چهارشنبه ۱۸ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۸
کد خبر: 179346

بر اساس گزارش منتشر شده از سوی سازمان بهداشت جهانی، بالغ بر ۲/۸ میلیون مرگ و میر سال ۲۰۱۲ ناشی از آلودگی هوا بوده است. سازمان بهداشت جهانی اعلام كرد از هر چهار مرگ در دنیا، یك مرگ ناشی از عوامل زیست محیطی نظیر آلودگی هوا، آب و خاك و همچنین جاده‌های ناامن و استرس در محیط كار بوده است.

سلامت نیوز:بر اساس گزارش منتشر شده از سوی سازمان بهداشت جهانی، بالغ بر ۲/۸ میلیون مرگ و میر سال ۲۰۱۲ ناشی از آلودگی هوا بوده است. سازمان بهداشت جهانی اعلام كرد از هر چهار مرگ در دنیا، یك مرگ ناشی از عوامل زیست محیطی نظیر آلودگی هوا، آب و خاك و همچنین جاده‌های ناامن و استرس در محیط كار بوده است.

به گزارش سلامت نیوز،روزنامه  آرمان نوشت: بر اساس این مطالعه جدید، ۶/۱۲ میلیون نفر از افراد فوت شده در سال ۲۰۱۲ در نتیجه زندگی و كار در محیط‌های ناسالم فوت كردند كه ۲۳ درصد از تمام مرگ و میرهای گزارش شده در جهان را شامل می‌شود.

عمق فاجعه در آلودگی‌های محیطی در حدی است كه اگر كشورها توجهی به تامین سلامت محیط زندگی و كار مردم نداشته باشند، میلیون‌ها نفر در جوانی بیمار شده و می‌میرند.

این در حالی است كه بالغ بر ۲/۸ میلیون نفر از موارد مرگ و میرهای جهانی ناشی از آلودگی هوا، از جمله قرارگیری در معرض دود سیگار افراد سیگاری بوده است كه منجر به بیماری قلبی، سرطان و بیماری حاد تنفسی می‌شود. از بین مرگ‌های مرتبط با عوامل زیست محیطی می‌توان به ۷/۱ میلیون مرگ ناشی از جراحات ناخواسته از جمله تصادفات جاده‌ای اشاره كرد.

۸۴۶ هزار مرگ ناشی از اسهال در رابطه با آلودگی آب آشامیدنی بوده است. بیشترین مرگ و میرهای ناشی از عوامل زیست محیطی مربوط به آسیای جنوب شرقی با ۸/۳ میلیون نفر در سال ۲۰۱۲ بوده است. منطقه‌ای كه كمتر تحت تاثیر این عوامل قرار گرفته قاره آمریكا با ۸۴۷ هزار مورد مرگ بوده است.

از پارازیت‌ها تا آلودگی هوا و آب

گیجی و خستگی‌های پیاپی، ناشنوایی‌های مزمن، ناباروری، همین‌طور سرطان‌هایی كه روز به روز بر تعدادشان افزوده می‌شود، همه و همه نتیجه آلودگی‌های زیست محیطی است كه مقصر بیشتر آنها انسان‌ها هستند. مقصرهایی كه حتی اگر دلیل صرف نباشند، اما در هر حال یكی از دلایل اصلی این آلودگی‌ها هستند. از پارازیت‌ها گرفته تا آلودگی هوا، آلودگی آب و سایر آلودگی‌های زیست محیطی، همه و همه بر سلامت انسان‌ها تاثیر جدی می‌گذارند.

این مساله زمانی كه درباره پدیده‌های كمتر شناخته شده باشد، بیش از پیش به سردرگمی و آزار روانی افراد دامن می‌زند. برای مثال درباره تاثیرات پارازیت‌هایی كه حتی درباره آنها دو سطر پژوهش وجود ندارد، ‌ می‌توان هزاران سطر اظهارنظر جورواجور یافت. نه تنها مردم، بلکه هیچ مسئول و كارشناسی هم پارازیت‌ها را به‌طور واضح نمی‌شناسد و به همین دلیل است كه صحبت‌ها درباره پارازیت همیشه همراه با اما، اگر و شاید همراه است و در نهایت هم مشكلی از دردهای زیست محیطی جامعه حل نمی‌كند و فقط یك درد روانی به دردهای ناشناخته زیست محیطی اضافه می‌كند.

امواجی كه برای مختل كردن شبكه‌های ماهواره‌ها ارسال می‌شوند و نهاد مسئول آنها هم هرگز معلوم نشده است. نتیجه هم این شده كه انواع و اقسام شایعات پارازیتی در پایتخت قوت گرفته كه تا پیش از روی كار آمدن دولت فعلی به‌طور جدی به آنها پرداخته نشده بود. شایعاتی كه گاهی توسط مسئولان تایید می‌شود و همین امر باعث می‌شود افكار عمومی شاخ و برگ بیشتری به این شایعات بدهد.

تاثیر آلاینده‌ها بر ناباروری و سقط جنین

دبیر كارگروه بهداشت، سلامت و محیط زیست معاونت امور زنان ریاست‌جمهوری در پاسخ به پرسشی درباره نتیجه تحقیقات در زمینه عوامل ناباروری و سقط جنین، اعلام كرد: هم شرایط زیست محیطی و هم موضوعات دیگر در این باره تاثیرگذارند كه باید برای افزایش جمعیت بهینه‌سازی شوند. ناهید خداكرمی با اشاره به اینكه آلاینده‌های زیست‌محیطی در روند ناباروری بی‌تاثیر نیستند و می‌توانند باعث سقط جنین و زایمان زودرس شوند، اظهار داشت: آمارهای موجود در این باره نگران‌كننده است و امیدواریم به زودی مطالعات میدانی مناسبی در این زمینه انجام شود. او با بیان اینكه باید از بدو تولد به كودكان خود یاد بدهیم كه به محیط زیست احترام بگذارند، افزود: هم سازمان‌ها و نهادهایی كه آلاینده‌ها از جمله امواج و تشعشعات را ایجاد می‌كنند و هم كسانی كه آلاینده‌های شخصی ایجاد می‌كنند كه در كیفیت هوا اثر می‌گذارد، در این باره باید پاسخگو باشند. این در حالی است كه هنوز تكلیف تاثیر پارازیت بر سلامتی انسان مشخص نیست و تاثیر‌گذاری آن گاهی تایید و گاهی تكذیب می‌شود.

پارازیت‌ها تاثیر‌گذارند یا خیر؟

سال ۹۲ بود كه رئیس مركز تحقیقات سلولی صارم از افزایش سقط جنین و بارداری خارج از رحم در دو سال اخیر خبر داد و گفت: «به نظر می‌رسد با توجه به افزایش پارازیت‌ها و امواج الكترومغناطیسی در محیط اطراف، شاهد افزایش این آمار بوده‌ایم.» تا به این ترتیب تاثیر پارازیت‌ها بر سقط جنین تایید شود. شهریور سال ۹۲ نیز با اوج‌گیری زمزمه‌هایی درباره آثار پارازیت‌های ماهواره‌ای اخباری مبنی بر سوال مجلس از دو وزیر ارتباطات و بهداشت دولت دهم برای بررسی اثر پارازیت‌ها، منتشر شد، اما پس از آن با فروكش كردن بحث‌ها موضوع سوال هم فراموش شد.

با روی كار آمدن دولت تدبیر و امید دی سال۹۳ بود كه واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به كاربران در شبكه‌های اجتماعی گفت: اگر ارسال پارازیت روی ماهواره ها، سلامت مردم را تهدید كند، رئیس جمهوری شخصا در این موضوع ورود خواهد كرد و آن را به اطلاع مردم خواهد رساند تا امید‌ها برای باز كردن گره كور شایعات پارازیتی تازه شود. بعد از آن نیز وزیر بهداشت، درمان و آموزش ‌پزشكی در این زمینه گفت: گروهی متشكل از كارشناسان وزارت ارتباطات، بهداشت، سازمان انرژی اتمی و سایر دستگاه‌های مربوطه درباره تاثیر پخش پارازیت بر سلامت مردم تحقیق می‌كند.

حسن قاضی‌زاده‌هاشمی تاكید كرد: كمیته بررسی‌كننده پارازیت‌ها با آزادی كامل در حال تحقیق درباره تاثیر پارازیت‌ها بر سلامت مردم است و اگر مشكلی در این راستا وجود داشته باشد، اعلام می‌كند. با این حال، بعد از آن بود كه معصومه ابتكار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اعلام كرد: دلایل ایجاد سرطان متعدد است؛ درصدی ممكن است ژنتیكی باشد و بخشی مربوط به نوع تغذیه و آلودگی‌های محیط ‌زیست یا مصرف دخانیات مثل قلیان و... است. پس نمی‌توان علت آن را صرفا مشكلات محیط ‌زیست و پارازیت دانست.

اما وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به كاربران در شبكه‌های اجتماعی در این زمینه گفت: اگر ارسال پارازیت روی ماهواره‌ها، سلامت مردم را تهدید كند، رئیس جمهوری شخصا در این موضوع ورود خواهند كرد و به اطلاع مردم خواهند رساند تا امید برای باز كردن گره كور شایعات پارازیتی تازه شود. با این حال هنوز از كارگروه بررسی پارازیت خبری كه خیال مردم را راحت كند، رسانه‌ای نشده است.

چندی پیش مسعود پزشكیان، نماینده تبریز و عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورا كه خود پزشك است، خواهان بررسی جدی تاثیرات مخرب پارازیت‌های ماهواره‌ای در سلامت و روان انسان شد و گفت: از نهادی كه مسئول پخش پارازیت برای مختل كردن ماهواره‌ها در شهر تهران است خواهش می‌كنیم به عواقب جدی این امواج مخرب بر سلامت شهروندان تهرانی توجه داشته باشد. به گزارش مهر، در هر حال، آنچه مسلم است، در بسیاری از موارد خود مردم و شهروندان در یك جامعه نیز در آلوده كردن محیط زیست شریك هستند و نمی‌توان همه ایرادها را به دولت‌ها وارد دانست، اما درباره مساله پارازیت هنوز تكلیف مشخص نیست و ناباروری‌ها و سقط جنین‌ها ادامه دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha