شنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۲
کد خبر: 174829

رئیس كمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران با اعلام این كه آلودگی هوا به یكی از اجزای شناسنامه پایتخت تبدیل شده، گفت:تهران به «شهر بی‌دماوند» تبدیل شده است.

سلامت نیوز: رئیس كمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران با اعلام این كه آلودگی هوا به یكی از اجزای شناسنامه پایتخت تبدیل شده، گفت:تهران به «شهر بی‌دماوند» تبدیل شده است.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از  میزان،  محمد حقانی با اعلام این که آلودگی هوا به یکی از اجزای شناسنامه پایتخت تبدیل شده، گفت: آلودگی هوای تهران هر وقت اراده می‌ کند، اوج می گیرد و هر وقت به اوج می رسد، شهر را به حالت نیمه تعطیل در می آورد و صرفاً افرادی که هیچ چاره ای ندارند از خانه بیرون می آیند و در هوای مسموم این شهر خاکستری، تنفس و در زیر آسمان دودی آن، تردد می کنند.

وی  افزود: در روزهایی که آلودگی هوا اوج می گیرد، تهران به «شهری بدون کوه دماوند» تبدیل شده و ضربآهنگ نفس های شهروندان به شماره می افتد و در مقابل، سمفونی سرفه های آنها کوک می شود و همه به دنبال مقصر می گردند و قصور کنندگان، تقصیر را به گردن یکدیگر می اندازند.

حقانی با تأکید بر این که هر قدر رنگ و روی شهر کم رنگ تر می شود، نقش سازمان ‌های مسئول در ایجاد و تشدید آلودگی هوا پر رنگ تر می شود، اعلام کرد: قانون کاهش آلودگی هوا از سال ۸۴ مسکوت ماند و نه بودجه لازم از سوی دولت برای رفع آلودگی هوا تخصیص داده شد و نه این مهم مورد توجه لازم قرار گرفت. 

رئیس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به این که بودجه های اندک و قطره چکانی، کفاف رفع آلودگی هوا و بهبود محیط زیست کلان شهری همچون تهران را نمی دهد و دست اعضای شورای شهر و مدیریت شهری نیز در این زمینه تقریباً بسته است، اظهار کرد: با این وجود، تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت تا از همه فرصت های موجود به منظور تثبیت و تخصیص بودجه لازم در جهت بهبود محیط زیست شهر تهران استفاده کنیم.


 حقانی  با بیان این که بسیاری از شهرهای پاک امروز دنیا، در گذشته ‌ای نه چندان دور جزو شهرهای آلوده جهان بودند و با معضل آلودگی هوا دست و پنجه نرم می کردند، تصریح کرد: با مدیریت منطقی و اصولی، دیگر از روزهای آلوده در این شهرها خبری نیست، چرا که آلودگی هوا حاصل بی برنامگی و نیز عدم پآیبندی، التزام و تمکین به قانون و قانون گریزی است.

وی با تأکید بر این که همه افرادی که در تهران و سایر شهرها و کلان شهرهای کشور زندگی می کنند، به نحوی در قبال آلودگی هوا مسئولیت مستقیم دارند، اضافه کرد: بر اساس اصل پنجاهم قانون اساسی، همه آحاد ملت در مسأله محیط زیست، مسئولیت دارند و قانون، همه را موظف کرده که نسبت به حفاظت و صیانت از محیط زیست حساس باشند و علاوه بر آن، از مجلس شورای اسلامی و شورای شهر گرفته تا سایر سازمان ها و نهادهای ذیربط در این خصوص مسئول اند.

رئیس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به این که در قانون کاهش آلودگی، محورهایی نظیر خروج انواع وسایل نقیه فرسوده که ایجاد آلودگی می کنند، پیش بینی شده بود، اظهار کرد: خودروهای سبک و سنگین و موتورسیکلت ها بر حسب سن و سال و با گذشت مدت زمانی مشخص از زمان ساخت باید از رده خارج شوند و وسایل نقلیه نو و غیر آلاینده جایگزین آنها شوند.

حقانی با بیان این که قانون کاهش آلودگی در سال ۷۹ تصویب و ابلاغ شد و سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان ناظر بر قضایا و وزارت خانه‌های مرتبط و شهرداری و شورای شهر موظف شدند تا در این بحث مشارکت جدی داشته و در انجام فعالیت‌ های پیش بینی شده تأثیرگذار باشند، تصریح کرد: این قانون با وجود مشکلات و موانع جدی که پیش پای آن قرار داشت، تنها ۳ سال اجرا شد که حاصل آن، حذف سرب از بنزین بود که سبب کاهش ۳۰ درصدی آلودگی هوای تهران شد.

وی با تأکید بر این که قانون کاهش آلودگی هوا پس از ۳ سال مسکوت ماند و برخی نهادها و سازمان ها در این زمینه کوتاهی کردند و حتی دچار اشتباهاتی شدند، اضافه کرد: برای نمونه، اشتباه مجلس این بود که مدت زمان معاینه فنی خودروها را از ۲ سال به ۵ سال افزایش داد، بحث خروج خودروهای فرسوده از دستور کار خارج شد و در تولید خودروها، کاتالیست حذف شد.

رئیس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به این که ساخت و سازهای بی رویه، باعث رشد روز به روز جمعیت کلان شهرهای کشور شد و به دنبال ازدیاد جمعیت، شاهد افزایش روزافزون آلودگی هوا شدیم، اظهار کرد: سازمان ها و نهادهای متعددی به شکل مستقیم و غیر مستقیم در آلودگی هوا سهم دارند که در این میان، نقش دولت و دستگاه‌های دولتی از همه بیشتر است.

حقانی با بیان این که تعداد اتوبوس های تهران باید ۱۰ تا ۱۲ هزار دستگاه باشد، در حالی که در حال حاضر تنها ۷۵۰۰ دستگاه است که ۵۰۰ دستگاه آن نیز از رده خارج هستند، تصریح کرد: نیمی از ۷ هزار دستگاه باقی مانده نیز فرسوده هستند و آلودگی بسیاری تولید می کنند و علاوه بر آن، ۱۱۰۰ دستگاه مینی بوس تهران کاملاً فرسوده اند و آلایندگی بالایی تولید می کنند و سؤالی در این جا پیش می آید، این است که چه کسی مسئولیت آلودگی هوای تهران را بر عهده دارد و به عنوان نماینده مردم تهران در شورای شهر از مسئولان می خواهم که یکی به این پرسش پاسخ دهد.

وی در پایان با تأکید بر این که بر اساس قانون، ۸۲ و نیم درصد بودجه خرید اتوبوس ‌های شهری را باید دولت تقبل کند، در صورتی که دولت گذشته با وجود درآمد نفتی ۹۰۰ میلیارد دلاری، هیچ کمکی به نوسازی ناوگان اتوبوسرانی تهران نکرد، خاطرنشان کرد: تأمین ۵۰ درصد بودجه ساخت مترو و یک سوم هزینه بهره‌برداری از آن در قالب یارانه بلیت مترو، وظیفه دولت است که البته دولت قبل در این بحث کمکی نکرد و دولت فعلی هم که از نظر درآمد نفتی در مضیقه است و کمکی نمی کند.


برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha