عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس می گوید: آمارهای رسمی حکایت از 5 میلیون نفر بیکار در کشور دارد که آمارهای غیررسمی این عدد را تا 10 میلیون نفر هم افزایش می دهد.

سلامت نیوز:عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس می گوید: آمارهای رسمی حکایت از 5 میلیون نفر بیکار در کشور دارد که آمارهای غیررسمی این عدد را تا 10 میلیون نفر هم افزایش می دهد.

به گزارش سلامت نیوز، سایت صدای اقتصاد نوشت:گره های اقتصاد به یکی دو مورد محدود نمی شود؛ از رکود و تورم گرفته تا بحران بیکاری و کاهش درآمدهای دولت. هر کدام از این مولفه ها نیز کافی است تا گره مشکل دیگر را محکم تر سازد.

تداوم رکود در اقتصاد به رغم آنکه گفته می شود در حال خروج از آن هستیم، به بیکاری دامن زده و ایجاد اشتغال را سخت تر از قبل ساخته است. این در شرایطی است که منابع درآمدی دولت نیز آنقدر کاهش یافته که عملا توان مالی برای ایجاد فرصت های شغلی توسط دولت را تحت الشعاع قرار داده است.
چشم انداز کلی اقتصاد نیز فضای خوشبینانه ای پیش رو ترسیم نمی کند. در این بین دامنه بیکاری نیز آنطور که کارشناسان پیش بینی می کنند رو به گسترش است. فضای رکودی زمینه ایجاد اشتغال جدید را به مراتب کاهش داده و حتی شاغلان موجود را نیز در معرض بیکاری قرار می دهد.
این مساله آنجا سخت تر می شود که هر سال جمعیت بیشتری متقاضی ورود به بازار کار می شوند. آنطور که مرکز آمار سال گذشته اعلام کرد، نرخ بیکاری در پاییز 93 معادل 10.5 درصد بود. مرکز آمار در آن گزارش جمعیت بیکار کشور را حدود 2.5 میلیون نفر اعلام کرد؛ برآوردی که به عقیده برخی کارشناسان نمی تواند با واقعیت منطبق باشد. در همان حال برخی برآوردها از جمعیت 5 میلیون نفری بیکاران حکایت داشت.
اما امروز جعفرزاده ایمن آبادی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه در اظهاراتی از برآوردهای غیررسمی ای خبر داد که برمبنای آن جمعیت بیکار کشور به حدود 10 میلیون نفر می رسد. او در اظهاراتی به تاکید بر اینکه معضل بیکاری روز به روز در حال افزایش است، عنوان کرد: "آمارهای رسمی حکایت از 5 میلیون نفر بیکار در کشور دارد که آمارهای غیررسمی این عدد را تا 10 میلیون نفر هم افزایش می دهد".
او در حالی جمعیت بیکاران کشور برمبنای آمارهای رسمی را 5 میلیون نفر ذکر می کند که طبق گزارش مرکز آمار این جمعیت حدود 2.5 میلیون نفر اعلام شده است.
اما طبق اظهارات این نماینده مجلس؛ "سالانه حدود یک میلیون نفر به جمعیت بیکاران کشور اضافه می شود". موضوعی که چالش فوق را به مراتب عمیق تر از قبل می سازد.
با توجه به تمرکز سیاست های اقتصادی دولت طی دو سال گذشته بر کنترل تورم و پس از آن خروج از رکود، سازوکارهای عملی و اجرایی در خصوص بازار کار صورت نگرفته است. به همین ترتیب دور از ذهن نیست که طی سال جاری با ورود جمعیت حدود یک میلیون نفری متقاضی کار، چالش بیکاری سخت تر از قبل شود.
در همین حال بانک جهانی در گزارش اخیر خود از اقتصاد ایران، پیش بینی کرد که نرخ بیکاری کشورمان در پایان سال جاری میلادی به 14.6 درصد برسد. برآوردی که معضل بیکاری را روندی رو به رشد نشان می دهد.


برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha