اختلال خُلقی فصلی (SAD) به‌عنوان نوعی بیماری شناخته می‌شود که علائمی مشابه با افسردگی دارد. اما در حالی که بیشتر افراد مبتلا به این بیماری در طول ماه‌های سرد زمستانی از اختلال خُلقی فصلی رنج می‌برند، شواهد تازه‌ای نشان می‌دهند که این اختلال می‌تواند در طول فصل تابستان نیز بروز پیدا کند.

گرما هم باعث اختلال خُلقی فصلی می‌شود؟

سلامت نیوز: اختلال خُلقی فصلی (SAD) به‌عنوان نوعی بیماری شناخته می‌شود که علائمی مشابه با افسردگی دارد. اما در حالی که بیشتر افراد مبتلا به این بیماری در طول ماه‌های سرد زمستانی از اختلال خُلقی فصلی رنج می‌برند، شواهد تازه‌ای نشان می‌دهند که این اختلال می‌تواند در طول فصل تابستان نیز بروز پیدا کند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سلامتیسم، اختلال خُلقی فصلی (SAD) به‌عنوان نوعی بیماری شناخته می‌شود که علائمی مشابه با افسردگی دارد. اما در حالی که بیشتر افراد مبتلا به این بیماری در طول ماه‌های سرد زمستانی از اختلال خُلقی فصلی رنج می‌برند، شواهد تازه‌ای نشان می‌دهند که این اختلال می‌تواند در طول فصل تابستان نیز بروز پیدا کند.


یکی از روان‌شناسان درباره این موضوع می‌گوید: «نور خیلی زیاد و گرمای بیش از حد در این فصل تاثیرگذار هستند. بعضی افراد نمی‌توانند گرمای بیش از حد را مثل دیگران تحمل کنند و همین مساله می‌تواند به احساس افسردگی و بی‌قراری منجر شود». برخی متخصصان می‌گویند که در کشوری مثل انگلستان، حدود ۶۰۰ هزار نفر با اختلال خُلقی فصلی تابستانی مواجه هستند.


نظریه برخی متخصصان این است که افزایش دما در طول تابستان و ماه‌های گرم سال می‌تواند روی هیپوتالاموس مغز (مرکز کنترل هورمون‌ها) تاثیر منفی بگذارد و همین اتفاق است که توانایی ما برای مقابله با استرس روانی را ضعیف می‌کند.


گروهی از محققان دیگر معتقدند که حساسیت به گرما و عدم تعادل هورمونی در اختلال خُلقی فصلی تابستانی، نقش حیاتی و اصلی را بر عهده دارند. برای مثال، تولید هورمون تیروئید توسط گرما سرکوب می‌شود و سطح پایین تیروکسین در بدن به کاهش انرژی منجر می‌گردد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha