشرفته نظر بر اين است که چنانچه در کنار ابزار و تحهيزات پزشکي از نيروي انساني استاندارد بهره مند نباشيم نه تنها کمکي به مادر باردار نميشود بلکه در بسياري از موارد منجر به عوارض ناخواسته براي مادر و نوزاد ميشود.