مسئول اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو گفت: انسولین یکی از داروهای بسیار مهم و پرمصرف در کشور است که شرایط نگهداری، در اثربخشی آن حایز اهمیت است.

نکاتی مهم درباره شرایط نگهداری و مصرف انسولین

سلامت نیوز: مسئول اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو گفت: انسولین یکی از داروهای بسیار مهم و پرمصرف در کشور است که شرایط نگهداری، در اثربخشی آن حایز اهمیت است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر علی واشقانی فراهانی گفت: با توجه به اینکه به فصول گرم سال رسیده‌ایم توجه به شرایط نگهداری داروها اهمیت ویژه‌ای خواهد داشت.

وی افزود: انسولین یکی از داروهای بسیار مهم و پرمصرف در کشور ما بشمار می رود که شرایط نگهداری در اثربخشی آن حایز اهمیت است. به همین دلیل لازم است استفاده‌کنندگان این فراورده دارویی به این موضوع توجه لازم را داشته باشند.
 
واشقانی اظهار داشت: به عنوان یک قاعده کلی باید اطلاعات هر دارو را به صورت اختصاصی از روی برگه راهنمای دارو و اقلام بسته بندی آن  کسب کرد. بنابراین توصیه می‌شود که قبل از مصرف هر دارو برگه راهنمای آن به دقت مطالعه شود. این قاعده در مورد انسولین نیز وجود دارد و لازم است اطلاعات نحوه نگهداری و روش صحیح مصرف از برگه راهنما کسب شود.

مسئول اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو در ادامه گفت: انسولین‌ها که جزو داروهای بیولوژیک طبقه‌بندی می‌شوند، نسبت به شرایط نگهداری حساس هستند و عدم رعایت شرایط مناسب می‌تواند اثربخشی و کارایی آنها را تحت تاثیر قرار دهد. گرم شدن بیش از حد مجاز و یخ‌زدگی می‌تواند اثر نامطلوبی بر ساختار دارو وارد کرده و موجب بی‌اثر شدن آن و گاهی اثرات ناخواسته دارویی شود. تمام انسولین‌هایی که در بازار دارویی کشور وجود دارند باید در " دمای ۸-۲ درجه سانتیگراد "  که " شرایط نگهداری در یخچال " محسوب می‌شود، نگهداری شوند.

بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، واشقانی اظهار داشت: البته با توجه به اینکه نگهداری داروها در یخچال چه به لحاظ حمل و نقل توسط مصرف‌کنندگان و چه به لحاظ تزریق، مشکلاتی را فراهم می‌کند، برخی شرکت‌های تولیدکننده انسولین، محصولاتی را تولید کرده‌اند که به صورت محدود که معمولا یکماه است، قابلیت نگهداری در دمای اتاق که " دمای کمتر از ۲۵ درجه سانتیگراد" در نظر گرفته می‌شود، را دارند. در این صورت نکته بسیار مهم این است که تاریخ انقضاء دارو از  زمان خروج از یخچال یکماه خواهد بود. بنابراین لازم است زمان دقیق خروج از یخچال ثبت و نگهداری شده و دارو بعد از زمان مجاز مورد استفاده قرار نگیرد.
 

وی در پایان گفت: نکته مهم دیگر حساست انسولین به نور است. به همین دلیل این دارو حتما باید دور از نور نگهداری شود. برای این کار می‌توان دارو را در جعبه آن نگهداری کرد یا با استفاده از درپوش مخصوص در نوع قلمی، دارو را از نور محافظت کرد. در زمان نگهداری در یخچال نیز باید توجه کرد که دارو از یخ زدگی محافظت شود؛ زیرا ساختار پروتئینی آن ممکن است در اثر یخ زدن تخریب یا تحت تاثیر قرار گیرد.



  

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha