در حال حاضر ۸۰ هزار نیروی پرستار کم داریم که این موضوع با افزایش بار مراجعه بیماران در طرح تحول سلامت مشکلات را دوچندان کرده است تا جایی که جان بیماران را نیز به مخاطره انداخته است.

مرگ بیمار به‌خاطر سقوط از تخت/کمبود پرستار همچنان قربانی می‌گیرد

سلامت نیوز:در حال حاضر ۸۰ هزار نیروی پرستار کم داریم که این موضوع با افزایش بار مراجعه بیماران در طرح تحول سلامت مشکلات را دوچندان کرده است تا جایی که جان بیماران را نیز به مخاطره انداخته است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس،، بازهم کمبود نیروی پرستار حادثه آفرید. این بار در کرمانشاه، بیمار دیالیزی به دلیل نداشتن همراه فوت کرد. اما با بررسی دقیقتر می‌توان گفت که علت اصلی این حادثه کمبود پرستار و کمک پرستار است و شاید اگر نیروی کافی در بیمارستان وجود داشت این اتفاق نمی‌افتاد.

حسین کریم، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در مورد این حادثه گفت: بیمار ملوک مرادی که سال‌های طولانی دیالیز می‌کرده بعد از انجام عمل پیوند کلیه و انتقال به بخش، به دلیل سقوط از تخت بیمارستان، فوت کرد.

وی افزود: آنگونه که به من اطلاع داده‌اند، کسی به عنوان همراه بیمار با این خانم نبوده و وقتی که در بخش، تقاضای رفتن به سرویس بهداشتی می‌کند، متاسفانه از تخت بیمارستان سقوط کرده و جانش را از دست می‌دهد.

به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به نظر می‌رسد از سوی کارکنان بیمارستان امام رضا (ع)، قصوری در مورد خدمات‌دهی به این خانم متوفی صورت گرفته که در صورت محرزشدن این موضوع، با شدت و جدیت با آن برخورد خواهیم کرد.

20سال است مدام فریاد می‌زنیم پرستار کم داریم

محمد شریفی‌مقدم، قائم مقام سازمان نظام پرستاری در این مورد به فارس گفت: کمبود پرستار در کشور یک شبه حاصل نشده که بتوان آن را طی همین مدت برطرف کرد. 20 سال است مدام فریاد می‌زنیم نیروی پرستاری در بیمارستان‌ها اندک است ولی علی‌رغم اعلام این مسئله هیچ توجهی به آن نشده است.

وی افزود: در دهه 70 طرح نیروی انسانی تضمین شد و طی آن به ازای هر تخت تعداد پرستار به 1.8 می‌رسید ولی در دفتر معاونت و برنامه‌ریزی با این طرح موافقت نشد و این مسئله مدام مورد پیگیری جامعه پرستاری بوده است.

قائم مقام سازمان نظام پرستاری ادامه داد: به نظر ما اگر کارهای اولیه همچون غذا و دارو دادن به بیمار و حمل و نقل آن مشکل است، این مسئله در شرح وظیفه کمک بهیار قرار دارد و 30 هزار نفر کمک بهیار آماده به کار هستند که با فراخوان می‌توان آنها را جذب فوری کرد، لذا موضوع بهیاری یک ساله و کمک پرستاری به بهانه روی زمین ماندن کار مردم اقدامی نادرست است.

شریفی مقدم گفت: موضع نظام پرستاری برچیده شدن بساط کمک پرستاری است چرا که این مسئله به زیان مردم بوده و به دلیل نداشتن دانش کافی کمک پرستاران، خسارت به بیماران وارد می‌شود.

قائم مقام سازمان نظام پرستاری تصریح کرد: سازمان نظام پرستاری اقدام به فراخوان جذب پرستار کرد که در مدت 48 ساعت 700 کارشناس پرستاری برای استخدام ثبت‌نام کرد. مشکل کمبود کادر پرستاری داریم ولی مشکل در این زمینه از وزارت بهداشت است چرا که به هر روشی نباید این مسئله را رفع کرد.

به گفته وی وزارت بهداشت ایجاد پست خالی برای جذب پرستار ندارد و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به دلیل اینکه وزارت بهداشت 60 هزار نفر نیروی مازاد دارد پست جدید ایجاد نمی‌کند و به نظر ما از آنها خواسته که موضوع تبدیل وضعیت به پرستاری انجام دهند.

وی در ادامه گفت: کمبود پرستار طبق استاندارد خاص باید انجام شود و تربیت پرستاران نیز به درستی انجام گیرد بیمارستان‌ها در امورات خود مشکل دارند و توان تربیت پرستاران را ندارند، همچنین نظارتی بر این مسئله نیست و در کل تربیت پرستار توسط بیمارستان امری صحیح نبوده و باید مورد توجه قرار گیرد.

کمبود پرستار جدی است

وزیر بهداشت نیز کمبود پرستار را قبول دارد و می گوید: در حال حاضر 110 هزار تخت بیمارستانی در کشور فعال است که باید به‌ازای هر تخت، 1.5 تا 2 پرستار در بخش عادی بیمارستان وجود داشته باشد که بر اساس آمارهای موجود، در حال حاضر به ازای هر تخت بیمارستانی تنها 0.7 نیروی پرستاری وجود دارد.

 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • امید ۱۲:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۶
    1 0
    اگه یه ذره به پرستاران برسید و مزایای شغلی پرستاری رو بهتر کنید این اتفاقات هم نمیفته، خب معلومه که پرستاران بخاطر تأمین مخارجشون باید چند شیفته کار کنند و مژمئنا کارایی اون پرستارا به شدت افت میکنه با این وضع پرستاری کسی اشتیاقی به اومدن به این رشته نداره و کسانی هم که تو این رشته اند همه شون دلسرد شدند. کاش یک صدم پزشکی به پرستاری میرسیدید.