٢٠٠ قطعه مرغ آوازخوان یخ‌زده، جمجمه‌ی مومیایی‌شده‌ی یک میمون، ٢٤ تن مارماهی اروپایی و درنهایت گوش یک فیل، بخشی از یافته‌های مأموران گمرک در آلمان بوده‌اند.

گـوش فیل در چمدان مسافر!

سلامت نیوز: ٢٠٠ قطعه مرغ آوازخوان یخ‌زده، جمجمه‌ی مومیایی‌شده‌ی یک میمون، ٢٤ تن مارماهی اروپایی و درنهایت گوش یک فیل، بخشی از یافته‌های مأموران گمرک در آلمان بوده‌اند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، مأموران گمرک به‌تازگی در فرودگاه مونیخ متوجه شیئی عجیب شدند که در چمدان یک مسافر قرار داشت: گوش فیل! این کشف به قدری منحصربه‌فرد بود که آنها مجبور به تحقیق در این‌باره شدند که «آیا واردات گوش فیل به آلمان طبق قوانین این کشور مجاز است یا خیر؟» فیل‌ها نیز همانند ببرها، کرگدن‌ها، گوریل‌ها و شامپانزه‌ها جزو گونه‌های زیستی حفاظت‌شده به‌شمار می‌روند؛ اما با این همه شکارچیان و قاچاقچیان واهمه‌ای از قوانین تنبیهی وضع‌شده در جهت حمایت از این گونه‌ها ندارند. به‌تازگی دولت کنیا در اقدامی برجسته ١٠٠ تن عاج فیل ضبط‌شده را در آتش سوزاند.

به گفته‌ی مقامات کنیایی انهدام چنین حجمی از عاج فیل در این کشور تا کنون بی‌سابقه بوده است. تجارت غیرقانونی اعضای بدن حیوانات معضلی‌ست که در روز جهانی حفظ محیط زیست، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. نه‌تنها شکارچیان و قاچاقچیان، بلکه گردشگران نیز اغلب «یادگاری‌هایی» را به‌طور غیرقانونی با خود به خانه می‌آورند.

در یک مورد پرسروصدا که سه‌سال پیش رخ داد، جاستین بیبر خواننده‌ی جوان کانادایی میمون «کپوچین‌«اش را همراه با خود به آلمان آورد. این میمون که «مالی» نام دارد و از تیره‌ی میمون‌های شنل‌پوش است، سوار بر جت خصوصی بیبر در شهر مونیخ به زمین نشسته بود. بیبر هنگام عبور از گمرک نتوانسته بود اسناد و مدارک کافی برای انتقال این میمون به آلمان را ارائه دهد. او در آن زمان مجبور به پرداخت جریمه‌ای چندین هزار یورویی شد.

به گفته‌ی انجمن Wildlife، فعال در زمینه‌ی حیات وحش بیش از میمون‌ها، رتیل‌ها، انواع خزندگان و پرنده‌ها هستند که قربانی قاچاق می‌شوند. از سال ٢٠٠٧ تا‌کنون تنها در کامرون بیش از ٣٥٠٠ قطعه‌ی کاسکو در گمرگ ضبط شده است. دیتمار سوونگل؛ سخنگوی بخش گمرک وزارت دارایی آلمان می‌گوید که محصولات تهیه‌شده از حیوانات یا گیاه‌های حفاظت‌شده نه‌تنها در چمدان مسافرانی که از تعطیلات به خانه برمی‌گردند، پیدا می‌شود؛ بلکه در این میان اینترنت نیز کار را آسان‌تر کرده است. مشتریان از طریق سایت‌های اینترنتی این محصولات را سفارش داده و به‌راحتی از طریق پست دریافت می‌کنند. همچنین قرص‌ها و داروهای لاغری گیاهی ازجمله محصولاتی هستند که در سال‌های اخیر به‌شدت طرفدار پیدا کرده و به آلمان قاچاق می‌شوند.

به گفته‌ی سوونگل، گمرک آلمان سال گذشته ٤٨٠‌هزار عدد کپسول لاغری تهیه‌شده از گیاه Costus را ضبط کرده است. این گیاه که بیش از همه در هند و پاکستان رشد می‌کند، به‌شدت در معرض خطر انقراض قرار دارد و تحت حفاظت است. مسئولان گمرک برای کشف محموله‌هایی از این‌دست سگ‌های ویژه‌ای را تربیت کرده‌اند. طبق آمار گمرک با کمک این سگ‌ها تا‌کنون ١٠‌هزار قطعه‌پوست تمساح، ٢٤ تن مارماهی اروپایی و یک‌و‌نیم تن مرجان‌های سنگی زنده در آلمان کشف شده‌اند. در مونیخ مأموران گمرک به‌تازگی نصفی از جمجمه‌ی مومیایی‌شده‌ی یک میمون کشف کردند. توماس مایستر یکی از کارمندان کمرگ در مونیخ می‌گوید که برخی از اشیای قاچاق جاسازی‌شده در چمدان‌ها با گذر از زیر دستگاه‌های اشعه‌ی ایکس پدیدار می‌شوند. برای نمونه از طریق همین روش ماموران کمرگ مونیخ موفق شدند در چمدان یک ایتالیایی که از رومانی وارد آلمان شده بود، ٢٠٠ قطعه مرغ آوازخوان یخ‌زده پیدا کنند که گویا قرار بوده پخته و خورده شوند. این پرنده از ٣٥ سال پیش در اتحادیه‌ی اروپا جزو گونه‌های حفاظت‌شده به‌شمار می‌رود. بی‌ثباتی سیاسی، بزرگ‌ترین منفعت را برای قاچاقچیان به همراه دارد.

گروه‌های شبه‌نظامی در کنگو یا گروه‌های مسلح تبهکار و شبه‌مافیایی در کامبوج یا اندونزی با استفاده از همین فرصت در کار قاچاق حیوانات دست داشته و درآمدی سرشار از این راه به‌دست می‌آورند. پاییز امسال قرار است در آفریقای جنوبی کنفرانسی در زمینه‌ی حفاظت از گونه‌های زیست‌محیطی برگزار و تدابیر سختگیرانه‌تری برای مبارزه با شکار غیرقانونی و قاچاق حیوانات اندیشیده شود. اتحادیه‌ی اروپا نیز در نظر دارد چندین راهکار برای حفاظت بیشتر گونه‌های حیوانات ازجمله کاسکوها، ماکاک بربرها (از خانواده‌ی دم‌درازیان) و مارمولک‌ها پیشنهاد دهد. به گزارش دویچه‌وله، هرچند درحال حاضر در اتحادیه‌ی اروپا قوانین سفت و سختی علیه واردات گونه‌های تحت حفاظت وجود دارد، اما با این حال به گفته‌ی مقامات «بیش از ٩٠‌درصد از گونه‌های فهرست‌شده را می‌توان تحت شرایطی خاص به‌عنوان کالای تجاری دسته‌بندی و وارد کرد».

به علاوه در رابطه با گوش فیلی که در مونیخ پیدا شد، باید گفت که تحقیقات مأموران گمرک بدین‌جا ختم شد که وارد کردن گوش فیل به آلمان مجاز است هر چند هنوز مشخص نیست که گوش فیل دقیقا به چه کاری می‌آید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha