پژوهشگران هشدار دادند: احتمال تركیب دو آنفلوآنزای خوكی و فصلی با هم وجود دارد.

به گفته این محققان؛ همزمانی فعالیت ویروس‌های این دو آنفلوآنزا می‌تواند نگرانی‌ها را نسبت به احتمال تركیب این دو ویروس با هم و پیامدهای جدی و خطرناك آن افزایش دهد.

رئیس انستیتو ملی ویروس شناسی در آمریكا ضمن بیان این مطلب خاطرنشان كرد: دانشمندان در این انستیتو در حال حاضر مشغول بررسی دقیق این احتمال هستند، چون ممكن است در صورت تركیب دو ویروس، انتشار ویروس H1N1 تسهیل شود و نرخ شیوع بیماری افزایش یابد.

از سوی دیگر، روزنامه سانفرانسیسكو كرونیكل در مقاله‌ای با این عنوان كه "آیا برای آنفلوآنزاهای سگی و گربه‌ای هم آماده هستید؟" می نویسد: جهش‌های ژنتیكی سریع در ویروس‌های آنفلوآنزا، خانواده حیوانات بویژه حیوانات اهلی را تهدید می‌كند و بنابراین جان انسان‌ها نیز در این میان به خطر می‌افتد.

پژوهشگران دانشگاه پوردو در آمریكا می‌گویند؛ در شرایطی كه شیوع آنفلوآنزای نوع آ یا همان آنفلوآنزای خوكی مردم را در جهان مضطرب كرده است، این امكان وجود دارد كه ویروس عامل این بیماری بتواند سگ‌ها، گربه‌ها و حتی موش‌ها را نیز آلوده و مبتلا سازد.

محققان می‌گویند؛ ویروس H1N1 كه نام مستعار آنفلوآنزای خوكی را گرفته است بدلیل این كه ابتدا در خوك‌ها كشف شد به این نام خوانده می‌شود اما در واقع شكل تغییر یافته ژنتیكی از ویروس‌های آنفلوآنزای انسانی، خوكی و پرندگان است و از آنجا كه در انسان زیاد دوام می‌آورد خطر جدی برای حیوانات خانگی محسوب می‌شود كه این تبادل و جابه‌جایی ویروس بین انسان و حیوانات می‌تواند برای هر دو خطرناك باشد.

دكتر تونی جانسون استادیار كلینیكی دانشگاه پوردو در همین رابطه تاكید كرد: به نظر می رسد كه حیوانات خانگی برای ما خطرناك نیستند بلكه در واقع این ما هستیم كه بیماری را ابتدا به آنها منتقل می كنیم.

بر اساس این گزارش، مشاور عالی رتبه سازمان جهانی بهداشت در بیانیه جدیدی اعلام كرد: هنوز برای اینكه اعلام كنیم همه‌گیری آنفلوآنزای خوكی به پایان رسیده، زود است.

دكتر كیجی فوكودا دبیركل بخش همه‌گیری انفلوآنزا در این سازمان تاكید كرد: سازمان جهانی بهداشت الان نمی‌تواند پیش بینی كند كه در سال 2010 این بیماری فعالیت همه‌گیری نخواهد داشت و شیوع آن متوقف خواهد شد.

این سازمان همچنین اعلام كرد كه شمار قربانیان آنفلوآنزای خوكی از 10 هزار نفر در جهان گذشت و تاكنون 10 هزار و 582 نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده‌اند.

این گزارش می‌افزاید: وجود این ویروس تاكنون در 208 كشور و سرزمین مختلف جهان تایید شده است و طبق تازه‌ترین گزارشات در برخی از مناطق شامل اروپا، روسیه و آسیای مركزی رو به افزایش است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha