سه‌شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۳

این که هر که را طاووس خواهد، جور هندوستان کشد درست اما این روزها جور هندوستان کشیدن آن قدر هزینه روی دست خانواده‌ها می‌گذارد که بسیاری از همان ابتدا عطایش را به لقایش می‌بخشند. بحث بحث ازدواج است و هزینه‌های عجیب و غریب و «هر که خربزه می‌خورد، پای لرزش هم می‌نشیند.» در این میان کم نیستند خانواده‌هایی که برای شیرینی خربزه حاضرند هر قیمتی بپردازند. می‌خواهید باور کنید، می‌خواهید باور نکنید اما در همین تهران لااقل روزی چند تا عروسی چند صد میلیونی برگزار می‌شود.

ازدواج آنها که پول برایشان علف خرس است

سلامت نیوز: این که هر که را طاووس خواهد، جور هندوستان کشد درست اما این روزها جور هندوستان کشیدن آن قدر هزینه روی دست خانواده‌ها می‌گذارد که بسیاری از همان ابتدا عطایش را به لقایش می‌بخشند. بحث بحث ازدواج است و هزینه‌های عجیب و غریب و «هر که خربزه می‌خورد، پای لرزش هم می‌نشیند.» در این میان کم نیستند خانواده‌هایی که برای شیرینی خربزه حاضرند هر قیمتی بپردازند. می‌خواهید باور کنید، می‌خواهید باور نکنید اما در همین تهران لااقل روزی چند تا عروسی چند صد میلیونی برگزار می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز، روزنامه ایران در ادامه می‌نویسد: «این‌ها به کنار کم نیستند دختران و پسران خانواده‌های مرفهی که بخشی از مراسم ازدواج خود را در هلی‌کوپتر یا در کشتی به نمایش می‌گذارند.

هزینه تالارهای عروسی در تهران همانند نوع خدماتی که ارائه می‌دهند، بسیار متفاوت است. مثلاً تالاری در شمال تهران برای پذیرایی از هر نفر 160 تا 180 هزار تومان پول می‌گیرد. این پذیرایی شامل 6 مدل غذا و 4 مدل سالاد و میوه و شیرینی است اما هزینه تالار به همین پذیرایی ختم نمی‌شود و آقای داماد یا خانواده‌اش باید به فکر مخارج اتاق عقد، نورپردازی، گل‌آرایی، آتش‌بازی ورودی، آتش‌بازی هنگام برش کیک و هزینه چهچه‌زدن خواننده و دی‌جی هم باشند.

از شمال شهر که فاصله می‌گیریم به هتلی در مرکز پایتخت می‌رسیم که متصدی پاسخگویی امور جشن‌های آن از چند نوع منو می‌گوید؛ منوهایی که هزینه‌های آن از 120 هزار تومان برای هر میهمان شروع می‌شود و تا 240 هزار تومان هم پیش می‌رود. او که نرخ‌های‌شان را بسیار طبیعی می‌داند، می‌گوید: «اگر تعداد میهمانان شما بیش از 300 نفر باشد باید به این مبلغ 2.5 تا 3 میلیون تومان هزینه اجاره سالن را هم اضافه کنید اما اگر از منوی 240 هزار تومانی استفاده کنید، دیگر نیازی به پرداخت این هزینه نیست. البته هزینه‌های جانبی و آتش‌بازی و گل‌آرایی هم به جای خود.»

در مورد پرداخت ورودی سالن‌های عروسی بهتر است بدانیم که این مبلغ در روزهای تعطیل و غیر تعطیل و همچنین آخر هفته‌ها متفاوت است. در حوالی میدان انقلاب بیش از 3 نوع غذا سرو نمی‌کنند. صاحب تالار با لبخندی می‌گوید: «ما هزینه ورودی و سرویس نداریم و برای هر نفر در صورتی‌که یک نوع غذا بخواهید، 15 هزار تومان و اگر دو نوع غذا سفارش دهید برای هر نفر 17 هزار تومان است. اینجا خبری از دی‌جی و خواننده 2 میلیونی نیست و هزینه موزیک و دی‌جی را 350 هزار تومان حساب می‌کنند. میوه و شیرینی را هم خود داماد می‌تواند تهیه کند. اگر دوست داشت از یک میوه‌فروشی لوکس؛ اگر هم نخواست از تره‌بار محل‌شان.

هزینه‌های یک صد میلیون تومانی

فیلم‌های عروسی امروزی که چیزی از فیلم‌های سینمایی کم ندارد، هزینه‌های نجومی هم به زوجین تحمیل می‌کند. آتلیه‌ای در شمال شهر که مشتریان خاص خود را دارد، پایه قیمت عکاسی را 20 تا 30 تومان معرفی می‌کند که بنا به خدمات درخواستی عروس خانم و آقای داماد تا 100 تومان هم افزایش می‌یابد! او در پاسخ به چهره متعجب من می‌گوید: «منظورم 20 تا 100 میلیون تومان است؛ چرا که فیلمبرداری با چند دوربین و در شهرهای مختلف انجام می‌شود. حتی برخی از قسمت‌های «کلیپ‌ اسپرت» (بدون لباس عروسی) در مسکو و ترکیه فیلمبرداری می‌شود که البته مبلغ هزینه‌های تیم فیلمبرداری هم بر عهده داماد است.» او در ادامه از آلبوم‌های دیجیتال 10 تا 32 برگی می‌گوید که به همراه تابلوهای عکس عروس و داماد و عکس هدیه برای میهمانان آماده می‌شود.

آتلیه‌ای دیگر در حوالی نواب قیمت‌های دیگری دارد. صاحب این آتلیه مدعی است که مراسم جشن ازدواج را با بهترین کیفیت به تصویر خواهد کشید. او هم که از تعدد دوربین‌ها برای فیلمبرداری سخن می‌گوید، هزینه خدمات را از 800 هزار تومان تا 10 میلیون تومان عنوان می‌کند. البته اینجا دیگر خبری از هلیکوپترهای مخصوص فیلمبرداری نیست.

بعد از انتخاب آتلیه نوبتی هم که باشد نوبت انتخاب خودرو است. قیمت خودروهایی که در مؤسسات کرایه اتومبیل در اختیار دختران و پسران جوان قرار می‌گیرد، بسته به نوع خودرو از ساعتی 35 هزار تومان شروع می‌شود تا ساعتی 180 هزار تومان. برای مثال اگر بخواهید تویوتا پرادو یا کیا موهاوی سوار شوید، ساعتی 40 هزار تومان با راننده اما اگر مازراتی بخواهید ساعتی 180 هزار تومان برایتان حساب می‌کنند. البته مؤسساتی هم هستند که برای اجاره همین ماشین از 7 صبح تا 12 شب 700 هزار تومان دریافت می‌کنند و به ازای هر ساعت اضافه هم مبلغ 100 هزار تومان به این مبلغ اضافه می‌شود. البته این خدمات در مقابل دریافت یک فقره چک به مبلغ خودرو ارائه می‌شود. صاحب یکی از این مؤسسات می‌گوید: «این روزها استفاده از اسکورت میان زوج‌های جوان بسیار طرفدار پیدا کرده که بسته به مدل موتورهای اسکورت از 600 تا 800 هزار تومان هزینه خواهد داشت.»

گل‌آرایی یک میلیون تومانی

گل‌آرایی رخش دامادی هم از 100 هزار تومان تا یک میلیون و 700 هزار تومان هزینه خواهد داشت و نرخ آماده کردن دسته‌گل عروس هم بسته به نوع و تعداد گلها از 100 هزار تومان تا یک میلیون تومان خواهد بود.

وقتی از فضای آرام و معطر گل‌فروشی خارج می‌شوی، باید پا به بازاری بگذارید که برق آن چشمتان را خیره می‌کند؛ بازار طلافروشان. اینجا می‌توان سرویس‌های طلایی یافت که قیمت آنها از 4 میلیون تومان شروع می‌شود و تا 50 میلیون تومان و بالاتر هم پیش می‌رود. برای انتخاب ساعت هم باید از 500 هزار تومان تا چند صد میلیون تومان آمادگی خرید داشته باشید. در نهایت هم لباس عروس و داماد که بسته به مارک و مدل آن از 400 هزار تومان تا 30 میلیون تومان خریداری می‌شود.

دکتر ابراهیمی‌مقدم، روانشناس با تأکید بر این که لزوماً ارتباط معناداری بین هزینه ازدواج و خوشبختی وجود ندارد، می‌گوید: «هزینه‌های بسیار و برگزاری مراسم ازدواج مجلل نمی‌تواند شرایط زندگی بهتر و توأم با خوشبختی را فراهم کند. در بسیاری از مواقع حتی هزینه‌های بالا و سرسام آور ازدواج می‌تواند به ایجاد پاره‌ای از مشکلات منجر شود. آن دسته از جوانانی که وضعیت مالی خوبی ندارند، برای این که بتوانند از پس هزینه‌ها بربیایند، مجبور به گرفتن قرض یا وام خواهند شد. این افراد برای پرداخت اقساط خود فشارهای کاری و روانی بسیاری را متحمل می‌شوند تا بتوانند سریع‌تر به درآمد مناسب برای پرداخت اقساط وام‌های میلیونی دست یابند.»

وی با اشاره به چشم و همچشمی به عنوان دلیل برگزاری مراسم پر زرق برق عروسی، تصریح می‌کند: «هزینه‌های سرسام آور برای چنین جشن‌هایی می‌تواند عواقب ناخوشایندی داشته باشد. کسی که یک کت گران و شیک می‌خرد، نمی‌تواند آن را با یک شلوار پارچه‌ای معمولی و ارزان بپوشد. پس باید یک شلوار گران هم تهیه کند. در این شرایط او دیگر نمی‌تواند کفش معمولی بخرد. بنابراین خرید یک وسیله منجر به این می‌شود که وسایل بعدی هم گران تهیه شود. شما نمی‌توانید مراسمی پرخرج و مجلل داشته باشید و ماشین عروسی معمولی باشد.»

می‌گویند این روزها رسم شده که برای نشان دادن خرید آقا داماد به اقوام و آشنایان هم تالار می‌گیرند و فیلم خرید را هم پخش می‌کنند. آمارها می‌گویند در تهران هر ساعت 19 طلاق ثبت می‌شود. به نظر شما مشکل کجاست و چه ارتباطی هست بین آن 19 نفر و سفر به مسکو برای فیلمبرداری؟»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha