یکشنبه ۸ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۷
کد خبر: 159887

باکتری‌ها معمولا به‌ عنوان عوامل بیماری‌زا شناخته می‌شوند اما تحقیقات تازه دانشمندان منجر به یافتن روشی برای همکاری میان باکتری و بدن شده است که این موجودات را به ابزاری برای درمان تبدیل می‌کند.

سلامت نیوز:باکتری‌ها معمولا به‌ عنوان عوامل بیماری‌زا شناخته می‌شوند اما تحقیقات تازه دانشمندان منجر به یافتن روشی برای همکاری میان باکتری و بدن شده است که این موجودات را به ابزاری برای درمان تبدیل می‌کند.

به گزارش  آنا به نقل از ژورنال ساینس، دانشمندان دانشگاه رایس موفق شدند در تحقیقات خود به راز همکاری و همزیستی باکتری‌ها پی ببرند و از این راز برای استفاده مهندسی‌شده از باکتری‌ها بهره گیرند.یافته تازه دانشمندان نشان می‌دهد که باکتری‌ها توانایی همکاری با یکدیگر و تعامل با بافتی را که در آن زندگی می‌کنند، دارند و در صورتی که به‌صورت یک کلونی وارد بدن شوند و برای اهداف خاصی برنامه‌ریزی شده باشند، می‌توانند آن اهداف را عملی کنند.

در تحقیقاتی که انجام شد، محققان دانشگاه رایس دو دسته باکتری مهندسی ژنتیک‌شده (هر دو دسته متعلق به باکتری پایه یعنی اشرشیاکولی بودند) را وارد یک سیستم سلولی کردند که دسته نخست که از نظر ژنتیکی دستکاری شده بود، با دریافت پیام «فعالیت»، کار خود را آغاز می‌کنند و دسته دوم با دریافت پیام «توقف»، از کار دسته نخست جلوگیری می‌کنند.این دو دسته باکتری در آزمایش‌ها توانستند با یکدیگر ارتباط برقرار و کار یکدیگر را کنترل کنند. آنها همچنین در تعامل با بافت میزبان نیز به‌خوبی عمل کردند و امیدهای زیادی را برای مقابله با بسیاری بیماری‌ها ایجاد کرده‌اند.


دو دسته باکتری همکار در آزمایش محققان دانشگاه رایسبراساس بیانیه این گروه تحقیقاتی، نتایج تحقیقات حاضر می‌تواند در درمان بیماری‌های آنزیمی و پروتئینی بسیار مفید واقع شود و این در صورتی است که آزمایش‌های نهایی در بدن جانداران پرسلولی نیز با موفقیت انجام شود.دانشمندان قصد دارند به ‌طور مثال، بیماری ناتوانی هضم شیر را با استفاده از این تکنیک درمان کنند.

این بیماری که یک اختلال ژنتیکی است، مانع از تولید آنزیم هضم شیر در بدن می‌شود و اکنون قابل درمان نیست.در طرح پیشنهادی، دسته‌ای باکتری با طراحی ژنتیک تولید آنزیم به بدن وارد می‌شوند که با تغییر میزان مولکولی شیر در بدن، کلید روشن شدن آنها فعال شده و شروع به تولید آنزیم هضم می‌کنند.دسته دوم باکتری‌ها که نقش کنترل کننده را دارند، وقتی مقدار سلولی این ماده در بدن به میزان مشخصی کاهش‌یافت، با ترشح پروتئین‌هایی، از فعالیت دسته نخست جلوگیری می‌کنند. با توجه به میزان تعاملی که باکتری‌ها با یکدیگر و با بافت میزبان داشته‌اند می‌توان امیدوار بود که همکاری میان باکتری و بدن انسان نیز به زودی امکان‌پذیر شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha