استقبال مردم از طرح محیط‌بان قمی برای کمک به حیات وحش نذری برای طبیعت تعدادی از دوستداران محیط‌زیست نذرشان را برای ساخت نخستین کلینیک تخصصی حیات وحش ادا می‌کنند.

سلامت نیوز:استقبال مردم از طرح محیط‌بان قمی برای کمک به حیات وحش نذری برای طبیعت تعدادی از دوستداران محیط‌زیست نذرشان را برای ساخت نخستین کلینیک تخصصی حیات وحش ادا می‌کنند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سازمان حفاظت از محیطزیست، «احمد بحری» را این روزها خیلی‌ها می‌شناسند؛ محیط‌بان ٣٥ساله قمی که درس‌خوانده محیط‌زیست است و ١٠‌سال خانه دومش طبیعت شده، یکی از معدود محیط‌بان‌هایی است که مثل بیشتر ایرانی‌ها توئیتر دارد و اینستاگرام و با عکس‌ها و توئیت‌های محیط ‌زیستی‌اش، این روزها معروف شده است.


فعالیت‌های این محیط‌بان در سه روز گذشته وارد فاز جدیدی شده است. او طرحی را با نام «نذر طبیعت» راه‌اندازی کرده و از مردم خواسته است که نذرهایشان را ادای طبیعت کنند. حالا و این‌طور که این محیط‌بان در گفت‌وگو با «شهروند» می‌گوید، در همین چند روز گذشته تعدادی از کاربران و دنبال‌کننده‌های او در شبکه‌های اجتماعی در تماس با او برای ادای نذرهایشان در طبیعت ایران اعلام آمادگی کرده‌اند؛ نمونه‌اش یک کشاورز اصفهانی که با واسطه از «احمد بحری» خواست که راهنمایی‌اش کند تا سه‌ونیم تن علوفه دسترنج خود را برای تغذیه علفخواران پارک ملی و پناهگاه حیات وحش کلاه قاضی هدیه کند؛ اقدامی که قبل از او هم توسط یک کشاورز دوستدار محیط‌زیست در گلپایگان و با نذر ٧٠٠ کیلوگرم یونجه برای آهوان پناهگاه حیات وحش موته انجام شده بود.استقبال مردم از طرح محیط‌بان قمی برای کمک به حیات وحش نذری برای طبیعت
«بحری» حالا و با خوشحالی‌ای که از صدایش آن سوی خط تلفن، بریده‌بریده به گوش می‌رسد، می‌گوید خودش فکرش را هم نمی‌کرده که روزی او از مردم برای «نذر طبیعت» درخواست کند و مردم پاسخ مثبت به این دعوت بدهند.


 او درباره طرح ابداعی‌اش می‌گوید: «قبل از این، از این دست کارهای متفرقه پیش می‌آمد اما من فکر کردم که این موضوع را منسجم‌تر کنم و اسمش را گذاشتم نذر طبیعت. در این طرح از کسانی که محیط‌زیست را دوست دارند و می‌خواهند در این زمینه کار کنند خواسته‌ام که علاوه بر جاهای دیگر که پول‌های‌شان را برای ادای نذرهای‌شان می‌دهند، به فکر محیط‌زیست هم برای نذرهایشان باشند. از روزی که فراخوان این طرح را دادم، چندین نفر برای نذرهای‌شان به من پیام داده‌اند. مثلا از چندین نفر پیام داشته‌ام که می‌خواهند به آبشخورها کمک کنند. یا یکی دیگر از کشاورزان که ساکن اصفهان است به من گفت فلان منطقه خشکسالی است. او را ارتباط دادم و به آهوها علوفه دادند. یا یک نفر دیگر برای حیات ‌وحش کلاه‌قاضی در اصفهان علوفه تهیه کرد و به آن‌جا فرستاد.»


او ادامه می‌دهد: «تعدادی دیگر از مخاطبان من هم برای حیات وحش قم آبشخور ساخته‌اند. همین امروز هم دو نفر اعلام آمادگی کردند که برای تهیه علوفه و کمک به حیات‌ وحش، آنها را به مناطق مختلف معرفی کنم. من در این طرح با همکاران در استان‌های مختلف که مناطقی دارند که خشکسالی است و نیاز به آبشخور و علوفه دارند، صحبت می‌کنم و داوطلبانی را که می‌خواهند به حیوانات این مناطق کمک کنند به این مناطق راهنمایی می‌کنم.»
این محیط‌بان خبر خوب دیگری هم دارد. او می‌گوید بعد از فراخوان نذر طبیعت در اینستاگرام او، یک گروه بزرگ دوستدار محیط‌زیست از تهران اعلام آمادگی کرده‌اند که به صورت رایگان در استان قم نخستین کلینیک تخصصی حیات ‌وحش را احداث کنند: «این افراد که تعدادشان زیاد است، قرار است مبلغی را جمع‌آوری کنند و نخستین کلینیک تخصصی حیات وحش را با تخصص پرندگان شکاری به صورت خیریه راه‌اندازی کنند.»


«بحری» می‌گوید درحال حاضر تعداد نیکوکاران محیط‌زیستی که با او در ارتباطند کم نیست: «چند سالی است که افرادی به صورت رایگان، حیوانات خیابانی مثل گربه و سگ‌هایی را که مصدوم شده باشند در خانه و اتاق‌شان نگهداری می‌کنند؛ مثلا من فردی را می‌شناسم که در اتاقش پنج، شش قلاده سگ را که مجروح شده‌اند با هزینه خودش تیمار و نگهداری می‌کند. در زمینه حیات ‌وحش در سطح کشور موارد دیگری را هم داریم. یک‌سری افراد هستند حیواناتی مانند عقاب، روباه و آهو را در خانه‌های‌شان تیمار می‌کنند؛ آنها به ادارات محیط‌زیست شهرها می‌روند و می‌گویند ما می‌خواهیم آنها را اگر مصدوم باشند، نگهداری کنیم. این افراد هم از سوی ادارات شناسایی می‌شوند و اگر سابقه بدی نداشته باشند، این حیوانات را برای تیمار به آنها می‌دهند.»


او ادامه می‌دهد: «قبل از این و به‌طور پراکنده، نذر طبیعت به صورت علوفه‌های دستی به صورت متفرقه بوده است؛ مثلا گروهی را می‌شناسم که برای پرندگان مهاجر مثل قوهای مهاجر که هر سال به سرخ‌رود مازندران می‌روند، تغذیه می‌برند. از طرف دیگر من در حساب‌های شبکه‌های اجتماعی، یک‌سری کمک‌هایی را جمع‌آوری می‌کنم، از طریق شماره کارتی که مرتب اعلام می‌کنیم و حالا این موضوع را می‌خواهیم در قالب نذر طبیعت گسترش دهیم؛ چون تا به حال این برنامه‌ها مختص فعالان محیط‌زیست بود و حالا می‌خواهیم با کمک هنرمندان جدی‌تر این موضوع را دنبال کنیم؛ مثلا اخیرا جلسه‌ای داشتیم با هنرمندان حامی محیط‌زیست مانند خانم میترا حجار و آقای سینا حجازی برای نذر طبیعت و شماره حسابی اعلام شده برای ساخت آبشخور در مناطق حیات‌وحش در مناطق گرمسیری مثل کرمان، سمنان و تهران.»


«احمد بحری» لیسانس محیط‌زیست دارد و حالا ١٠‌سال است که در جنوب استان قم و منطقه حفاظت‌شده پلنگ‌دره، محیط‌بان است. او در یک‌ سال گذشته خیلی‌ها را به محیط‌بانی علاقه‌مند کرده است: «خودم سال‌هاست در فضای مجازی کار می‌کنم و وبلاگ و سایت داشتم ولی برای تخصصی‌تر کار کردن در حوزه محیط‌زیست و جلب توجه مردم، در اینستاگرام نزدیک یک‌ سال است که فعال هستم. در این یک‌ سال بازخورد و پیام‌ها خیلی خوب بود؛ حتی سه نفر به من اعلام کردند که ما شکارچی بودیم و به‌خاطر دنبال کردن مطالب من برای دوستداری محیط‌زیست، الان تفنگ‌هایمان را فروخته‌ایم. از طرف دیگر در نذر طبیعت، کمک‌ها را به خیلی جاها رساندیم و خیلی‌ها آشنا شدند با این‌که حتی می‌شود نذر کرد برای طبیعت. یکی دیگر هم بحث همیاران محیط‌زیست است؛ در یک‌ سال گذشته تعدادی هم اعلام آمادگی کردند که در استان‌های مختلف همراه محیط‌بان‌ها به طبیعت بروند و در پایش‌ها و سرشماری‌ها  و تغذیه دستی حیات‌وحش به محیط‌بان‌ها کمک کنند.»


او ادامه می‌دهد: «از طرف دیگر این روزها خیلی‌ها به کار محیط‌بانی علاقه‌مند شده‌اند؛ مثلا روزی ٥ تا ١٠ نفر به من پیام می‌دهند و می‌پرسند که شرایط محیط‌بانی چیست. خیلی‌ها  می‌خواهند همیار محیط‌زیست شوند؛ یعنی حقوق نمی‌خواهند، فقط در کنار محیط‌بان‌ها و در طبیعت باشند. البته در این مدت بازخوردهای منفی هم از طرف بعضی شکارچی‌ها در صفحه‌ام داشته‌ام؛ بعضی شکارچی‌ها که تعدادشان هم کم است چیزهایی می‌نویسند و یک‌سری محیط‌بان‌ها را متهم می‌کنند که خود محیط‌بان‌ها شکارچی‌اند. خود مخاطبان هم جوابشان را می‌دهند من خیلی جواب نمی‌دهم.»


 این محیط‌بان درباره شرایط کاری‌اش اینطور می‌گوید: «حقوقم ماهی یک‌میلیون و ٢٠٠‌هزار تومان است. به هرحال هرکاری مشکلاتی دارد. دوری از خانواده و...  مثلا الان سر شیفت هستم، چهار روز کار می‌کنم، دو شبانه‌روز می‌روم خانه و برمی‌گردم. خانه ما قم است و با محل کارم ٨٠ کیلومتر فاصله دارد.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha