دبیر انجمن علمی مامایی ایران با بیان اینکه برای داشتن یک مادر و نوزاد سالم، نیروی انسانی بسیار مهم‌تر از تجهیزات پزشکی است، گفت: امروز شاهد میزان بسیار بالای مداخلات زایمانی در فرآیند بارداری و زایمان هستیم که به طور عمده ممکن است به انتخاب سزارین توسط مادر یا تیم درمان منجر شود.

دکتر ناهید خداکرمی در گفت‌وگو با ایسنا، در این خصوص توضیح داد: در بیشتر مواقع مادران باردار در همان روزی که به عنوان تاریخ احتمالی زایمان تعیین شده، بستری می‌شوند و سعی می‌شود که نوزاد را با تحریک زایمانی و مداخلات دیگر و بدون اینکه آمادگی تولد داشته باشد، متولد کنند.

وی با بیان اینکه این مداخلات در نهایت منجر به سزارین و جراحی و یا موجب عوارض ناخواسته برای مادر می شود، گفت: این در حالیست که از نظر علمی پروسه بارداری می تواند تا 42 هفته، بدون پیش آوردن مشکلی به طول انجامد اما با 40 هفته شدن بارداری مادر به مراقبت بیشتری نیاز دارد که توسط تیم درمان اعم از ماما یا پزشک متخصص زنان انجام می شود.

دبیر انجمن علمی مامایی گفت: از نظر علمی و مستندات موجود که همگی مبتنی بر شواهد است، مادر و نوزاد سالم، مادر و نوزادی هستند که بارداری مادر به روش فیزیولوژیک و طبیعی تمام شده باشد.

به گفته دکتر خداکرمی، با استفاده مناسب از نیروی مامایی موجود و در حال طبیعی تنها 10 الی 15 درصد زایمان‌ها با مشکل مواجه می‌شوند که منجر به سزارین می‌شوند.

وی با بیان اینکه تمام هم و غم مسؤولان در بخش سلامت باید ارجح بودن سلامتی و بهداشت بر درمان باشد، گفت: نگاه درمان محوری ما در سال‌های اخیر توجه ما را به تجهیزات پزشکی، مجهز کردن بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و ابزار فیزیکی معطوف کرده است و از نیروی انسانی غافل مانده‌ایم در حالیکه در کشورهای پیشرفته نظر بر این است که چنانچه در کنار ابزار و تحهیزات پزشکی از نیروی انسانی استاندارد بهره مند نباشیم نه تنها کمکی به مادر باردار نمی‌شود بلکه در بسیاری از موارد منجر به عوارض ناخواسته برای مادر و نوزاد می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha