عضو کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران با تاکید برلزوم جبران حقوق از دست رفته کودکان کار گفت: اتخاذ سیاست صحیح و فراهم سازی شرایطی امن جهت کار توام با تحصیل برای این کودکان ضروری است.

سلامت نیوز:عضو کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران با تاکید برلزوم جبران حقوق از دست رفته کودکان کار گفت: اتخاذ سیاست صحیح و فراهم سازی شرایطی امن جهت کار توام با تحصیل برای این کودکان ضروری است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، الهه راستگو رئیس ستاد توان افزایی و حمایت از فعالیت سازمانهای مردم نهاد شهر تهران در مراسم اهدای بن های حمایتی دانش آموزان کم توان مالی منطقه ۹ شهر تهران، یکی از مسائل مهم و اساسی در رابطه با کودکان را مسئله کار این گروه از افراد عنوان کرد و اظهار داشت: متاسفانه علی رغم تدوین قوانین متعدد در زمینه کودکان بسیاری از این قوانین نادیده انگاشته شده و باید چرایی عدم اجرای آن مورد بحث و بررسی اساسی قرار گیرد.


وی مسئله کارکودکان را در رابطه مستقیم با افزایش معضلات اجتماعی، اعتیاد، طلاق، مهاجرت به شهر ها و بیکاری والدین ذکر کرد و افزود: تمامی این عوامل که خود به نوعی محصول توزیع نابرابر ثروت و شکاف روز افزون طبقاتی است کودکان را ناگزیر به جستجوی کار در خارج از منزل و تجربه اشتغال از سنین پایین سوق داده که دراین راستا حمایت از حقوق کودکانی که بخشی از بار سنگین تأمین درآمد خانواده ها روی شانه های نحیفشان سنگینی می کند ضروری است.


معاون اداری و اجرایی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه دوری از تحصیل به دلیل تحمیل فشار اقتصادی خانواده، آینده ای نه چندان خوشایند را برای این کودکان متصور ساخته تصریح کرد: در این میان حداقل تکلیف و مسئولیت مسئولان رفع خلا قانونی خواهد بود که ناخواسته ورود زود هنگام به بازار كار را برای آنان رقم زده چراکه درصورت عدم توجه وقوع آسیبهای بیشتر قطعی است.


راستگو در ادامه به نبود برنامه های منسجم ،مقطعی، گذرا و غیر مداوم به عنوان یکی از مهمترین عوامل بروز این پدیده دلخراش شهرهای بزرگ اشاره کرد و گفت: متاسفانه پدیده کودکان کار نه تنها هیچگاه کاهش نیافته بلکه با سیر صعودی نیز توام بوده و همین مسئله با توجه به آسیب پذیری بیشترکودکان، آسیبهای اجتماعی بیشتری را برای این افراد و در نهایت جامعه به دنبال خواهد داشت.


وی ارتکاب هرگونه بزه و بروز آسیب به دلیل قرارگیری در موقعیت نا متعارف برای کودکان کار را نه تنها دور از ذهن بلکه حتمی خواند و اظهار داشت: همین موضوع لزوم جبران حقوق از دست رفته و اتخاذ سیاست و نظام جبرانی و یا حداقل فراهم سازی شرایطی امن توام با تحصیل را برای این کودکان دوچندان ساخته چرا که در صورت عدم توجه، تعمیق آسیب های اجتماعی با سرمنشاء کودکان کارکه فقدان شرایط مطلوب، مناسبترین زمینه آموزش و یادگیری جرم و ارتکاب را برایشان فراهم ساخته بعید و غیر عقلانی نخواهد بود.


عضو کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران تدوین نظام خدمات حمایتی، بهداشتی، آموزش و مسكن مناسب و تخصیص آن به طبقات کمتر برخوردار را یک سیاست پیشگیرانه در راستای کاهش آسیبها ذکر کرد و گفت: اگرچه درنگاه نخست برخورداری تمام اقشار جامعه از این سیاست نیازمند صرف اعتبارات کلان است اما نگاهی کارشناسی، اصولی و فارغ از هرگونه سطحی نگری بیانگر آن است که صرف این اعتبار باتوجه به هزینه های سرسام آور وکلان دولت در زمینه بهبود وضعیت آسیب دیدگان و توانمندسازی آنان گزاف نیست.


راستگو به بروز آسیب های زنجیره وار درصورت عدم صرف این اعتبارات در ظاهر کلان و درباطن پیشگیرانه اشاره کرد و افزود: اجرای سیاست پیشگیرانه نوعی سرمایه گذاری جهت برداشت و بهره گیری از تولیدات و توانمندی افرادی است که هریک قادرند با برخورداری از تخصص وتوان اصولی زمینه پیشرفت کشور در عرصه های گوناگون را فراهم آورند .


وی با بیان اینکه امروز کودکان کار شکل نوینی از کودکی و نوجوانی را تجربه می کنند تصریح کرد: افزایش بی رویه کودکان کار و آسیب های اجتماعی آن تاملی هرچند کوتاه را برای تمام آحاد جامعه و مسئولین گوشزد می کند که البته رفع این مسئله و به تحقق رساندن کاهش نتایج سوءآن نیازمند عزمی ملی است.


رییس ستاد توان افزایی و حمایت از فعالیت سازمانهای مردم نهاد شهر تهران نقش سازمانهای مردم نهاد درتحقق این مهم را انکار نشدنی دانست و اظهارداشت: سمن ها با حساس سازی مسئولان از یک سو و فعالیت داوطلبانه تخصصی از سوی دیگر تاکنون تاثیر فراوانی را در این حوزه از خود بروز داده اند و شاید بتوان ادعا نمود اگر اقدامات سازمان های مردم نهاد در راستای ساماندهی کودکان کار وخیابان و یا رفع موانع کاهش آسیب ها صورت نمی پذیرفت امروز نتایج وخیم تری را در این حوزه شاهد بودیم.


راستگو یکی از طرح های اجرایی ستاد توان افزایی و حمایت از فعالیت سازمان های مردم نهاد همزمان با آغاز سال تحصیلی را حمایت از ۱۰ هزار دانش آموز کم توان مالی شهر تهران ذکر کرد و افزود: در این طرح بن هایی ویژه خرید پوشاک و لوازم التحریر از فروشگاه های زنجیره ای شهروند به این دانش آموزان تخصیص یافت.


وی آمار ۲۰۰ میلیونی کودکان کار و خیابان در دنیا را بیانگر جهانی بودن این مسئله و عدم انحصار آن در تهران و یا ایران عنوان کرد وگفت : انکار این پدیده نوظهور و نادیده انگاشتن حقوق این افراد و عدم حمایت های اساسی، تنها رشد و گسترش مخفیانه و تصاعدی آن را به دنبال خواهد داشت.
معاون اداری و اجرایی شورای اسلامی شهر تهران درپایان با تاکید براینکه سهل انگاری در حل این مسئله آتشی است که دود آن به چشم خودمان خواهد رفت خاطرنشان کرد: بهتر است حداقل به بهانه روز جهانی کودک تاملی دوباره برحقوق ازدست رفته کودکان و چرایی کم کاری های صورت پذرفته در این حوزه کنیم.



برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha