چهارشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۷
کد خبر: 153568

رمضان، ماه بندگی و عبادت است، اما خداوند در همین ماه بندگی هم بندگان را تکلیفی فراتر از توانشان نداده است و همسران می‌توانند بر اساس شرایط خاصی در طول روز و شب ماه رمضان، بهره لازم را از یکدیگر ببرند؛ بهره‌ای که بسته به زمان، انواع و شرایط خاصی خواهد داشت.

یکی از مشکلات زن و شوهرها مخصوصا آن هایی که تازه ازدواج کرده اند، احکام مربوط به رابطه جنسی در رمضان است. بررسی این شرایط و چگونگی این ارتباطات به‌نحوی که به روزه آسیب نزند، مسئله‌ای است که در میان استفتائات از مراجع به دنبال پاسخ آنیم.


ملاعبه و معاشقه


سؤال: اگر مردی با همسر خود در روز ماه رمضان شوخی و ملاعبه کند، آیا به روزه‌هایش ضرر می‌رساند؟
پاسخ: حضرات آیات خامنه‌ای و مکارم‌شیرازی معتقدند: اگر دخول صورت نگیرد و منجر به انزال منی نشود، به روزه خللی وارد نمی‌کند و روزه باطل نیست.

آیت‌الله بهجت نیز می‌فرمایند: ملاعبه زن و مرد روزه را باطل نمی‌کند، اما ایشان در پاسخ به سؤال دیگری می‌فرمایند: اگر ملاعبه منجر به انزال شود، درصورتی‌که قصد انزال داشته یا عادت او در این کار این بوده که به انزال منجر می‌شده، روزه وی باطل است، اما اگر منی انزال نشده و قصد انزال هم نداشته، اشکال ندارد. آیت‌الله روحانی نیز می‌فرمایند: احتلام ناخواسته موجب افطار نمی‌شود و روزه صحیح است.

آیت‌الله تبریزی دراین‌باره توضیح می‌دهند: چنان‌چه قصد انزال داشته، ولو بعد از شروع در ملاعبه، روزه‌اش باطل می‌شود و هم‌چنین است اگر بداند یا احتمال بدهد که منی از او خارج می‌شود. آیت‌الله مظاهری نیز معتقدند: آبی که در هنگام معاشقه از زن یا مرد خارج می‌شود، پاک است و روزه را باطل نمی‌کند.

نزدیکی یا برقراری رابطه جنسی


سؤال: اگر زن و شوهری در روز ماه رمضان نزدیکی کنند، حکم آن- با توجه به جهل به این موضوع- چیست؟
پاسخ: آیت‌الله روحانی می‌فرمایند: اگر جهل داشته باشند که نزدیکی در روز ماه رمضان اشکال ندارد، روزه آن‌ها باطل نمی‌شود، ولی اگر احتمال دادند و یقین نداشته و عمل را انجام دادند، روزه باطل می‌شود.

سؤال: اگر شخص روزه‌دار در اثر فراموشی آمیزش جنسی کند، آیا به روزه‌هایش ضرر می‌رساند؟
پاسخ: آیت‌الله خامنه‌ای می‌فرمایند: اگر فراموش کند که روزه است و آمیزش جنسی کند، روزه او باطل نمی‌شود، ولی هر لحظه که یادش آمد، باید فوراً از حال آمیزش خارج شود؛ وگرنه روزه‌اش باطل است.

سؤال: اگر شوهر با همسر خود در ماه رمضان جماع کند و زن نیز به آن راضی باشد، چه حکمی دارد؟
پاسخ: آیت‌الله سیستانی می‌فرمایند: دخول بدون انزال در ماه رمضان، مبطل روزه است.

سؤال: مردی که به هر علتی مثل مرض، روزه نمی‌گیرد، اگر همسر روزه‌دار خود را مجبور به جماع کند، روزه زن باطل است؟ و آیا کفاره دارد یا نه؟ کفاره آن به عهده چه کسی است؟
پاسخ: حضرات آیات بهجت و مظاهری می‌فرمایند: روزه او باطل می‌شود و کفاره روزه خودش و روزه زنش را باید بدهد. آیت‌الله بهجت در ادامه توضیح می‌دهند: ولی اگر زن در بین جماع راضی شود، بنابر احتیاط واجب مرد دو کفاره بدهد و زن یک کفاره و در هر صورت زن باید قضای روزه آن روز را به‌جا آورد.

کفاره نزدیکی


سؤال: اگر در روز ماه مبارک رمضان زن و شوهر نزدیکی کنند، چه حکمی دارد و باید چه کاری انجام دهند؟ آیا باید روزه را قضا بگیرند؟
پاسخ: آیت‌الله خامنه‌ای می‌فرمایند: بر هر یک از آنان حکم افطار عمدی جاری است و علاوه بر قضا، کفاره هم بر هر دو واجب می‌شود؛ که عبارت است از شصت روز روزه یا اطعام شصت فقیر و یا دادن شصت مد طعام به شصت مسکین که سهم هر کدام، یک مد (ده سیر گندم یا جو یا برنج) است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • سینا ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۰
    3 2
    مطلب بسیار جالب و آموزنده ای بود