سه‌شنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۹

چرا جوانان زیر بار ازدواج نمیروند؟

سلامت نیوز:چندی پیش خبری مبنی بر ثبت 19 طلاق در هر ساعت در كشور روی خروجی پایگاه‌های اطلاع‌رسانی قرار گرفت. این در حالی است كه وضعیت ازدواج و طلاق در جامعه از نوسان مطلوبی برخوردار نیست.

به گزارش سلامت نیوز امان ‌ا... قرایی‌مقدم،جامعه شناس در روزنامه آرمان نوشت :در اینكه با افزایش نرخ طلاق و كاهش ازدواج روبه‌رو هستیم، عوامل مختلفی دخیل است. برای مثال دانشگاه را می‌توان از عوامل به تاخیر انداختن ازدواج در میان جوانان برشمرد، آن هم به این دلیل كه اتمام دانشگاه چهار سال طول می‌كشد و این مدت را می‌توان به عنوان زمان طلایی برای باروری و تشكیل زندگی یك جوان در نظر گرفت. دیگر عامل، اشتغال و یافتن شغل مناسب است.

یافتن شغل مناسب در جامعه كنونی تقریبا در حال تبدیل شدن به آرزو‌یی دست‌نیافتنی است. هم‌اكنون 5/5 میلیون جوان آماده كار در جامعه وجود دارد. علاوه بر عوامل ذكر شده تفریحات بیرون از منزل نیز بر افزایش سن ازدواج تاثیرگذار است.

در اصل برقراری رابطه پسران و دختران با یكدیگر باعث كاهش ازدواج می‌شود. باید توجه داشت كه مهم‌ترین عامل افزایش سن ازدواج بیكاری و عدم اشتغال است.

هم‌اكنون 5/2میلیون كارمند در كشور وجود دارد، برای مثال اگر این كارمندان همین حالا از كار تعدیل شوند فقط می‌توان زمینه 5/2 میلیون كار بیكار از پنج میلیون جوان فارغ التخصیل دانشگاهی جویای كار را مهیا كرد و دیگر نمی‌توان به اشتغال دیگر جوانان در جامعه امیدوار بود. این در حالی است كه اگر زن و مردی شغل نداشته باشند نمی‌توانند مسائل مختلف در زندگی از جمله مسكن، تورم و دیگر نارسایی‌ها را حل و فصل كنند. هزینه‌های بالای ازدواج را می‌توان از دیگر عوامل مهم و تاثیرگذار در به تاخیر انداختن ازدواج دانست.

از دیگر عوامل افزایش سن ازدواج عدم مسئولیت‌پذیری برخی جوانان است. اغلب جوانان از قبول مسئولیت‌های ازدواج گریزان هستند. برای مثال هم‌اكنون در برخی از خانواده‌ها شاهد عدم انجام مسئولیت‌های ناشی از زندگی زناشویی از سوی زوجین هستیم كه این نارسایی‌‌ها و عدم توجه به تكالیف و وظایف نسبت به یكدیگر زمینه بروز نارسایی‌ها و اختلافات را ایجاد می‌كند.

در واقع، جوانان در جامعه ما ترس از مسئولیت‌پذیری دارند. این عوامل باعث افزایش تجردگرایی در جامعه شده است. باید توجه داشت تجردگرایی آسیب‌های بسیاری را در پی دارد و می‌تواند موجب کمرنگ شدن تدریجی تمایل به تشکیل زندگی زناشویی شود. بنابر تعریف ازدواج پیوندی شرعی، عرفی و قانونی بین زن و مرد است و جوانان با تشکیل زندگی زناشویی به آرامش می‌رسند و می‌کوشند در کنار هم با مسائل زندگی روبه‌رو شوند و حس مسئولیت‌پذیری را در خود تقویت کنند. در اصل افزایش طلاق، هزینه‌های زندگی، عدم اشتغال، عدم مسكن و هزینه‌های جانبی ناشی از چشم و هم‌چشمی‌ها در جامعه، ترس از مسئولیت‌پذیری و... باعث كاهش ازدواج در جامعه شده است. باید توجه داشت كه ناامیدی نسبت به آینده و ناامنی شغلی نیز از دیگر عوامل در به تاخیر افتادن سن ازدواج است.

در اصل وقتی در جامعه‌ای به جای ضابطه، رابطه حاكم باشد، بی‌شك با این شرایط افراد از وضعیت شغلی مناسب برخوردار نیستند. كاهش ازدواج نارسایی‌های گوناگونی از جمله به خطر افتادن باروری، افزایش انواع آسیب‌های اجتماعی، كاهش نیروی كار و اثرات اقتصادی نامطلوبی را به همراه دارد، آن هم به این دلیل كه اقتصاد جامعه در گرو اقتصاد خانواده است و اقتصاد خانواده نیز با ازدواج سر و سامان می‌گیرد.

دولت و مسئولان باید نسبت به وضعیت اشتغال، ازدواج و مسكن جوانان به فكر چاره باشند و در این زمینه باید از سر دادن شعار فراتر برویم و چاره عملی بیندیشیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha