با توجه به بالا بودن شیوع افسردگی پس از زایمان در کشور ، غربالگری مادران در معرض خطر و پیشگیری از وقوع افسردگی پس از زایمان ضروری است.


علیرضا صیادی اناری ، در گفت و گو با خبر نگار سلامت نیوز اظهار داشت : افسردگی پس از زایمان یک سندرم بالینی است که با علائم ظاهری افسرده ، عدم علاقه به فعالیت ، تغییر در اشتها ، خستگی ، مشکلات خواب ، مراقبت نکردن از نوزاد ، احساس گناه و افکار خودکشی مشخص می شود.

وی افزود : زایمان و سازگاری با نوزاد را شاید بتوان از حساس ترین مرحله رشد در زندگی یک زن دانست و باید در نظر داشت که دوره پس از زایمان یک دوره انتقالی است که شخص را موظف می کند در الگو ها ، نقش ها و ارتباطاتش تجدید نظر کند.

این روانشناس افزود : در این مقطع زمانی در واقع یک بحران فیزیولوژیک ، اجتماعی و روانی به وقوع می پیوندد که می تواند باعث ایجاد تغییر در هویت و سردرگمی یک زن درباره اینکه چگونه حس جدیدی از خود بروز دهد شود.

وی خاطر نشان کرد : این اختلال یک مورد جدی است و سبب افزایش آسیب پذیری مادر و کودک و ارتباط میان آنها می شود و انگیزه نگهداری از کودک را در آینده افزایش می دهد ضمن اینکه آسیب های کوتاه مدتی که مادر و کودک از نشانه های افسردگی نظیر کم اشتهایی و بی علاقگی می بیند نباید از نظر دور داشت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha