آقای گری لوییس، هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد و نماینده برنامه توسعه ملل متحد در سخنان آغازین خود گفت امروز اینجا گرد هم آمدیم تا با امضای این تفاهم نامه با بیمه دانا، بار دیگر قدمی رو به جلو برای حفاظت از یوزپلنگ آسیایی برداریم.

سلامت نیوز:آقای گری لوییس، هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد و نماینده برنامه توسعه ملل متحد در سخنان آغازین خود گفت امروز اینجا گرد هم آمدیم تا با امضای این تفاهم نامه با بیمه دانا، بار دیگر قدمی رو به جلو برای حفاظت از یوزپلنگ آسیایی برداریم.

به گزارش سلامت نیوز، آقای لوییس این سخنان را در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری بین برنامه  توسعه ملل متحد و بیمه دانا مطرح کرد. این تفاهم نامه تلاش دارد تا از پروژه‌ حفاظت از یوزپلنگ آسیایی حمایت کند که با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست در حال اجرا است.  این مراسم امروز در محل ساختمان  سازمان ملل متحد در تهران برگزار شد.

تواهم نامه امضا شده بین برنامه توسعه ملل متحد و بیمه دانا نوعی از پوشش بیمه‌ای فراهم می‌کند که طبق آن بیمه دانا با ارائه‌ کمک‌های مالی مورد نیاز برای اجرای جنبه‌های مختلف پروژه، خطراتی که یوزپلنگ‌ها را  تهدید می‌کند، کاهش می‌دهد.

بر طبق این تفاهم نامه بیمه دانا به ازای مرگ هر یوزپلنگ به دلیل عوامل انسانی مبلغ 500 میلیون ریال را به پروژه پرداخت می‌کند. این پول بعدا صرف کاهش خطراتی خواهد شد که یوزپلنگ‌ها را تهدید کرده و باعث مرگ آنها در وهله اول شده است. این مبلغ تا سقف پنج یوزپلنگ در سال به پروژه اهدا خواهد شد.
آقای گری لوییس در ادامه گفت همکاری بیمه دانا و پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی مثالی عالی از مشارکت بخش عمومی و خصوصی برای رسیدن به هدفی خاص است. وی افزود این همکاری‌ها اساس مشارکت های آینده برای آرمان توسعه پایدار است.

ایران آخرین زیستگاه یوزپلنگ آسیایی است. تا حدود یک قرن پیش این گونه در حال انقراض در سراسر شبه قاره هند، جنوب و غرب آسیا پراکنده بود. اما در خلال سال های گذشته با توجه به فشارهای زندگی مدرن، ساخت جاده‌ها، تعارضات بین انسان و محیط ‌زیست به علاوه شکارهای غیرقانونی تعداد یوزپلنگ‌های آسیایی که در ایران زندگی می‌کردند به طرز خطرناکی کاهش یافت.

سازمان حفاظت محیط زیست، برنامه توسعه ملل متحد و تعدادی از نهاد‌های متعهد ملی و بین‌المللی از سال 1380 با همکاری یکدیگر به حفاظت از این گونه شاخص در قالب پروژه‌ حفاظت از یوزپلنگ آسیایی پرداخته اند. از حدود 15 سال پیش این پروژه به تنهایی توانسته روند انقراض این گونه را در ایران به کمک روش‌های علمیِ حفاظت، معکوس کند. پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی با همکاری جوامع محلی، حمایت از محیط‌بانان و تقویت مناطق حفاظت شده ایران و کمک به تحقیق و پژوهش موفق به انجام این کار شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha