وزیر بهداشت با اشاره به شرایط سخت اقتصادی 30 ماه گذشته برای دولت اظهار داشت: دکتر روحانی دولت را با شرایطی تحویل گرفتند که وضعیت اقتصادی مناسب نبود اما با مدیریت مالی مطلوبی که صورت گرفت، مشکل جدی در کشور به وجود نیامد.

سلامت نیوز:وزیر بهداشت با اشاره به شرایط سخت اقتصادی 30 ماه گذشته برای دولت اظهار داشت: دکتر روحانی دولت را با شرایطی تحویل گرفتند که وضعیت اقتصادی مناسب نبود اما با مدیریت مالی مطلوبی که صورت گرفت، مشکل جدی در کشور به وجود نیامد.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر سیدحسن هاشمی در مراسم ششمین دوره جایزه ملی مدیریت مالی ایران که صبح امروز در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد با اعلام این مطلب افزود: خوشبختانه در حال حاضر تورم کاهش پیدا کرده و باید به رونق تولید در فضای جدید پسا تحریم امیدوار باشیم. شخصا فکر نمی‌کنم هیچ کشور و بنگاهی بدون تصمیم‌گیری درست مدیران مالی آن، موفق به پیشرفت باشد.


هاشمی با بیان اینکه در بسیاری از کشورهای دنیا وزیر بهداشت، پزشک نیست افزود: بسیاری از وزیران بهداشت در دنیا، مدیران اقتصادی هستند؛ زیرا حوزه سلامت علاوه بر ارائه خدمات بهداشتی و درمانی، یک بنگاه اقتصادی است و سرمایه در گردش آن در بالاترین درجه قرار دارد؛ به گونه‌ای که دو برابر نفت و گاز است و بسیاری از شرکت‌های بزرگ دنیا مانند سونی، فیلیپس، فوجی و زیمنس به حوزه سلامت وارد شده و سرمایه‌گذاری‌های کلانی را انجام داده‌اند.


وزیر بهداشت ضمن اشاره به اهمیت مدیریت مالی در کشور گفت: اگر نقصی در اقتصاد کشور وجود دارد، من آن را متوجه مدیران مالی می‌دانم و در صورتی که بتوانیم به صورت علمی و با استفاده از خرد جمعی و تجربه جهانی استفاده کنیم، بسیاری از مشکلات حاضر وجود نخواهد داشت.


هاشمی، مهم‌ترین مشکل کشور را مشکل اقتصادی دانست و گفت: نگاه مردم به رفتار مدیران مالی در دولت و مجلس است و خروجی کار آنها در زندگی مردم اثرات بسیار زیادی دارد و از سوی دیگر اگر در بخش مالی، مدیریت درستی صورت گیرد ما در حوزه سلامت نیز گرفتاری‌هایی مانند بیماری‌های اعصاب و روان، تصادفات و مرگ و میرها را نخواهیم داشت و می‌توان از عوارض ثانویه آن که متوجه عوامل اقتصادی است، جلوگیری کرد.


وزیر بهداشت گفت: دولت تصمیم گرفت که به حوزه سلامت به عنوان یکی از اولویت‌های اساسی توجه کند و زمانی که مسئولیت کار را به عهده گرفتیم، در حوزه سلامت بحران جدی دارو وجود داشت؛ به گونه‌ای که با کمبود 300 قلم دارو مواجه بودیم و این کمبودها امروز به کمتر از 30 قلم رسیده است. علاوه بر این دسترسی مردم نیز به دارو افزایش یافت و شاهد کاهش 400 میلیون دلاری واردات و افزایش دو برابری صادرات دارو و تجهیزات به خارج از کشور بودیم. در طول کمتر از دو سال گذشته 2000 خانه بهداشت ساخته شده و اقلام دارویی نیز در نقاط مرزی افزایش پیدا کرده است.


هاشمی همچنین با بیان اینکه در دوره جدید توانستیم برای بیش از 10میلیون نفر از حاشیه‌نشینان شهرها دسترسی به خدمات بهداشتی را فراهم کنیم، افزود: وجود این میزان حاشیه‌نشین می‌تواند ناشی از تصمیمات اقتصادی در دوران گذشته یا بروز خشکسالی در کشور باشد، اما ما برای خدمات‌رسانی آنها به ازای هر 12 هزار و پانصد نفر، یک واحد بهداشت و به ازای هر 45 تا 50 هزار نفر یک مرکز جامع خدمات سلامت ایجاد کردیم.


هاشمی اظهار داشت: در حوزه درمان جزو معدود کشورهایی بودیم که پرداخت از جیب مردم حداقل 58 درصد بود، اما در حال حاضر این هزینه‌ها در نقاط شهری به 6 و در نقاط روستایی به 3 درصد کاهش یافته است. در تمام نظرسنجی‌هایی که در سال‌های گذشته از مردم صورت می‌گرفت، وزارت بهداشت همواره جزو دستگاه‌های دارای رتبه بیش از 30 بود، اما در حال حاضر رتبه اول را در بین وزارتخانه‌ها به خود اختصاص داده که این نگاه مردم افتخاری برای ما و همکاران‌مان است اما هنوز با نقطه مطلوب فاصله بسیار زیادی داریم.


وزیر بهداشت به افزایش ظرفیت پذیرش دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: برای تامین نیروی متخصص در جهت رسیدن به عدالت در سلامت خوشبختانه ظرفیت دانشگاه‌ها را افزایش دادیم و از سوی دیگر نیز تغییر مدل دریافت خدمات در وزارت بهداشت در دست انجام است تا کمبودهایی مانند 100 هزار تخت بیمارستانی برطرف شود.


هاشمی با بیان اینکه وزارت بهداشت یکی از تنها دستگاه‌هایی است که حسابداری تعهدی را به جای حسابداری نقدی مستقر کرده است، از راهنمایی‌های مدیران مالی تقدیر کرد و گفت: برای ما مهم بود که در قالب طرح ملی و بزرگ تحول سلامت پیش‌بینی‌های درستی انجام دهیم و نقاط ضعف و قوت ما توسط مدیران مالی اعلام شود.


هاشمی به استقرار نظام حسابداری تعهدی در بیش از 57 دانشگاه علوم پزشکی کشور اشاره کرد و گفت: همزمان حسابرسان نیز مستقر شدند، اما باید توجه داشت که ممکن است حسابرسی برای شرکت‌های کوچک کار ساده‌ای باشد، اما در وزارتخانه‌ها کار پیچیده‌ای است.


وزیر بهداشت با بیان اینکه در بیش از 6000 مرکز درمانی و 4000 مرکز بهداشتی خدمات متنوعی به مردم ارائه می‌شود، افزود: ما در وزارت بهداشت حدود 40 هزار خدمت به مردم ارائه می‌کنیم و راه‌اندازی چنین عملکرد و نظام تعهدی در آن کار بسیار سخت و دشواری بود.


هاشمی، بدهی وزارت بهداشت در آغاز مسئولیت خود را 8000 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: در سال 93 کل منابعی که به وزارت بهداشت اختصاص یافت 7500 میلیارد تومان بود و توانستیم پرداخت از جیب مردم را که حدود 40درصد بود، بسیار کاهش دهیم و به ازای هر یک درصد کاهش پرداختی از جیب مردم 820 میلیارد تومان هزینه کردیم.


وزیر بهداشت با بیان اینکه از مجموع 7500 میلیارد تومان در مجموع 600 میلیارد تومان هزینه اصلاح تعرفه‌ها شد، گفت: برخی افراد ادعاهای نادرستی در این زمینه دارند و عنوان می‌کنند تمام اعتبارات طرح تحول به جیب پزشکان و گروه پزشکی رفته است، اما علاوه بر اینکه ما بخش بسیار کمی از آن را برای اصلاح تعرفه قرار دادیم، در حال حاضر چندین هزار پروژه عمرانی در سطح کشور داریم که می‌توان گفت وزارت بهداشت بیشترین کار عمرانی از نظر تنوع را در کشور دارد.


هاشمی ضمن ارزشمند دانستن پوشش بیمه برای 11 میلیون نفر از مردم کشور اظهار داشت: طبق گزارشی که دکتر ربیعی وزیر رفاه ارائه دادند 80 درصد از افرادی که تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند، درآمد کمتر از یک میلیون تومان دارند؛ یعنی نمی‌توانستند در گذشته خدمات سلامت را دریافت کنند. از سوی دیگر 28 درصد از مراجعان جدید به بیمارستان‌های ما از مددجویان کمیته امداد خمینی (ره) هستند که ما به ارائه خدمت به آنها افتخار می‌کنیم.


هاشمی ضمن قدردانی از رئیس جمهور به دلیل عمل کردن به وعده قبل از انتخابات در حوزه سلامت خاطرنشان کرد: به عنوان یک ایرانی از رییس جمهور، مقام معظم رهبری، دولت و مجلس قدردانی می‌کنم، اما برای رسیدن به نظام سلامتی کارآمد هنوز راه طولانی در پیش داریم.


وزیر بهداشت اظهار داشت: در گذشته برخی افراد معتقد بودند که خدمات حوزه سلامت باید حاکمیتی باشد، اما این باور در حال حاضر در وزارت بهداشت تغییر کرده و هفته گذشته شاهد برگزاری اولین همایش فرصت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت بودیم و در قالب آن 30 هزار میلیارد تومان پروژه با سود معقول و مناسب تعریف کردیم.


هاشمی ضمن قدردانی از ورود موسسات مالی مانند بانک پاسارگاد، عسگریه، ملت به حوزه سلامت ابراز امیدواری کرد که شاهد حضور بیشتر بنگاه‌های اقتصادی در حوزه سلامت باشیم.


وی همچنین ادامه داد: بنگاه‌ها و موسسات اقتصادی خارجی برای سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت آمادگی خود را اعلام کردند، اما ترجیح ما بر سرمایه‌گذاران داخلی است و انتظار داریم این موسسات به بخشی از مسئولیت‌های اجتماعی خود عمل کنند.


وزیر بهداشت در پایان صحبت‌هایش سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت را علاوه بر سود مادی دارای بار معنوی زیاد دانست و گفت: حوزه سلامت به دلیل انسانی و خیرخواهانه بودن آن، ارزش زیادی برای سرمایه‌گذاری دارد که می‌تواند باعث رضایتمندی خدا، مردم و همراه با اعتبار زیادی برای بنگاه‌ها باشد.


برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha