پستانک جایگزین تغذیه نیست اما وقتی نوزاد شما کاملا تغذیه شده، باد گلویش گرفته شده، تکان داده شده با این حال باز هم بی قرار است، شاید پستانک او را آرام کند.

استفاده از پستانک برای نوزاد ضرر دارد؟

سلامت نیوز: پستانک جایگزین تغذیه نیست اما وقتی نوزاد شما کاملا تغذیه شده، باد گلویش گرفته شده، تکان داده شده با این حال باز هم بی قرار است، شاید پستانک او را آرام کند.

به گزارش سلامت نیوز، آرامش بخشیدن به کودک یکی از مهم ترین اولویتها برای والدین است. بعضی نوزادان با تکان دادن یا در آغوش گرفتن آرام میشوند و مکیدن در هنگام شیر خوردن آنها را راضی میکند، اما بعضی دیگر نمیتوانند به مکیدن تنها هنگام شیر دهی بسنده کنند و حتی وقتی گرسنه نیستند میخواهند به مکیدن ادامه دهند.
پستانک جایگزین تغذیه نیست اما وقتی نوزاد شما کاملا تغذیه شده، باد گلویش گرفته شده، تکان داده شده با این حال باز هم بی قرار است، شاید پستانک او را آرام کند.
محاسن استفاده از پستانک
برخی مطالعات حاکی از آن است که نوزادانی که در خواب پستانک می مکند بسیار کمتراز نوزادان دیگر در معرض خطر "سندرم مرگ ناگهانی نوزادان" قرار میگیرند.
همچنین ترک عادت مکیدن پستانک ساده تر از عادت مکیدن انگشت می باشد.

معایب استفاده از پستانک
مکیدن پستانک ممکن است خطر ابتلا به عفونت گوش میانی را افزایش دهد. هرچند که این عفونت در نوزادان کم سن شیوع کمی دارد، اما بهتر است پستانک بعد از شش ماهگی داده شود( خصوصا در نوزادانی که مستعد این بیماری هستند).
پیش از این بر این باور بودند که مکیدن پستانک، شیردهی را دچار مشکل میکند و ممکن است نوزاد به سینه ی مادر بی میل شود، اما به گقته ی متخصصان، تحقیقات انجام شده این موضوع را ثابت نمیکند و هیچ ارتباط میان مکیدن پستانک و شیردهی وجود ندارد.
از آنجایی که مکیدن پستانک ممکن است براحتی تبدیل به یک عادت شود و والدین دوست ندارند فرزند سه ساله ی خود را در حال مکیدن پستانک ببینند، بهتر است وقتی کودک یک ساله شد آن را از دسترسش دور کنند.
 
آیا مکیدن پستانک در رشد دندانها مشکلی ایجاد میکند؟                            
 چنانچه کودک تا قبل از سه سالگی مکیدن پستانک را قطع کند، احتمال اینکه اشکالی برای فک و دندانهایش ایجاد شود کم است، اما استفاده از پستانک پس از این سن خطر رشد نادرست دندانها را افزایش میدهد.

چطور استفاده از پستانک را کنترل کنیم؟
اجازه دهید کودک خود راهنمای شما باشد.بدین معنا که اگر خودش به پستانک تمایل نشان داد به او بدهید و هیچگاه او را مجبور به مکیدن پستانک نکنید.
پستانک را بین وعده های غذایی به او بدهید( یعنی هنگامی که گرسنه نیست).
هرگز برای به تأخیر انداختن غذای کودک به او پستانک ندهید. همچنین پستانک را جایگزین توجه و محبت خود نکنید.
اگر پستانک در هنگام خواب از دهان کودک خارج شد، دوباره آن را در دهانش نگذارید. اگر کودک بی قرار است برای آرام کردنش ابتدا از روشهای دیگر مثل در آغوش گرفتن و تکان دادن استفاده کنید.
هرگز پستانک را دور گردن کودک یا به گهواره اش نبندید، بلکه آن را به لباسش با سنجاق مخصوص وصل کنید.
برای تمیز کردن پستانک آن را با آب گرم بشویید و به محض مشاهده ی ترکهای ریز روی آن، تعویضش کنید.

برگرفته از سایت بیبی سنتر
مترجم: زهره محبی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha