تمامی افراد بیش از ۴۰ سال در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند و باید هر ۳سال یک بار تحت آزمایش قند خون قرار بگیرند. افراد دچار اضافه وزنی که حداقل یکی از شرایط زیر را داشته باشند نیز در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند و انجام آزمایشات مکرر قند خون در آ ن ها باید در سنین زیر ۰ ۴سال یا با فواصل کوتاه تر (هر ۲- ۱ سال)انجام شود.

برای آزمایش قند خون چند ساعت باید ناشتا باشیم؟

سطح قند خون خود را پیگیری کنید تا ببینید چه چیزی باعث بالا یا پایین رفتن آنها می شود. در زمان های منظم غذا بخورید و وعده های غذایی را حذف نکنید. غذاهای کم کالری، چربی اشباع شده، چربی ترانس، شکر و نمک را انتخاب کنید. غذا، نوشیدنی و فعالیت بدنی خود را دنبال کنید.

تمامی افراد بیش از ۴۰ سال در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند و باید هر ۳سال یک بار تحت آزمایش قند خون قرار بگیرند. افراد دچار اضافه وزنی که حداقل یکی از شرایط زیر را داشته باشند نیز در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند و انجام آزمایشات مکرر قند خون در آ ن ها باید در سنین زیر ۰ ۴سال یا با فواصل کوتاه تر (هر ۲- ۱ سال)انجام شود.

به گزارش سلامت نیوز دکتر فرهاد رجب پور صنعتی، مدیر آموزش و پژوهش بنیاد بین المللی دیابت با اشاره به اینکه افراد دیابتی با توجه به ماهیت بیماری خود باید دائما قند خون خود را کنترل کنند، اضافه می کند: روش های مختلفی برای کنترل قند خون در افراد دیابتی وجود دارد مانند اندازه گیری قند خون ناشتا (FBS)، قند 2 ساعت پس از غذا (2hpp) و هموگلوبین ای وان سی (Hba1C) هرچند برای ارزیابی کنترل درازمدت قند خون اندازه گیری هموگلوبین گلیکوزیله یا همان (Hba1C) روش استاندارد است. تغییرات هموگلوبین گلیکوزیله چگونگی کنترل قند خون را طی 2 تا 3 ماه گذشته نشان م یدهد.

وی ادامه می دهد: اندازه گیری هموگلوبین ای وان سی در آغاز درمان، ممکن است در تعدیل درمان کننده باشد. باید به این نکته توجه داشت که سطح قند خون در ماه قبل تا حدود 50 درصد در مقدار (Hba1C) تاثیرگذار است. وجود بیماری هایی مانند تالاسمی، آنمی سیکل سل، کم خونی، افزایش پلاکت خون، انتقال خون و افزایش اوره خون )اورمی( می تواند در نتایج اندازه گیری (Hba1C) تداخل ایجاد کنند.

دکتر رجب پور با اشاره به اینکه درصورت کنترل قند خون، (Hba1C) باید دو بار در سال اندازه گرفته شود، می افزاید: ولی اگر قند خون به اندازه کافی کنترل نشده باشد یا روش درمان تغییر کرده باشد این آزمایش باید هر 3 ماه یکبار انجام شود.

وی تاکید می کند: هموگلوبین A1C باید در همه مبتلایان به دیابت در طول بررسی اولیه، سپس مراقبت های بعدی آن ها مورد سنجش قرار گیرد. اندازه گیری قند خون توسط خود بیمار و اندازه گیری هموگلوبین A1C در مراقبت از بیماران، مکمل یکدیگر هستند. هموگلوبین A1C باید حداقل سالیانه دو مرتبه مورد سنجش قرار گیرد.

افراد معمولا یک یا چندبار در زندگی به دلایل مختلف مجبور به دادن آزمایش خون شده اند ودر برخی موارد پزشک یا مسئول آزمایشگاه به آن ها هشدار داده است که گرفتن نمونه خونی منوط به ناشتابودن است. ممکن است سوالاتی درباره ساعت های ناشتابودن به ذهن شما رسیده باشد که به آن پاسخ می دهیم و درباره یکی از آزمایش های شایع سخن خواهیم گفت.

قند خون طبیعی چقدر است؟

قند خون بین 70 – 99 میلی گرم در دسی لیتر طبیعی است .قند خون بین 100 – 125 مرحله پیش دیابت
است .قند خون ناشتای بین 110 – 126 اختلال گلوکز ناشتا مطرح است.اگر قند خون ناشتا دو یا چند بار بالاتر از 26 1میلی گرم در دسی لیتر باشد، تشخیص دیابت مطرح است.

نام بیماری که بر کنترل قند خون تأثیر می گذارد چیست؟

دیابت بیماری است که زمانی رخ می دهد که گلوکز خون شما که قند خون نیز نامیده می شود، بسیار بالا باشد. گلوکز خون منبع اصلی انرژی شماست و از غذایی که می خورید به دست می آید. انسولین، هورمونی که توسط لوزالمعده ساخته می‌شود، به گلوکز غذا کمک می‌کند تا به سلول‌های شما برسد تا برای انرژی استفاده شود.

شایع ترین بیماری مربوط به عدم تنظیم قند خون چیست؟

دیابت شیرین که معمولاً دیابت نامیده می شود، بیماری است که در آن بدن شما انسولین کافی تولید نمی کند یا نمی تواند از مقادیر طبیعی انسولین به درستی استفاده کند. انسولین هورمونی است که میزان قند خون شما را تنظیم می کند.

انسولین تنظیم کننده اصلی قند در جریان خون است


این هورمون توسط سلول های بتا ساخته می شود و به طور مداوم در جریان خون آزاد می شود. سلول های بتا در لوزالمعده، که اندامی در پشت معده است، یافت می شوند. سطح انسولین در جریان خون به دقت کالیبره می شود تا گلوکز خون را درست نگه دارد.

بیماری شایعی که نیاز به کنترل مداوم قندخون دارد

دیابت یک اختلال در سوخت و ساز )متابولیسم ( بدن است که در آن یا انسولین به میزان کافی در بدن وجود ندارد یا انسولین موجود نمی تواند وظیفه خود را به درستی انجام دهد و در نتیجه به علت وجود مقاومت در برابر آن، قند خون افزایش می یابد. انسولین هورمونی است که توسط سلول های «بتا » واقع در پانکراس ترشح می شود و وظیفه اصلی آن کاهش قند خون است.

پانکراس نیز یکی از غدد دستگاه گوارش است که در پشت معده قرار دارد.

افزایش قند خون در دراز مدت باعث بروز عوارض در سیستم قلب و عروق، کلیه ها، چشم و سلسله اعصاب میشود.

تمامی افراد بیش از ۴۰ سال در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند و باید هر ۳سال یک بار تحت آزمایش قند خون قرار بگیرند.

افراد دچار اضافه وزنی که حداقل یکی از شرایط زیر را داشته باشند نیز در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند و انجام آزمایشات مکرر قند خون در آ ن ها باید در سنین زیر ۰ ۴سال یا با فواصل کوتاه تر )هر ۲- ۱ سال(انجام شود.

ناشتا بودن یعنی چه؟

منظور از ناشتا بودن این است که هر غذایی که معمولا در شب قبل مصرف می کرده اید، بخورید و پس از آن از خوردن هر گونه ماده غذایی پرهیز کنید. خوردن آب در شب قبل از آزمایش به مقدار رفع تشنگی مانعی ندارد، اما به هنگام صبح از خوردن و آشامیدن کاملا خودداری کنید. در طول مدتی که باید ناشتا باشید نباید دخانیات مصرف کنی د. برای آزمایش هایی مانند آهن خون یا خون مخفی در مدفوع، باید سه روز قبل، ازمصرف هر گونه داروهای آهن دار و همچنین گوشت قرمز، جگر و... پرهیز کرده باشید.

چه آزمایشهایی ناشتا بودن لازم دارند؟


زمان لازم برای آزمایش چربی های خون 14 ساعت، برای قند خون ناشتا 21ساعت و برای آزمایش هایی مانند اوره، آنزیم های کبدی، آهن سرم، هورمو نها نیز توصیه شده همان 21ساعت رعایت شود. برخی هورمون ها با نظر پزشک باید در سر ساعت مشخصی انجام شود مانند کورتیزول که ساعت 8صبح یا 4 یا 5 بعدازظهر نمونه گیری انجام می شود یا پرولاکتین که بسته به نظر پزشک در ساع تها و فواصل زمانی خاصی نمونه گیری می شود زیرا مقادیر برخی هورمون ها درطول روز متفاوت است و به اصطلاح سیکل سیرکادین دار د.

اندازه گیری برخی هورمو نها در روزهای مشخصی از ماه بسته به دوره قاعدگی بانوان با نظر پزشک نمونه گیری می شود مانند هورمون های جنسی که مقادیر آن ها در طول روزهای ماه متفاوت است. اندازه گیری برخی عناصر خونی در طول حالات مختلف فیزیولوژیکی مختلف مانند حاملگی متفاوت است. بنابراین بهتر است آزمایشگاه را از وضعیت خود آگاه کرد.

چه چیز دیگری می توانم برای کمک به مدیریت سطح قند خونم انجام دهم؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سی دی سی خوردن یک رژیم غذایی سالم با مقدار زیادی میوه و سبزیجات، حفظ وزن مناسب و انجام فعالیت بدنی منظم همگی می تواند کمک کننده باشد. نکات دیگر عبارتند از:

  • سطح قند خون خود را پیگیری کنید تا ببینید چه چیزی باعث بالا یا پایین رفتن آنها می شود.
  • در زمان های منظم غذا بخورید و وعده های غذایی را حذف نکنید.
  • غذاهای کم کالری، چربی اشباع شده، چربی ترانس، شکر و نمک را انتخاب کنید.
  • غذا، نوشیدنی و فعالیت بدنی خود را دنبال کنید.
  • به جای آبمیوه یا نوشابه آب بنوشید.
  • نوشیدنی های الکلی را محدود کنید.
  • برای یک خوراکی شیرین، میوه را انتخاب کنید.
  • وعده های غذایی خود را کنترل کنید (مثلاً از روش بشقاب استفاده کنید: نیمی از بشقاب خود را با سبزیجات غیر نشاسته ای، یک چهارم با پروتئین بدون چربی و یک چهارم آن را با غلات یا غذای نشاسته ای پر کنید).

اندازه گیری قندخون در دو نوبت

برای اندازه گیری قند خون ناشتا، باید 8ساعت از خوردن هر گونه مواد غذایی غیر از آب خودداری شود. تست قند خون ناشتا برای جلوگیری در تشخیص غلط، باید در دو نوبت اندازه گیری شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha