دوشنبه ۱۶ آذر ۱۳۸۸ - ۱۱:۲۹
کد خبر: 18327

در هر 60 ثانیه ویروس مرگ‌آور ایدز یك انسان را در دنیا مبتلا می‌كند‌.

هر روز 8 هزار نفر در اثر ابتلا به ایدز می‌میرند و  هر سال4 میلیون و 300 هزار نفر به مبتلایان اضافه می‌شوند.

در تمام دنیا تقریباً40 میلیون نفر آلوده به ویروس ایدز هستند. در سال 2006،
2 میلیون و 900هزار نفر در اثر ابتلا به ایدز كشته شده‌اند‌. این آمار ترس‌آور و خارج از تصور است‌.

این آمار از طرف سازمان ملل متحد در كنفرانس ایدز 2008 كه در مكزیكوسیتی با حضور بان‌كی‌مون- دبیر‌كل سازمان ملل متحد- برگزار شد عنوان شد.

ویروس ایدز به قول عامیانه، این سفیر بدبختی، چنان پیشرفت كرده كه هم‌اكنون به كشور‌های پرجمعیت دنیا مثل روسیه‌، چین و هندوستان رسیده و در حال حاضر در آسیا تعداد مبتلایان به این ویروس به میزان 15 سال گذشته در آفریقا رسیده. پیترپیوت، سرپرست بخش ایدز در سازمان ملل می‌گوید‌: اگر حكومت‌ها همچنان به بی‌توجهی خودشان ادامه دهند و اقدامی در جهت جلوگیری از این بیماری نكنند به‌زودی شاهد مرگ دسته جمعی در سراسر دنیا خواهیم بود‌.

تعداد زیادی از افراد دست به‌خود فریبی می‌زنند و تصور می‌كنند كه ایدز بیماری‌ای است كه فقط همجنس‌بازان و معتادان به آن مبتلا می‌شوند،در حالی‌كه این تصور كاملاً غلط است‌.گروهی هم تصور می‌كنند كه فقط سیاهپوستان یا افراد فقیر به این بیماری مبتلا می‌شوند.

متأسفانه ترسی كه انسان‌ها از این بیماری داشتند در دنیا كاهش پیدا كرده است‌، خصوصاً جوانان كه بیشتر از همه باید مواظب خودشان باشند، به‌همین دلیل در بعضی از كشور‌های اروپایی هم تعداد مبتلایان به ایدز افزایش یافته‌، این آلودگی روز به روز گسترش می‌یابد و حتی با بستن مرز‌ها هم نمی‌توانیم جلوی آن‌را بگیریم؛ زیرا گسترش این بیماری مرزی نمی‌شناسد.

هیچ‌كس نمی‌تواند ادعا كند كه این بیماری محدود به آفریقا، قزاقستان‌، تایلند‌، روسیه یا اوكراین است. سازمان ملل به همه كشور‌های جهان اخطار می‌كند كه این اپیدمی با سرعت غیرقابل كنترلی در حال افزایش است و از همه وحشت‌انگیز‌تر گسترش آن در هندوستان است كه تعداد بیماران آلوده به این ویروس را حدوداً 5 میلیون و100 هزار نفر اعلام كرده‌اند.

دومین كشور، آفریقای جنوبی است‌. اگر آفریقای جنوبی اقدامی در جهت جلوگیری از گسترش این بیماری نكند، به‌زودی دنیا شاهد فاجعه‌ای شبیه كشور هند خواهد بود زیرا در هند بیماران مبتلا هم‌اكنون به مرحله مرگ رسیده‌اند. هندوستان در حال حاضر شاهد بیمارستان‌های مملو از مبتلایانی است كه در مراحل آخرشان هستند‌، جسدهای مردگانی كه هنوز به خاك سپرده نشده‌اند یا در انتظار سوزاندن هستند همه جا را پر كرده و در قبرستان‌ها جای دفن به‌ندرت پیدا می‌شود. از همه غم‌انگیز‌تر سرنوشت نا‌معلوم 12 میلیون كودك بی‌سرپرستی است كه از والدین مبتلا به ایدز باقی مانده‌اند و متأسفانه
روز به روز تعدادشان افزایش می‌یابد. در بعضی از مناطق میانگین عمر مردم به
40 سال رسیده.

در زامبیا تعداد معلمانی كه در هر سال می‌‌‌میرند دو برابر فارغ‌التحصیلان معلمی است.
در مالاوییا خانواده‌های كشاورز در گرسنگی به سر می‌برند زیرا در اثر مرگ كارگران مزارع ،كارگر كمی برای كمك به زراعت و جمع‌آوری محصول وجود دارد. متخصصان معتقدند یكی از دلایل افزایش مرگ‌و‌میر در این مناطق به‌علت عدم‌همكاری كلیسای كاتولیك است.
ایدز ! بدبختی را افزایش می‌دهد.

ایدز! باعث افزایش بودجه سلامتی می‌شود.
ایدز! مانع پیشرفت دنیاست‌.

ایدز همانطور كه سیستم مقاومتی بدن را نابود می‌كند با آلوده شدن مردم بافت اجتماعی را نابود می‌كند و به مرور آن‌قدر آدم‌ها می‌میرند كه همه جا را سكوت بر می‌دارد و درست شبیه زمانی می‌شود كه طاعون تمام اروپا را گرفته بود.

سازمان جاسوسی آمریكا (سیا) در بهار سال 2001 میلادی بیماری ایدز را بزرگ‌ترین نابود‌كننده دمكراسی و امنیت و ثبات در آفریقا اعلام كرد، ولی در پاییز 2001 و بعد از فاجعه 11 سپتامبر همین سازمان، تروریسم را بزرگ‌ترین نابود‌كننده دنیا اعلام كرد‌؛ با اینكه میلیاردها نفر از مردم كره زمین خودشان را در تهدید تروریسم نمی‌بینند بلكه آنها فقر‌، گرسنگی‌، آلودگی به ایدز را بزرگ‌ترین نابود‌كننده بشریت می‌شناسند.

از سال 1981 كه ویروس ایدز شناخته شده تا حالا حدود 20میلیون نفر در اثر ابتلا به این بیماری قربانی شده‌اند‌.  متخصــصــان   پیـــش‌بینی می‌كنند كه اگر وضع به این صورت پیش رود‌، طی 20 سال آینده تعداد قربانیان این ویروس به تعداد كشته شدگان در جنگ جهانی دوم برسد.

استفان لوئیز، نماینده ویژه سازمان ملل می‌گوید: فاجعه نیویورك باعث مرگ اسفبار 3هزار انسان شد؛ آنها در اثر یك عمل تروریستی قربانی شدند و درست چند روز بعد از این فاجعه در دنیا صحبت از میلیارد‌ها دلار در جهت مبارزه با تروریسم جهانی به میان آمد،  در حالی‌كه در همان سال 2001، 2میلیون و300 هزار نفر در آفریقا قربانی بیماری ایدز شدند‌. سازمان ملل باید برای جلوگیری از گسترش این ویروس كه هر سال باعث مرگ چند میلیون انسان می‌شود به التماس و گدایی بیفتد تا چند میلیون دلار به این پروژه كمك شود كه این واقعاً باعث تأسف است.

چه باید كرد؟

متخصصان معتقدند نخستین قدم آگاه كردن مردم است و دومین قدم باز هم آگاه كردن مردم است و سومین قدم هم باز هم آگاهی دادن به مردم است‌؛ ضمناً در اختیار گذاشتن داروی ارزان برای همه مبتلایان به ایدز می‌تواند حداقل مانع ابتلای نوزادان در شكم مادر شود‌ و زندگی بیمار را راحت‌تر و كمی طولانی‌تر می‌كند. با این روش می‌توان از 2جهت جلوی گسترش این بیماری وحشتناك را گرفت‌. كشور‌هایی مثل اوگاندا‌، استرالیا، تایلند و برزیل ثابت كرده‌اند كه این روش قابل اجرا و موفقیت‌آمیز است‌.

متأسفانه در هند و اوكراین شاهد همان اشتباهاتی هستیم كه در آفریقا اتفاق افتاد. در آفریقا یكی از دلایل گسترش این ویروس مرگ‌آور اعتقادات آفریقاییان به خرافات همچنین دروغگویی و بر‌خورد غیرمنطقی مسئولان با این بیماری بوده است، به‌همین دلیل آمار قربانیان این بیماری در آفریقا دور از تصور انسانی است.

رئیس‌جمهوری قبلی روسیه در سخنرانی‌ای كه به مناسبت وضعیت كشورش داشت فقط یك‌بار در‌باره ایدز صحبت كرد‌ و بودجه‌ای كه این كشور در جهت مبارزه با گسترش ایدز پیش‌بینی كرده سالانه فقط 3میلیون و900 هزار دلار است‌، در حالی‌كه كشور برزیل برای این مبارزه سالانه 300 میلیون دلار پیش‌بینی كرده است.

استفان لوئیز می‌گوید: همین كه بسیاری از كشور‌ها از شركت در كنفرانس سالانه ایدز عذر‌خواهی می‌كنند دلیل روشنی بر بی‌توجهی است و حتماً از نظر این كشور‌ها مسئله‌ای مهم‌تر از اپیدمی جهانی وجود دارد كه آنها مایل به شركت در این كنفرانس نیستند‌. او معتقد است هر چه حكومت‌ها بیشتر تامل كنند و به مسائل دیگر اهمیت بدهند و به این آلودگی جهانی مرگ آور بی‌توجهی كنند، در حقیقت مرگ میلیون‌ها انسان را به جلو انداخته‌اند و تمام این علائم نشان‌دهنده ارزش قائل نشدن برای انسان و انسانیت است.

بیماری ایدز در ایران

براساس آمارهای سازمان‌های مسئول، در ایران 94درصد مبتلایان به ایدز را مردان و 4/3درصد را زنان تشكیل می‌دهند وبا توجه به اینكه 27درصد جمعیت ایران جوان هستند و در این سنین احتمال تماس‌های جنسی آلوده وجود دارد،آگاهی دادن این گروه اجتماعی را باید در اولویت قرار داد. بنا به‌نظر صاحب‌نظران بهترین وسیله آگاهی دادن بی‌پرده مردم خصوصاً نوجوانان و جوانان دختر و پسر از طریق چاپ بروشور‌های مخصوصی است كه باید به‌صورت رایگان در دبیرستان‌ها، دانشگاه‌ها و بیمارستان‌ها‌، مطب پزشكان و ایستگاه‌های مترو در اختیار عامه قرار گذاشته شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha