دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۱

نتایج یك مطالعه جدید نشان می دهد كه استرس با ترغیب تجمع پروتیین های كلیدی در مغز می تواند موجب بروز بیماری آلزایمر شود.

نقشی كه استرس در ابتلا به آلزایمر دارد

سلامت نیوز: نتایج یك مطالعه جدید نشان می دهد كه استرس با ترغیب تجمع پروتیین های كلیدی در مغز می تواند موجب بروز بیماری آلزایمر شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، محققان دانشگاه بوستون امیدوارند كه یافته های پژوهشی آنها بتواند رویكردهای جدیدی را برای درمان آلزایمر ارائه دهد.
یافته های این مطالعه بر پروتیین تاو تمركز دارد. از مدت ها قبل مشخص شده است كه خوشه های غیرعادی این پروتیین در مغز باعث بروز آسیب عصبی می شود كه مشخصه بیماری آلزایمر است.
به گزارش پایگاه اینترنتی دیلی میل، محققان دانشگاه بوستون متوجه شدند كه پروتیین تاو، تشكیل گرانول های استرس را هدایت می كند.
این گرانول ها مجموعه های مولكولی هستند كه به سلول های عصبی اجازه می دهند خود را با استرس ها تطابق دهند.
تركیب گرانول تاو-استرس معمولا عمر كوتاهی دارد اما در موارد استرس های مزمن و یا طولانی مدت، تاو دائما یك خوشه را می سازد. این خوشه به انحطاط سلول های عصبی منجر می شود كه در بیماری آلزایمر مشاهده می شود.
دكتر بنجامین ولوزن كه در این مطالعه شركت داشت، گفت: دانشمندان از مدت ها پیش می دانستند كه در جریان بیماری پروتیین تاو تغییر شكل می دهد به این صورت كه موقعیت خود را در سلول های عصبی تغییر می دهد و سپس جمع می شود.
محققان خاطرنشان كردند كه بیشتر استرس ها كوتاه مدت هستند و به سرعت از بین می روند و در نتیجه مشكلی ایجاد نمی كنند، اما برخی استرس ها مزمن هستند مانند بیماری قلبی عروقی و یا تجمع بتا آمیلوئید -- پروتیینی كه در خارج از نرون در بیماری آلزایمر جمع می شود.
به گفته آنها، استرس های مزمن می توانند به تجمع بیش از حد و مداوم گرانول های استرس حاوی پروتیین های تاو منجر شود كه در نهایت به سلول های عصبی آسیب زده و باعث انحطاط آن سلول ها می شود.
محققان متوجه شدند كه كاهش میزان یكی از پروتیین های اساسی گرانول استرس به نام TIA1، مانع تجمع پروتیین تاو و در نتیجه انحطاط سلول های عصبی می شود.
آنها متذكر شدند كه گرچه این مطالعه هنوز در مراحل اولیه است، اما نتایج آن رویكردهای كاملا جدیدی را در ارتباط با درمان بیماری آلزایمر مشخص می كند.
محققان اكنون تصمیم دارند نتایج آزمایش خود را روی الگوهای حیوانی بیماری آلزایمر آزمایش كنند.
این مطالعه در مجله Cell Reports منتشر شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha