محققان دانشگاه كلرادو آمریكا از نقاط كوانتومی برای كشتن باكتری‌های مقاوم به دارو استفاده كرده‌اند، در این روش آسیبی به بافت‌های سالم اطراف وارد نمی‌شود، زمانی كه این نقاط كوانتومی وارد بدن می‌شوند، هیچ كاری انجام نمی‌دهند تا زمانی كه با تابش یك نور فعال شوند.

سلامت نیوز:  محققان دانشگاه كلرادو آمریكا از نقاط كوانتومی برای كشتن باكتری‌های مقاوم به دارو استفاده كرده‌اند، در این روش آسیبی به بافت‌های سالم اطراف وارد نمی‌شود، زمانی كه این نقاط كوانتومی وارد بدن می‌شوند، هیچ كاری انجام نمی‌دهند تا زمانی كه با تابش یك نور فعال شوند.


به گزارش  ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، در زمینه مبارزه با بیماری‌های باكتریایی مقاوم به آنتی‌بیوتیك‌ها، ابزار جدیدی در حال ظهور است، ورای تلاش جهانی برای محدود كردن استفاده بیش از حد و سوء استفاده از آنتی‌بیوتیك‌ها، نانوپرشكی در حال ارائه روش‌های نوینی برای مبارزه با این باكتری‌های مقاوم به درمان است.


اخیراً محققان دانشگاه كلرادو از نقاط كوانتومی برای كشتن باكتری‌های مقاوم به دارو استفاده كرده‌اند. در این روش نقاط كوانتومی وارد بدن می‌شوند اما هیچ كاری انجام نمی‌دهند تا زمانی كه با تابش یك نور فعال شوند، از هر نوع نور مرئی برای این كار می‌توان استفاده كرد.


درحال حاضر این گروه روی عفونت‌های موضعی پوستی تمركز دارند، برای عفونت‌های درون بدن شاید به نور شدیدتر یا نانوذرات بیشتر نیاز باشد.
زمانی كه این نانوذرات با تابش نور فعال می‌شوند، شروع به تولید الكترون‌هایی می‌كنند كه با اكسیژن محلول در سلول‌ها واكنش داده و یون‌های رادیكالی تولید می‌كنند، این یون‌ها در واكنش‌های زیست‌شیمیایی كه سلول برای ایجاد ارتباط یا انجام اعمال حیاتی خود به آن‌ها متكی است، اختلال ایجاد می‌كنند، بدین ترتیب امكان هدفگیری و كشتن باكتری‌هایی كه موجب ایجاد بیماری می‌شوند، ایجاد می‌شود.


آنتی‌بیوتیك‌ها تنها برای درمان عفونت‌های باكتریایی فعال استفاده نمی‌شوند، بیمارانی كه جراحی كرده‌اند و یا كسانی كه سامانه ایمنی بدن آن‌ها دچار آسیب شده است (همانند مبتلایان به ایدز یا سرطان) به صورت منظم از این داروها بهره می‌برند.


باكتری‌هایی كه به بیش از یك آنتی‌بیوتیك مقاومت دارند، سالانه بیش از 2 میلیون آمریكایی را مبتلا كرده و موجب مرگ 23 هزار نفر می‌شوند.
در تمام جهان این باكتری‌ها مسئول مرگ بیش از 700 هزار انسان هستند، كمیته تحقیقات دولتی انگلیس پیش‌بینی كرده است كه اگر روشی برای درمان این عفونت‌های باكتریایی پیدا نشود، تا سال 2050 سالانه بیش از 10 میلیون نفر قربانی این بیماری‌ها خواهند بود، این آمار بسیار بالاتر از تلفات هرعامل اصلی دیگری همچون دیابت، سرطان، و حتی تصادفات جاده‌ای است.


هزینه اقتصادی این امر تا سال 2050 به 100 تریلیون دلار خواهد رسید،عوامل درمانی نانومقیاس دیگری برای مقابله با این عفونت‌ها وجود دارد، این ذرات هنگام قرارگرفتن درمعرض نور داغ شده و نه فقط سلول‌های بیماری‌زا، بلكه تمام سلول‌های اطراف خود را می‌كشند، بنابراین نیاز به ابزارهای بسیارخاصی همچون پروتئین‌ها یا پادتن‌ها دارند كه بتوانند به سلول‌های هدف متصل شده و فقط آن‌ها را به صورت هدفمند از بین ببرند، این امر به نوبه خود به شناسایی دقیق سلول‌های هدف نیاز دارد.


از این نظرروش جدید بهتر بوده و هدفگیری دقیق‌تر سلول‌ها را امكان‌پذیر می‌سازد، نقاط كوانتومی با اندازه‌ها و ویژگی‌های الكتریكی مختلف، می‌توانند یون‌های متفاوتی تولید كنند، این امر امكان كشتن باكتری‌های ایجادكننده بیماری را به صورت هدفمند برای پزشكان فراهم می‌آورد.



  

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha