دوشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۲
کد خبر: 189140

این روزها افسردگی در فرهنگ ما یک اصطلاح آشناست. به‌طوری که بارها و بارها از افراد می‌شنویم که دچار این بیماری شده‌اند. ولی آیا واقعا افسردگی تا این حد در بین افراد شایع شده یا اینکه اشخاص از این لغت در جای درستی استفاده نمی‌کنند؟

از کنار افسردگی ساده نگذرید

سلامت نیوز-*رنگینه تسلیمی: این روزها افسردگی در فرهنگ ما یک اصطلاح آشناست. به‌طوری که بارها و بارها از افراد می‌شنویم که دچار این بیماری شده‌اند. ولی آیا واقعا افسردگی تا این حد در بین افراد شایع شده یا اینکه اشخاص از این لغت در جای درستی استفاده نمی‌کنند؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه فرهیختگان، متاسفانه این روزها الصاق انگ اینکه «تو بیمار روانی هستی» به امری رایج تبدیل شده، در حالی که زدن برچسب «افسردگی» به افراد خانواده و دوستان بدون نظر پزشک و روانشناس عملی بس ناگوار است. زیرا با این کار روحیه فرد را تخریب می‌کنید. برای تشخیص افسردگی حتما باید از افراد متخصص کمک بگیرید.

  افسردگی چیست؟
افسردگی احساس غم و ناراحتی است که هفته‌ها و ماه‌ها فرد را درگیر خود می‌کند؛ پس یک حس زودگذر یکی دو روزه نیست. این احساس غالبا با احساسات دیگری چون ناامیدی و پوچی همراه می‌شود، فرد افسرده انرژی لازم برای انجام بسیاری از کارهای روزمره خود را از دست می‌دهد، تغییر در ساعات خواب و اشتها، عدم تصمیم‌گیری، داشتن انتظارات بالا از خود و افراد دیگر، انداختن مسئولیت کارهای خود به دوش دیگران، عدم لذت از فعالیت‌های گذشته و خستگی مداوم از جمله نشانه‌های دیگر افسردگی هستند. از کنار این گونه علائم به سادگی نگذرید که شاید زنگ خطری باشد.

  چه روحیاتی را نباید با افسردگی اشتباه گرفت؟
افسردگی را نباید با غم از دست دادن نزدیکان یا تغییرات خلقی نوجوانان در دوران بلوغ اشتباه گرفت. اصولا افراد افسرده از مراجعه به روانپزشک و کمک گرفتن از روانشناس سر باز می‌زنند، این وظیفه نزدیکان است که فرد را همراهی کنند تا به مشکل خود غلبه کند. باید بدانید همان‌طور که افسردگی یک‌شبه ایجاد نمی‌شود در نتیجه برطرف شدن آن نیز کار یک روز و یک شب نیست و نیاز به صبوری دارد. به خاطر داشته باشید با دیدن چند نشانه افسردگی، هیچ داروی اعصابی را بدون نظر پزشک مصرف نکنید. همچنین در هنگام مصرف دارو زمانی که احساس کردید حال و روز بهتری دارید هرگز بدون مشورت پزشک خود دارویتان را متوقف نکنید یا تغییر ندهید. این رفتار موجب تشدید بیماری شما در آینده خواهد شد. در آخر فرد افسرده برای بازگشت به زندگی عادی خود نیازمند کمک و حمایت خانواده، تماس مداوم با «درمانگر»، زندگی در فضای مثبت و دور از استرس است. بدانید تمام بیماری‌های روان با اقدام به موقع و زیر نظر «درمانگر» بهبود پیدا می‌کند.

*روانشناس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • فدایی حسین ۱۸:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۴
    0 0
    بسیار عالی مختصر و مفید و شیوا ...