چهارشنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۰
کد خبر: 161717

شاید یکی از آسیب های طرح تحول نظام سلامت متوجه بیمارستان های خصوصی باشد که باعث شده برای تامین هزینه های خودشان، جیب آن تعداد از بیماران بستری را به بهانه خدماتی که ارائه می دهند، خالی کنند.

گلایه بیماران از بیمارستان های خصوصی

سلامت نیوز: شاید یکی از آسیب های طرح تحول نظام سلامت متوجه بیمارستان های خصوصی باشد که باعث شده برای تامین هزینه های خودشان، جیب آن تعداد از بیماران بستری را به بهانه خدماتی که ارائه می دهند، خالی کنند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، رفتن به بیمارستان های خصوصی برای آن دسته از بیماران که مشکل مالی ندارند، هیچ مشکلی به وجود نمی آورد. اما هستند بیمارانی از طبقه حقوق بگیر و کم درآمد جامعه که مجبور می شوند برای درمان، بیمارستان خصوصی را انتخاب کنند. در حالی که این انتخاب، برای آنها خیلی گرانتر از آن چیزی که تصور می کنند، تمام می شود. تا جایی که مجبور می شوند قرض بگیرند تا سلامت خود را به دست بیاورند.

مجید . ح، یکی از صدها شهروندی است که هزینه بیمارستان خصوصی را او را مات و مبهوت کرده است.

او در تماس تلفنی، از هزینه هایی که برای او تراشیده اند و مجبورش کرده اند پول آنها را پرداخت کند، گلایه داشت.

این شهروند که به یکی از بیمارستان های خصوصی تهران مراجعه کرده بود، بالغ بر ۸ میلیون تومان بابت هزینه سه شب بستری در بخش آی سی یو، پول داده است.

البته گلایه او از بخش آی سی یو نبود، او می گفت هزینه هایی برای او فاکتور کرده اند که به نظر می رسد چندان تاثیری در روند درمان بیماری او نداشته است. ضمن اینکه، از نرخ ویزیت و مشاوره ها گلایه داشت.

به دنبال اجرای طرح تحول سلامت در سطح بیمارستان های دولتی، روند ارائه خدمات به مردم و بیماران به یکباره دچار تحول شد و مهمترین فاکتور در این طرح، کاهش پرداختی مردم تا زیر ۱۰ درصد بود. بطوریکه مسئولان وزارت بهداشت معتقدند در حال حاضر سهم پرداختی بیمار بستری در بیمارستان های دولتی، در شهرها ۶ درصد و روستاها ۳ درصد از مجموع هزینه های درمان است.

شاید، اجرای این طرح را بتوان پاشنه آشیل خدمات دولت در حوزه سلامت نام نهاد. اما، واقعیت این است که بخش خصوصی در یک سال و چند ماه از اجرای طرح تحول نظام سلامت، به شدت دچار مشکلات مالی شده و از همین رو، بیمارستان های خصوصی سعی دارند به انحای مختلف، هزینه های خود را از جیب آن دسته از بیماران که پذیرش می کنند، تامین نمایند. همین مسئله باعث شده تا نحوه فاکتور نویسی بیمارستان های خصوصی، تغییر کند و هزینه هایی برای بیماران بتراشند که شاید خارج از تصور بیمار باشد.

فاکتور بیمارستان خصوصی

یکی از مشکلات بیماران در مراجعه به بیمارستان های خصوصی، دریافت نقدی هزینه های بیمارستانی از بیماران است. زیرا، اکثر بیمارستان های خصوصی از نحوه همکاری بیمه های تکمیلی گلایه دارند و همین مسئله باعث شده تا نسبت به ادامه همکاری با بیمه های تکمیلی، تردید داشته باشند. در همین ارتباط، دکتر علیرضا زالی رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، اظهارداشت: مسائل بیمارستان های خصوصی با بیمه های تکمیلی به مشکل پیچیده ای تبدیل شده است.

وی معتقد است که بیمه ها به دلیل مشکل نقدینگی، حجم زیادی از مطالبات را پرداخت نکرده اند و حجم زیادی از پرونده ها هم بلاتکلیف است و به بخش زیادی از آن نیز کسورات می خورد.

زالی عنوان داشت: به رغم اینکه بیمه های تکمیلی متعهد به اجرای مفاد کتاب ارزش گذاری نسبی خدمات در برنامه های تفاهمی با بیمارستان های خصوصی شدند اما متأسفانه در عمل این اتفاق نیز رخ نداد.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران با عنوان این مطلب که اینکه بیمارستان های خصوصی از نظر اقتصادی ورشکسته اند، گفت: با قول های بیمه مرکزی و صحبت های مشترک بین سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت امیدواریم که تفاهم نامه اخیر عملیاتی شود و بیمارستان های خصوصی به خوبی کارشان را ادامه دهند.

در همین ارتباط، دکتر محمدرضا نوروزی مشاور وزیر بهداشت در امور بیمارستان های خصوصی، اظهارداشت: در تهران حدود ۷۰ درصد مراجعه کنندگان این بیمارستان ها از خدمات بیمه های تکمیلی استفاده می کنند و ۳۰ درصد بیمار آزاد هستند که کل هزینه را نقدی پرداخت می کنند.

وی گفت: بیمارستانهای خصوصی تهران هم اکنون بیشتر با اتکا به درآمد حاصل از ۳۰ درصد بیمارانشان که آزاد هستند، سر پا ایستاده اند و به علت مشکلات مالی بیمه های تکمیلی و نپذیرفتن تعرفه های جدید، مطالبات این مراکز از بیمه های تکمیلی با اختلال زیادی وصول می شود.

مشاور وزیر بهداشت افزود: فقط ۳۰ بیمارستان خصوصی درجه یک تهران از اول امسال بیش از ۵۰ میلیارد تومان طلب معوقه دارند و چرخش مالی آنها مختل شده است، بیمارستان های خصوصی برای خدمات رسانی به بیماران باید غذا، دارو، تجهیزات و ملزومات بیمارستانی تهیه کنند، علاوه بر آن باید حقوق و دستمزد پزشکان و کادر بیمارستانی را نیز به موقع پرداخت کنند اما با بدهی های فعلی امکان پرداخت این هزینه ها را ندارند.

نوروزی ادامه داد: با اینکه تعرفه های پزشکی جدید مصوب دولت هنوز واقعی نیست و با قیمت تمام شده خدمات فاصله قابل توجهی دارد اما اکثر بیمه های تکمیلی تعرفه های جدید مصوب دولت را نپذیرفته اند. به همین علت بسیاری از بیمارستان ها در سال جاری قرارداد جدیدی با بیمه ها منقعد نکرده اند و بیشتر این بیمارستانها بر مبنای قرارداد و تعرفه های سال گذشته محاسبات مالی را انجام می دهند و مابه التفاوت رقم تعرفه ها را خود بیمار باید پرداخت کند.

وی گفت: بیمارستان های خصوصی برای جلوگیری از افزایش بدهی های خود، هزینه های بیماران را به صورت نقدی و آزاد دریافت می کنند و بیماران را برای دریافت مطالباتشان به موسسات بیمه تکمیلی هدایت می کنند.


برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha