مرضیه وحیددستجردی گفت: اهم چالش‌های ما در بخش بهداشت و سلامت، كانون‌های متعدد سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی، نظارت، ارزیابی و تامین و تخصیص منابع مورد نیاز است.

وزیر پیشنهادی بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشكی اظهار داشت: سلامت نیاز همه‌ آحاد جامعه و حق مردم است و قانون اساسی دولت را مكلف كرده كه آن را برای همه‌ مردم فراهم كند. تعریف سلامت تعریف بسیاری جامعی است كه رفاه كامل جسمی، روانی، ‌اجتماعی و معنوی را شامل می‌شود، در این راستا می‌بینیم كه مقام معظم رهبری در افق 1404 وظایف سنگینی را برای ما خاطرنشان كرده‌اند. ایشان در این افق جامعه اسلامی ایران را چنین ترسیم می‌فرمایند: "جامعه‌ ایرانی جامعه‌ای است برخوردار از سلامت، رفاه، ‌امنیت غذایی، تامین اجتماعی، فرصت‌های برابر، ‌توزیع مناسب درآمد،‌ نهاد مستحكم خانواده به دور از فقر، فساد، تبعیض و بهره‌مند از محیط زیست مطلوب".

وی با بیان این‌كه در سیاست‌های كلی نظام، سیاست بهبود كیفیت زندگی، سلامت و امنیت غذایی ذكر شده، گفت: بر اساس احكام مصوبه برنامه‌ پنج ساله‌ پنجم كه در هیات دولت مصوب شده، شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و متناظر آن در همه‌ استان‌ها باید تشكیل شود، هم‌چنین بر نكته‌ بسیار مهمی تاكید شده كه آن ارتقای عدالت در سلامت است.

دستجردی با اشاره به تلاش‌های فراوانی كه در سیستم بهداشت و درمان كشور طی سی سال گذشته انجام شده، به وجود چالش‌های جدی در این زمینه اشاره كرد و در عین حال از تلاش‌های دكتر لنكرانی تشكر كرد و افزود:‌ اهم چالش‌های ما در این بخش بهداشت و سلامت كانون‌های متعدد سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی، نظارت، ارزیابی و تامین و تخصیص منابع مورد نیاز است. نظام خدمات بهداشتی اولیه‌ امروز نقص‌هایی دارد و لازم است برای تامین عدالت در سلامت، این نقص‌ها را برطرف كنیم.

به گفته‌ی وی، هم‌چنین سیستم ارجاع، ‌استقرار كامل نیافته و به همین خاطر مردم محروم به خوبی نمی‌توانند از این سیستم استفاده كنند. بیمارستان‌های فرسوده‌ فراوانی كه بیش از 50 سال سن دارند و خانه‌های بهداشت و مراكز بهداشت روستایی و شهری كه بالای 30سال سن دارند، نیازمند بازسازی و جایگزینی هستند.

وی معتقد است كه محدودیت منابع منجر به این شده كه نتوانیم سهم سرانه‌ درمان و سلامت را متناسب با نیازهای مردم عزیز برنامه‌ریزی كنیم.

وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان افزود: امروز سیمای بیماری‌ها و گذار تغییرات اپیدمیولوژیك از بیماری‌های واگیر به سمت بیماری‌های غیرواگیر است، امروز دیگر بیماری‌های واگیر به آن صورت مرگ و میر ندارد و مرگ و میرها ناشی از بیماری‌های قلبی، سوانح، سرطان‌ها، دیابت، پرفشاری خون و... است كه لازم است برنامه‌ مناسبی برای این امر داشته باشیم.

وحیددستجردی با بیان این‌كه ظرف ده سال آتی بیماری‌های قلبی دو برابر و بیماری‌های سرطانی سه برابر می‌شود، لزوم برنامه‌ریزی كافی در این زمینه را یادآور شد و افزود: هنوز ادامه‌ تهدید برخی بیماری‌های واگیر كه از مرزها داخل می‌شوند مثل وبا و آنفلونزای خوكی كه بیماری‌ نوپدید است وجود دارد كه در این زمینه نیاز داریم كارهایی انجام شود.

وی با بیان این‌كه سهم مردم در تامین هزینه‌های سلامت خیلی بالاست و به هدف برنامه‌ پنج ساله‌ چهارم كه محدود كردن این سهم به 30 درصد است نرسیده‌ایم، افزود: امروز مردم حدود 60 درصد از هزینه‌ها را خود تامین می‌كنند و ما استراتژی واحد و یكسانی كه حاكم بر صندوق‌های بیمه‌ای باشند نداریم و دفترچه‌های بیمه رنگارنگ و صندوق‌های بیمه‌ای متعدد با ردیف‌ها و سرانه‌های بیمه‌ای متفاوت در كشور وجود دارد، و برای مثال سرانه‌ سلامت در بیمه‌ شهرداری 70 هزار تومان در سال و سرانه‌ روستاییان یك سوم سرانه‌ شهرهاست.

وی تصریح كرد: راهبرد اصلی ما همكاری بین بخشی است، امروز آنچه در سلامت نقش دارد علاوه بر مراقبت‌های نظام خدمات، مراقبت سلامتی و بهداشتی كه حدود 25 درصد موثر است مولفه‌های اقتصادی و اجتماعی است كه 50 درصد در تامین سلامت مردم نقش دارند.

وی این مولفه‌ها را از فقر، ‌تبعیض،‌ حاشیه‌نشینی، بیماری‌ها تا آنچه مربوط به تغذیه، بیكاری،‌ ترافیك و حمل‌نقل و نیز دوران اولیه‌ی كودكی است متفاوت دانست و با بیان این‌كه باید روی این مولفه‌ها كار كنیم، آن را مستلزم همكاری‌های بین بخشی دانست.

وی با اشاره به بحث عدالت در سلامت كه جز رویكردهای برنامه‌ پنجم و برنامه‌های عدالت محور دولت دهم است، گفت: سیستم خدمات بهداشتی شبكه یكی از پایه‌های اساسی برای این امر است، باید این سیستم را توسعه داده، اصلاح كرده، تعمیق بخشیده و نقاط ضعف آن را برطرف كنیم، و این بر پایه‌ اصلاح نظام ارجاع فعلی و با محوریت پزشك خانواده است.

وحیددستجردی با اشاره به توصیه‌ی نمایندگان به وی در خصوص تامین نیروی انسانی متخصص و كافی برای نقاط محروم،‌تجهیزات پزشكی،‌ داروها و ملزومات برای كل كشور، به مساله‌ تولیت سلامت و تامین منابع مالی اشاره كرد و گفت: امروز وزارت بهداشت پاسخگوی اصلی در سلامت به نیابت از هیات دولت است، چرا كه همه‌ برنامه‌های راهبردی و قواعد اجرایی توسط این وزارتخانه تنظیم می‌شود.

به گفته‌ی وی، از اهم منابع مالی سلامت و این تولیت مساله‌ بیمه‌هاست.

به گزارش ایسنا، وحیددستجردی ادامه داد: ‌امروز نظام بیمه‌ای ما مبتنی بر درآمدهای عمومی است، باید سعی كنیم آن را از درآمدهای عمومی خارج كرده و نظام تامین مالی پایدار برای بیمه‌ها داشته باشیم.

وی با اشاره به این نكته كه امروز ده درصد مردم ما فاقد هرگونه پوشش بیمه سلامتی همگانی هستند، گفت: باید برنامه‌ای داشته باشیم كه همگان زیر چتر حمایت بیمه‌ همگانی قرار بگیرند.

وحیددستجردی با اشاره به این‌كه امروز بیمه‌ها درمان‌نگر هستند، لزوم سلامت‌نگر بودن بیمه‌ها را یادآور شد و گفت: این كار با انجام اقداماتی همچون واكسیناسیون و غربالگری شروع می‌شود، اگر از پیشگیری شروع كنیم مطمئنا در طول زمان هزینه‌های درمان و بستری را كاهش خواهیم داد و این امر به صندوق‌های بیمه كمك خواهد كرد.

به اعتقاد وی، در این راستا لازم است اگر می‌خواهیم نظام بیمه‌ای را اصلاح كنیم باید تجمیع منابع و سیاست‌گذاری واحد و یكپارچه در جهت مسائل بیمه‌ای و بیمه‌ای سلامت داشته باشیم. بیمه را سلامت‌نگر كنیم، پوشش بیمه‌ی همگانی داشته باشیم و كاری كنیم كه سهم مردم از هزینه‌ی سلامت به آنچه در برنامه‌ی چهار ساله عنوان شده كاهش پیدا كند.

وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در ادامه دفاعیاتش با اشاره به قصدش برای سرمایه‌گذاری در نیروی انسانی گفت: كمبودهای زیادی در تامین پزشك متخصص داشته‌ایم ولی تعداد پزشكان عمومی فوق‌العاده زیاد است. جای پزشك خانواده نیز خالی است، در صورت فعال شدن جدی پزشك خانواده، حتی برای پزشكان عمومی نیز كه اكنون بیكار هستند می‌توان اشتغال ایجاد كرد.

به گزارش ایسنا، مرضیه وحیددستجردی افزود: در شهرهای زیر ‌20 هزار نفر می‌توانیم پزشك خانواده را تامین كنیم و ان‌شاءالله در آینده نیز در شهرهای زیر ‌100 هزار نفر می‌توانیم این طرح را انجام دهیم.

وی با تاكید بر این كه نظام جامع سلامت باید به صورت جدی به انجام برسد، گفت: تجهیزات و نیروی انسانی، ملزومات این كار است. باید طی ‌5 تا ‌10 سال آینده نیاز كشور به پزشكان متخصص را تامین كنیم. این كار از طریق نظام شبكه جامع سلامت قابل تحقق است. یقینا بیمه روستایی، پزشك خانواده و ایجاد دسترسی زنان به خدمات غربالگری موجب ارتقای سطح خانواده می‌شود. سلامت كودكان، زنان، كودكان بی‌سرپرست، زنان بدون سرپرست در قانون نظام جامع قابل تحقق است.

وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان با اشاره به گفته‌ی یكی از مخالفانش گفت: یكی از مخالفان به میزان بدهی بیمه‌ها به بیمارستان‌ها و كاستی‌های این بخش ایراد وارد كرد، باید پرسید چرا بیمارستان‌های كشور از نظام بیمه صدها هزار میلیارد تومان طلبكارند. بنده معتقدم از طریق نظام بیمه‌ای، سهم مردم را می‌توان كاهش داد و مشكلات مالی را حل كرد. هم چنین باید ارزیابی شود كه پزشك خانواده چرا از ساعت ‌2 به بعد و چرا در روزهای تعطیل و جمعه حضور ندارد. این فقدان موجب صدمه دیدن سیستم ارجاع و سلامت شده است.

دستجردی با تاكید بر این كه باید به تجهیز و تكمیل بیمارستان‌های نیمه كاره كمك كرد، گفت: باید ‌5 هزار تخت مراقبت ویژه ICU و CCU تامین كنیم. باید توسعه بیمارستان هیات امنایی را داشته باشیم، ولی كارانه‌ها و دستمزدهای پزشكان باید به موقع پرداخت و به میزان مورد نیاز برای تامین معیشت آنان باشد.

وی افزود: توریسم درمانی نیز با ساماندهی مراكز درمانی در جاده‌های كشور انجام شدنی است چرا كه عامل ‌12 درصد مرگ و میر ناشی از حوادث و سوانح جاده‌ای است. باید این نظام به سطح استانداردها برسد. اگر بتوانیم ‌3 هزار پایگاه موقت امداد جاده‌ای ایجاد و مشكلات این بخش را رفع كنیم می‌توان آن ‌12 درصد را كاهش داد.

وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان با تاكید بر قصدش برای تربیت نیروی انسانی متخصص و فوق تخصص گفت: بسیاری از مراكز درمانی از كمبود پزشك متخصص و فوق تخصص در شهرها و روستاها رنج می‌برند.

دستجردی تصریح كرد: تعرفه‌های پزشكی باید همگام با نوسانات و تغییرات اقتصادی تغییر كند، چرا كه اگر این چنین نشود پزشكان نمی‌توانند زندگی مناسبی داشته باشند. در بخش كاهش تصدی‌گری‌ها نیز برای كاهش تصدی‌گری‌های دولتی باید واحدهای بهداشتی و درمانی به بخش غیردولتی واگذار شود. از طریق مكانیزم معافیت‌های مالیاتی این كار دست یافتنی است.

وی با تاكید بر این كه باید از طب سنتی، این دستاورد بزرگ كشور حمایت كرد، متذكر شد: در كشورهایی همچون هند، بیشتر داروها، داروهای گیاهی است. مسوولان بهداشتی هند اذعان می‌كنند بیش از ‌70 درصد از داروهای گیاهی‌شان را از بیابان‌های ایران وارد می‌كنند.

وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت و درمان اظهار كرد: حدود ‌120 هزار دانشجو در سیستم گروه پزشكی وجود دارند، باید به آنان در حوزه‌های تخصصی، بهداشتی، رفاهی، ورزشی و فرهنگی كمك كنیم.

دستجردی با اشاره به بخشی از بیانات امام(ره) و مقام معظم رهبری درباره زن و توانایی‌های زنان گفت: زنان تاریخ‌ساز به ما زنان این موضوع را آموخته‌اند كه زنان همپا و دوشادوش مردان به مبارزه با شرك، تبعیض و فساد كمك كنند، چرا كه در این صورت معجزات بزرگی اتفاق خواهد افتاد. اكنون و پس از ‌30 سال از پیروزی، زنان ما با خودباوری برخاسته از ایمان وارد میدان شده‌اند تا در سرنوشت خود و ساختن جامعه نقش‌آفرینی كنند.

وی با اشاره به برخی آمار از حضور زنان در بخش‌های مختلف گفت: جمعیت آماری زنان از سال ‌57 تاكنون ‌27 برابر یعنی بیش از یك میلیون نفر شده است. ‌30 درصد مدیریت آموزش عالی را زنان تشكیل می‌دهند. تعداد زنان حاضر در این بخش از ‌1800 نفر به ده هزار و ‌200 نفر می‌رسد. امروز محققان، هنرمندان، قصه نویسان، شعرا، اساتید زن در رشته‌های مختلف به مراتب بیش از دوران طاغوت می‌باشد. ‌4/49 پزشكان عمومی، ‌40 درصد پزشكان متخصص و ‌30 درصد پزشكان فوق تخصص را زنان تشكیل می‌دهند. هم چنین ‌40 درصد شاغلان وزارت بهداشت زن هستند.

دستجردی خاطرنشان كرد: افتخار این بنده حقیر این است كه خود مقلدم و احكام دینم را از مرجعیت گرفته و می‌گیرم و بر این باورم كه مواضع مراجع بزرگوار حوزه‌های علمیه برخاسته از دغدغه‌های دینی و احساس تكلیف شرعی است. در صورتی كه مورد حمایت مجلس واقع شوم و رای بیاورم مطمئنا عنایتی ویژه به رهنمودها و دغدغه‌های آن بزرگواران خواهم داشت و اگر موفق به این نشدم ذره‌ای از ارادتم نسبت به مرجعیت عالیقدر كاسته نخواهد شد و همچنان دعاگوی سلامتی و توفیق آنان خواهم بود.

وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت و درمان تاكید كرد: با مسائل بهداشت و درمان از نزدیك آشنا هستم، مدیریت‌های زیادی هم انجام داده‌ام كه ناموفق هم نبوده‌ام و به قول برخی آقایان بی‌عرضه هم نبوده‌ام. ‌8 سال نیز در مجلس بوده‌ام. از این رو در صورت همكاری نمایندگان و رای اعتماد به بنده، مشكلات این حوزه را برطرف خواهم كرد.

** حسینی‌صدر نماینده مردم خوی در مجلس، كه در مخالفت با وزیر پیشنهادی بهداشت سخن می‌گفت، اظهار داشت: انتظار داریم خانم دكتر دستجردی به عنوان وزیر پیشنهادی بهداشت، پاسخ قانع‌كننده‌ای نسبت به مشكلات حوزه بهداشت، ‌درمان و آموزش پزشكی بدهند.

به گزارش ایسنا، مؤید حسینی‌صدر با بیان این‌كه نقد من بر شخصیت، تعهد، ‌توانمندی، تخصص و تعهد وزیر پیشنهادی نیست، سوال من این است كه برنامه ارائه شده توسط خانم دستجردی، ‌جوابگوی مشكلات این حوزه هست یا نه.

وی در این راستا به برخی مشكلات حوزه بهداشت، ‌درمان و آموزش پزشكی اشاره كرد و گفت: ‌شما در حوزه عدالت در سلامت، سطح‌بندی خدمات، نظام ارجاع، پزشك خانواده، ‌آموزش و تامین نیروی انسانی،‌ خودگردانی بیمارستان‌ها، ‌نظارت بر مواد غذایی، تامین دارو، سیاست‌های اصل 44، ‌مشاركت‌های مردمی و بیماری‌های خاص چه برنامه‌هایی دارید؟

وی با اشاره به اجرای طرح پزشك خانواده از سال 84 افزود: مطابق قانون بودجه سال جاری مقرر شده كه در روستاها و شهرهایی كه زیر صد هزار نفر جمعیت دارند این قانون به اجرا درآید، هنوز اجرای این طرح از روستاها و شهرهای بیش از 20 هزار نفر فراتر نرفته است. هم‌چنین روستاییان و ساكنان شهرهای مزبور در مورد دریافت حداقل خدمات در مضیقه‌اند، شما چه برنامه‌ای در این زمینه‌ها دارید و چگونه می‌خواهید عمل كنید؟

لاریجانی در این هنگام از ناطق خواست كه به اشكالات برنامه وزیر پیشنهادی اشاره كند و نه اشكالات سیستم بهداشت و درمان و به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی سخن بگوید.

حسینی‌صدر نیز با بیان این‌كه در برنامه خانم دستجردی ذكر نشده كه چگونه می‌خواهد این مشكلات را حل كند، در هیات دولت همگرایی ایجاد كرده و با وزارت رفاه تعامل سازنده برقرار كند، گفت: قانون بیمه همگانی در سال 1373 به تصویب مجلس رسیده، ‌این قانون الان 15 سال است كه اجرا نشده و در برنامه وزیر پیشنهادی راه‌حلی برای اجرایی آن بیان نشده است.

وی به رواج بحث زیرمیزی در پی عدم امكان دریافت كارانه پزشكان بیمارستان‌ها اشاره كرد و از وحیدی دستجردی پرسید كه چه راه‌حلی در این زمینه دارید؟

وی با بیان این‌كه 50 درصد بیمارستان‌های ما در برابر زلزله مقاوم نیستند، این پرسش را مطرح كرد كه وزیر پیشنهادی چه راه‌حلی برای این موضوع دارد؟

** علیرضا مرندی كه در موافقت با وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان سخن می‌گفت، با تاكید بر ویژگی‌های اعتقادی دستجردی (وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان) اظهار كرد: هدف ایشان عدالت در سلامت است كه بسیار مهم است و با تلاش ایشان و لطف رییس جمهور ان‌شاءالله محقق شود.

به گزارش ایسنا، مرندی با تاكید بر خدمات ارزنده‌ وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان یادآور شد: شناخت من از ایشان به سال 59 برمی‌گردد. نزدیك به 30 سال قبل كه البته سن ایشان را بالا می‌برد، ایشان دانشجوی سال سوم پزشكی بود، البته چون تیزهوش بود در سن 16 سالگی دانشجوی پزشكی شده بودند.

وی افزود: در آن زمان معاون وزارت بهداری بودم و هر دو دانشجوی عضو شاخه‌ پزشكی ستاد انقلاب فرهنگی بودیم و ایشان دبیری این شاخه را برعهده داشت كه به تشكیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی انجامید.

نماینده‌ی مردم تهران در خانه‌ی ملت، با اشاره به طرح تشكیل وزارت بهداشت در شاخه‌ی پزشكی ستاد انقلاب فرهنگی، تاكید كرد: این طرح كمبود شدید نیروی انسانی پزشكی ما را حل كرد و با جامع‌نگری به پیش رفت و شاخص‌های بهداشت را در جامعه بشدت بهبود بخشید و آبروی بین‌المللی بسیار بالایی برای ما ایجاد كرد.

مرندی هم‌چنین تشكیل وزارت بهداشت را مورد تایید سازمان جهانی بهداشت خواند و افزود: فدراسیون جهانی آموزش پزشكی نیز آن را به دفعات تایید كرده كه سركار خانم دكتر وحید دستجردی از زمان دانشجویی در جلسات شاخه پزشكی در جریان مباحث سلامت بودند كه البته مسائل كشوری را دربرمی‌گرفت و این جلسات بینشی بیشتر از مطلب سلامت به انسان می‌داد.

وی دكتر وحید دستجردی را فرد شاخصی در شاخه‌ی پزشكی برشمرد و تاكید كرد: ایشان بسیار متدین، ولایت‌مدار، صاحب درایت، وقار، پختگی، بلوغ فكری و اجتماعی هستند و همه‌ ما پدر ایشان مرحوم سیف‌الله وحید دستجردی  كه نزدیك به 17 سال رییس جمعیت هلال احمر بود و فرد ولایت‌مدار و فداكاری برای انقلاب بود را می‌شناسیم.

مرندی افزود: خانم وحید هم صفات خوب پدر‌شان را دارند و از جمله ویژگی‌های مشترك هر دو ارادت به روحانیت، مرجعیت و حوزه است. ایشان اعتقاد قوی مذهبی و ارزشی داشته و دارند كه بسیار ستودنی و مورد نیاز این روزهاست.

نماینده‌ی مردم تهران در خانه‌ی ملت در ادامه با اشاره به سمت‌ها و تخصص‌های وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان، تصریح كرد: خانم دكتر وحید دستجردی متخصص و جراح زنان و مامایی، دانشیار دانشگاه علوم پزشكی تهران و رییس شعبه‌ی بین‌المللی دانشگاه علوم پزشكی تهران در مناطق آزاد هستند. من تنها به پاره‌ای از مسوولیت‌های ایشان در حال و سال‌های قبل اشاره می‌كنم تا ببینید مجموعه‌ این ویژگی‌ها یك جامعیت فوق‌العاده به ایشان می‌دهد و بدانید چرا ایشان به درد این كار می‌خورد.

عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس با برشمردن برخی از سمت‌های دكتر وحید دستجردی اظهار كرد: عضویت هیات ممتحنه و ارزشیابی وزارت بهداشت، عضو شورای سیاست‌گذاری وزارت بهداشت، عضو شورای گسترش وزارت بهداشت، عضو شورای تخصصی آموزش پزشكی كشور، مدیر گروه زنان و مامایی دانشگاه، عضو شورای عالی برنامه‌ریزی آموزش عالی كشور، عضو كمیته‌ علمی اخلاق پزشكی وزارت بهداشت، عضو كمیته‌ ملی المپیاد دانشجویان علوم پزشكی كشور، عضو هسته‌ مركزی گزینش دانشگاه، ریاست دانشكده‌ پرستاری و مامایی، نماینده‌ دانشگاه در مركز مطالعات و تحقیقات زنان و ... و نمایندگی در دوره‌ی چهارم و پنجم مجلس شورای اسلامی تنها برخی از سمت‌های اجرایی ایشان است.

وی تنوع كاری و زمینه‌ی فعالیت دكتر دستجردی از زمان دانشجویی تاكنون را در زمینه‌های مختلف بهداشت، درمان، آموزش و پژوهش و مسائل بین‌المللی سلامت از دلایل وجود بینشی قوی در وی برشمرد و بیان كرد: این ویژگی‌ها ایشان را جامع‌الاطراف كرده است. ایشان فعالیت‌های گسترده‌ای داشته است كه بنده و شما نیز شاهد آن در زمینه‌های مذهبی، علمی، اجتماعی، فرهنگی و اجرایی بوده‌ایم.

نماینده‌ مردم تهران در خانه‌ ملت، با اشاره به اهمیت حضور زنان در جامعه، تاكید كرد: اینها نمونه‌ای از نقش ارزشمندی است كه بانوان محترم در جریان انقلاب اسلامی از خود نشان داده‌اند و پس از پیروزی انقلاب اسلامی به بركت ایجاد محیط امن اسلامی و قانون اساسی مترقی ما و رهنمودهای بنیانگذار كبیر انقلاب اسلامی و مقام عظمای ولایت به سرعت زنان پیشرفت كردند.

وی افزود: انقلاب اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی برای باسواد كردن كل جامعه و به ویژه خانم‌ها كمر همت بست و محیط دانشگاه را برای پرورش استعدادهای درخشان آنان آماده كرد و سبب شد كه خانم‌ها به سرعت دو سوم ظرفیت دانشگاه‌ها و یك سوم اعضای هیات علمی علوم پزشكی كشور را به خود اختصاص دهند و انصافا در همه‌ی رشته‌ها بسیار خوب درخشیدند و ممتاز شدند.

مرندی هم‌چنین موفقیت‌های زنان را با توجه به تلاش آنان مدیون انقلاب اسلامی، هدایت امام (ره) و مقام معظم رهبری دانست و با اشاره به بخشی از وصیت‌نامه‌ی امام خمینی (ره)، یادآور شد: امام بزرگوار در جای جای وصیت‌نامه سیاسی خود از خواهران به عظمت و بزرگی یاد كرده‌اند و تقریبا در سرتاسر وصیت‌نامه می‌بینیم واژه‌ خواهران پیوسته مقدم بر برادران است و دختران مقدم بر پسران و پیرزنان مقدم بر پیرمردان و تقریبا بلااستثناء این مسئله را در وصیت‌نامه امام راحل ملاحظه می‌كنیم.

نماینده‌ی مردم تهران در خانه‌ی ملت، با اشاره به بخش‌هایی از وصیت‌نامه‌ی امام راحل، تاكید كرد: امام در اوایل وصیت‌نامه پس از این‌كه می‌فرمایند مفتخر به اسلام و قرآن هستیم، بلافاصله پس از آن می‌فرمایند كه ما مفتخریم كه بانوان در صحنه‌های فرهنگی، اقتصادی و حتی نظامی حاضر و هم‌دوش مردان و یا بهتر از آنان در راه تعالی اسلام و مقاصد قرآن فعالیت دارند.

مرندی نگرش امام(ره) و انقلاب نسبت به زنان را قابل توجه برای بررسی وزارت دكتر وحید دستجردی دانست و گفت: با عنایت به همین طرز تفكر نسبت به ارزش و توانمندی بانوان بود كه در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی سركار خانم دباغ را به فرماندهی سپاه همدان منصوب كردند و زمانی كه پیامی برای گورباچف فرستادند خانم دباغ را در معیت آیت‌الله جوادی آملی روانه مسكو فرمودند.

وی افزود: به بركت رهنمودهای امام (ره) و رهبر معظم انقلاب كمیت و كیفیت حضور خانم‌های عالم، متعهد و متدین در سه دهه‌ی گذشته در جایگاه‌های مختلف آموزشی، كارشناسی و مدیریتی به صورت چشمگیری افزایش یافته و از آنجایی كه بانوان نیمی از جامعه را تشكیل می‌دهند، افزایش نقش فعال و سازنده‌ی آنان می‌تواند مكمل تلاش‌های مردم بوده و موجب پیشرفت سریع‌تر جامعه شود.

نماینده‌ مردم تهران در خانه‌ ملت، در ادامه‌ دفاع از دكتر دستجردی، اظهار كرد: خوشبختانه در گذشته نه در حد شایستگی بانوان، اما از وجود آنها در سمت‌های مختلف مثل معاونت وزارت بهداشت و ریاست سازمان محیط زیست استفاده شده است. زمانی كه اولین بانوی معاون وزیر خانم اشرف‌السادات صانعی استاد دانشگاه كه بسیار محجبه بودند، فعالیت می‌كردند را به یاد داریم. حتی در وزارت بهداشت من مایل بودم از خانم دكتر وحید در سمت معاونت استفاده كنم، اما آن زمان ایشان در مجلس بودند.

مرندی با تاكید بر برنامه‌ی دكتر وحید دستجردی و توضیحات او در كمیسیون بهداشت و درمان، اظهار كرد: هدف ایشان عدالت در سلامت است كه بسیار مهم است، برای 70 میلیون ایرانی و با تلاش ایشان و لطف رییس جمهور ان‌شاءالله محقق شود كه عمدتا از طریق ارتقاء سطح سلامت جامعه و پیشگیری از بیماری همان‌گونه كه آقای حسینی صدر فرمودند مفید خواهد بود.

وی با اشاره به اهمیت پیشگیری در برنامه‌های وزارت بهداشت، تاكید كرد: 40 درصد سرطان قابل پیشگیری است كه ما این برنامه را نداریم و ایشان قول داده‌اند كه آن را انجام بدهند. حتی 40 درصد سرطان در مراحل اول قابل درمان است، اما ما این بیماران را رها می‌كنیم و میلیاردها باید هزینه كنیم. به هر حال خانم دستجردی با اولویت دادن به مراقبت‌های اولیه‌ی بهداشت و درمان و ارتقاء و بازسازی شبكه‌ی بهداشت و درمان كشور و گسترش آن در روستاها و مناطق محروم و حاشیه‌ی شهرها و شهرها تلاش خواهند كرد تا مردم به صورت عادلانه از مناسب‌ترین امكانات برخوردار شوند.

نماینده‌ی مردم تهران در خانه‌ی ملت، افزود: به این ترتیب فاصله‌ی چشمگیر بین طبقات مختلف جامعه و بین نقاط محروم و برخوردار از بین برود.

مرندی با اشاره به برنامه‌ی آموزش پزشكان خانواده در برنامه‌های دكتر دستجردی، تصریح كرد: وحید دستجردی تصمیم دارد پس از آموزش پزشكان خانواده در زمینه‌های بهداشت و پیشگیری و ارتقاء سلامت جامعه این پزشكان در شبكه‌ی پزشكی كشور بكار گرفته شوند. ایشان مصمم‌اند از اعضای هیات علمی تمام‌وقت استفاده كنند و از پزشكان نیز در سیستم خدمات تمام‌وقت استفاده كنند تا این مساله ایجاد نشود بخش دولتی فدای بخش خصوصی ‌شود.

وی آموزش پزشكی را در برنامه‌ی دستجردی امری جامع‌نگر خواند و گفت: ایشان قصد دارند پژوهش را با سلامت‌محوری پیش ببرند و پژوهش را ارتقاء بدهند.

نماینده‌ی مردم تهران در خانه‌ی ملت، در ادامه‌ی دفاع از دكتر دستجردی خاطرنشان كرد: خانم دكتر وحید دستجردی بنا دارد سهم پرداختی بیماران را از 65 درصد به 30 درصد كاهش دهد و این همان مساله‌ای است كه امروز مردم را آزار می‌دهد. هم‌چنین تصمیم دارد اطلاعات و آمار كشور در زمینه‌ سلامت را سامان ببخشد و همه را بر اساس دهك‌های جامعه ارایه كند تا بدانیم مردم چه می‌كشند.

وی در پایان برنامه‌ی دكتر دستجردی را برای رسیدن به اهداف هزاره‌ی سوم در زمینه‌ی سلامت مناسب دانست و گفت: با توجه به توانمندی بالا، ایمان، توكل، صداقت، صمیمیت، سخت‌كوشی و قدرت جذب همكاری بین‌بخشی كه بسیار مهم است و بدون آن همكاری غیرممكن است و هم‌چنین مشاركت مردم كه در خواهر محترم سراغ دارم، تردید ندارم با یاری خدا موفق می‌شوند و با رای بالای نمایندگان محترم، به این مطلب كمك خواهد شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha