سلامت نیوز:قائم مقام وزیر بهداشت با اعلام اینکه هم اکنون ۸۰ درصد هزینه‌های سلامت بر دوش مردم است، گفت: در کمتر کشوری الزاماً همه مسئولان وزارت بهداشت، پزشک هستند.


به گزارش خبرگزاری فارس، ایرج حریرچی، قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اولین کنفرانس چالش های مدیریتی تحول نظام سلامت در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد تهران گفت: در کمتر جایی در دنیا الزاما مسئولان وزارت بهداشت از جمله وزیر، پزشک هستند.

حریرچی تورم سلامت را بالاتر از تورم عمومی دانست و افزود: این تورم برنامه ریزی شده و بر اساس نقشه راه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری، تلاش ها برای نیل به جایگاه نخست درمانی در منطقه ادامه دارد.

قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این کنفرانس با بیان اینکه 26 تا 40 درصد از رشد اقتصادی حاصل از ارتقا سلامت در جامعه است، گفت: امروزه ارزش بازار سلامت در جهان بالاتر از دیگر بازارهای اقتصادی قرار دارد.

وی بر اساس نمودار خط سبز و عدالت، مردم کشور را متحمل 50 درصد از هزینه های اقتصادی دانست و تصریح کرد: در حال حاضر 80 درصد از هزینه‌های سلامت بر دوش مردم قرار دارد.

حریرچی با اشاره به دو هدف اصلی مطرح شده از سوی سازمان ملل متحد، ادامه داد: پوشش تمام جمعیت زیر چتر حمایت درمانی و حفاظت مالی 100درصدی از مردم در تامین هزینه‌های سلامت این دو هدف را تشکیل می دهند.

وی فقر ناشی از بیماری را بدترین نوع فقر ارزیابی کرد و اظهار داشت: پوشش خانه بهداشت، حضور پزشکان و متخصصان در مراکز درمانی، توزیع ویتامین D ، واکسن پنتاوالان، قرص های آهن و فولیک اسید در روستاها بخشی از اقدامات انجام شده در حوزه تحول نظام سلامت است.

حریرچی با اشاره به 79 هزار میلیارد تومان هزینه بخش سلامت، تصریح کرد: کاهش یک درصدی در شاخص پرداخت از جیب، موجب تحمیل 790 میلیارد تومان هزینه به دولت و شرکت های بیمه می شود.

افزایش کیفی خدمات درمانی، جز 5 اولویت اول در دولت تدبیر و امید است

محمود طباطبایی مشاور وزیر بهداشت نیز در این کنفرانس گفت: با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، افزایش کیفیت ارائه خدمات درمانی، بین پنج اولویت اول کشور قرار گرفت.

 طباطبایی،  طرح سلامت را یکی از بزرگترین طرح های ملی کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان نظامی مردم نهاد از ابتدا، دارای اهدافی مردمی بوده که توجه به بحث سلامت در سال های دفاع و سازندگی به دلیل مشکلات موجود کمتر مطرح بود.

وی با اشاره به وقوع جنگ تحمیلی و عوارضی که این رویداد بر نظام سلامت کشور وارد آورد، تصریح کرد: در حال حاضر، شبکه بهداشتی کشور، شامل متخصصان، اساتید و دانشجویان از لحاظ کمی و کیفی قادر به حل نیازهای جامعه در این حوزه هستند.

وی با اشاره به این اصل که جمهوری اسلامی ایران نظامی ارزشی و مبتنی بر مشارکت مردم است، اظهار داشت: افزایش رضایتمندی مردم از نحوه ارائه خدمات به ویژه در بخش دولتی و لزوم ورود عنصر عدالت به بحث سلامت، از ارکان مهم در هر کشور محسوب می شوند.

طباطبایی بهره‌مندی همه اقشار جامعه از خدمات بهداشتی و درمانی را ضروری دانست و گفت: بر این اساس، طرح تحول نظام سلامت کشور تدوین و اجرایی شد و امید است با حل مشکلات و نواقص، روز به روز بر کیفیت اجرای آن افزوده شود.

بهره وری نیروی انسانی در طرح تحول نظام سلامت افزایش یافته است

محمد آقاجانی، معاون درمان وزیر بهداشت نیز کاهش دفعات زایمان سزارین، هویت بخشی، ارتقا کار تیمی، افزایش بهره وری و مدیریت بهینه نیروی انسانی بخشی از فعالیت های صورت گرفته در راستای تحول نظام سلامت کشور است.

 آقاجانی، در اولین کنفرانس چالش های مدیریتی تحول نظام سلامت، گفت: طرح تحول نظام سلامت کشور با حضور کارشناسان و فعالان این حوزه، پس از 6 ماه مطالعه، بررسی و برنامه ریزی فشرده تدوین شد.

وی تعرفه پایین را موجب بروز مشکل در حوزه سلامت دانست و ادامه داد: از دیگر تلاش های انجام شده در این بخش می توان به توجه به نظام پرداخت مبتنی بر عملکرد با افزایش کیفیت و کمیت اشاره کرد.

هدف نظام بهداشت و درمان کشور ایجاد عدالت در سلامت است

محمدرضا واعظ مهدوی، معاون اجرایی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در این کنفرانس، با بیان اینکه در نظام های برنامه ریزی، هدف مسیر را تعیین می کند و اقدامات را شکل می دهد، گفت: هدف در نظام بهداشت و درمان کشور ایجاد عدالت در سلامت و دسترسی همه اقشار جامعه به خدمات درمانی است.

وی دغدغه حوزه سلامت را کاهش پرداختی مردم دانست و اظهار داشت: امید است، دغدغه هزینه های تحمیلی بر مردم در حوزه هایی نظیر آموزش و انرژی نیز مدنظر  سیاست گذاران قرار بگیرد.

واعظ مهدوی با بیان اینکه برخورداری همه سطوح جامعه از خدمات درمانی از اصول جهانی و موجود در قانون اساسی کشور است، ادامه داد: تامین خدمات بیشتر برای اقشار آسیب پذیر جامعه و هدف گذاری فقرا، اجرای تبعیض مثبت در جامعه است.

وی انسان سالم را مولفه توسعه جوامع ارزیابی کرد و افزود: هدف اصلی باز گرداندن عدالت به نظام سلامت است تا مشکلات ناشی از حذف یارانه های انرژی از سال 1389 و تحمیل 37 درصدی هزینه های درمانی به جای 10 در صد، بر مردم، رفع شوند.

واعظ مهدوی خاطر نشان کرد: بر این اساس، ساماندهی خدمات، طرح تامین و تجهیز بیمارستان های دولتی و ارتقای معالجات در دستور کار طرح تحول نظام سلامت قرار گرفت.

وی بر لزوم فاصله گرفتن از اقتصاد نفتی در کشور تاکید کرد و اظهار داشت: تکیه بر درآمدهای نفتی، موجب بروز مشکلات متعدد در بحث های اقتصادی و فرهنگی، تورم ساختاری و تبدیل دولت به یک خیر اهدا کننده، می شود.

دانشگاه ها باید بستر نقد عالمانه را برای حل چالش های حوزه سلامت، فراهم کنند

علی عباسپور، رئیس واحد علوم و تحقیقات، نیز در این کنفرانس گفت: وظیفه دانشگاه ها در حل چالش های حوزه سلامت، فراهم کردن بستر نقد عالمانه است.

وی از تلاش های ارزنده صورت گرفته در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تقدیر کرد و ادامه داد: توجه به عقلانیت و اراده در اجرای امور، موجب حل مشکلات جامعه می شود.

عباسپور با بیان اینکه ملت ایران شایسته برخورداری از بهترین سطح از خدمات در حوزه سلامت هستند، اظهار داشت: برقراری دو مقوله سلامت و امنیت در جامعه لازمه شکوفایی اقتصادی، فرهنگی و غیره در جوامع است.

رئیس واحد علوم و تحقیقات، با اشاره به تمرکز فعالیت این واحد بر مقاطع تحصیلات تکمیلی، تصریح کرد: فعالیت دانشکده علوم پزشکی واحد علوم و تحقیقات که تاسیس آن در اواخر سال 1392 مورد تصویب قرار گرفته بود، در سال 1393 به طور جدی آغاز شد.

وی با تاکید بر لزوم همکاری دانشکده های مختلف با دانشکده علوم پزشکی به منظور حل معضلات جامعه و پیشرفت های روزافزون کشور، ادامه داد: متخصصان مهندسی پزشکی، فیزیک پلاسما، لیزر، نانو، پرتو پزشکی و غیره می توانند تعاملات گسترده ای با این دانشکده داشته باشند.

عباسپور با اشاره به جداسازی دانشکده های علوم پزشکی از سایر دانشکده ها در سال های دهه 1360 شمسی در کشور، افزود: علی رغم این تفکیک، همکاری بین دانشکده های مختلف اهمیت دارد و بر این اساس، دانشکده علوم پزشکی واحد علوم و تحقیقات، مرجعی برای تعامل با سایر دانشکده های علوم پزشکی و غیرپزشکی کشور محسوب می شود.

وی از تمایل برای توسعه دانشکده علوم پزشکی این واحد در حوزه هایی به جز سه رشته اصلی پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی، خبر داد و گفت : تربیت نیروی متخصص به عنوان عامل پشتیبان پزشکان و حوزه خدمات درمانی در دستور کار واحد علوم و تحقیقات قرار دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha