می گویند شیب موالید، روز به روز کاهش می یابد و ضرورت دارد ازدواج تسهیل شود و خانواده ها به تک فرزندی قناعت نکنند، اما هیچکس به فکر ما مادران کارمند نیست.روزی که باردار شدم، تازه شش ماه بود که در یک اداره دولتی استخدام شده بودم و به هیچ وجه حاضر نبودم از کارم دست بکشم.

یک بام و دو هوای مرخصی زایمان

سلامت نیوز:می گویند شیب موالید، روز به روز کاهش می یابد و ضرورت دارد ازدواج تسهیل شود و خانواده ها به تک فرزندی قناعت نکنند، اما هیچکس به فکر ما مادران کارمند نیست.روزی که باردار شدم، تازه شش ماه بود که در یک اداره دولتی استخدام شده بودم و به هیچ وجه حاضر نبودم از کارم دست بکشم.

 به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه نسل فردا، مجبور شدم دخترم را در شش ماهگی در اوج سرمای زمستان روانه مهدکودک کنم. هر روز بیمار می‌شد و من از درون آتش می گرفتم؛در حالی که بعضی از اقوام و خویشاوندان 9 ماه مرخصی زایمان داشتند و من آخر نفهمیدم چرا در این زمینه بین کارمندان دولت تبعیض قائل می شوند.

بازم خدا را شکر که من همین شش ماه مرخصی را داشتم! خواهرم که در شرکت خصوصی کار می کرد پس از یک ماه از زایمانش، به محل کارش بازگشت تا اخراج نشود.

اینها صحبت های مادری است که در گفت وگو با نسل فردا از دشواری زندگی یک مادر کارمند و دغدغه هایش سخن می گوید...آن هم در شرایطی که جدیدترین آمار های سازمان ثبت احوال نشان می‌دهد، نرخ رشد موالید در کشور طی چهارماه نخست سال ۱۳۹۵ به زیر صفر رسیده و به عبارت دیگر منفی شده است. اتفاقی که نشان می دهد، رشد موالید که از سال های ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳ روند رو به رشدی به خود گرفته بود، حالا در سراشیبی کاهش قرار گرفته است.

ضرورت اصلاح یک قانون
عضو هیئت رییسه کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس با بیان اینکه اجرای بسته‌های تشویقی تنها راهکار اجرای سیاست‌های افزایش جمعیت نیست، بر ضرورت اصلاح قانون افزایش مرخصی زایمان تاکید کرد.


بشیر خالقی درخصوص اجرای سیاست‌های جمعیتی ابلاغی مقام معظم رهبری، گفت: در حال حاضر و با تبلیغات صورت گرفته طی سال‌های گذشته برای جلوگیری از فرزندآوری رشد جمعیت کشور به صفر رسیده؛ واقعیت آن است که کاهش یا تثبیت رشد جمعیت به صلاح پیشرفت و آینده کشور نبوده و باید برای جلوگیری از این موضوع، راهکارهای موثری را اجرا کرد.


نماینده مردم خلخال درمجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه  بخش اصلی مسئولیت‌ها در جهت اجرای سیاست های جمعیتی برعهده وزارت بهداشت و درمان است، افزود: البته  نهادها و دستگاه‌های فرهنگی نیز در این موضوع نقش اساسی دارند، متاسفانه درحال حاضر به دلیل وجود مشکلات اقتصادی سن ازدواج افزایش یافته و فردی که درسن 35 تا 40 سالگی ازدواج می‌کند، تمایلی به داشتن چندین فرزند ندارد.


وی با بیان اینکه طی سال‌های اخیر سیاست‌های تشویقی در جهت فرزندآوری بیشتر در جامعه اجرا شده است، تصریح کرد: به عنوان مثال افزایش مرخصی زایمان از 6 به 9 ماه یا انجام زایمان‌های طبیعی بدون پرداخت هزینه یکی از سیاست‌های تشویقی است، اما باید برای اجرای سیاست های افزایش جمعیت اقدامات بیشتر و قابل قبول تری توسط مسئولان ذی ربط انجام شود و اجرای بسته‌های تشویقی تنها راهکار موثر در این زمینه نیست.


برداشت متفاوت از قانون
خالقی با اشاره به اینکه در تصویب قانون افزایش مرخصی زایمان از 6 به 9 ماه، برای پدران نیز مرخصی 15 روزه در نظر گرفته شده است، گفت: متاسفانه از این قانون برداشت‌های متفاوتی صورت می‌گیرد و به گمان برخی افراد این قانون تنها برای مردانی است که همسران شاغل دارند، این درحالی است که این چنین نیست؛ زیرا خیلی از بانوان شاغل نیستند و قانون را باید برای آن افراد نیز درنظر گرفت، همچنین دراین مسیر نهادهای فرهنگی باید تعامل بیشتری با دستگاه های مرتبط داشته باشند.


وی با بیان اینکه تفسیرهای متفاوت از قانون افزایش مرخصی زایمان، مشکلاتی را در اجرای این قانون به وجود آورده است، گفت: ضرورت دارد برای اجرای صحیح تر و دقیق تر این قانون، اصلاحاتی در این قانون صورت گیرد.
عضو هیئت رییسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه باید با درنظرگرفتن مسایل بهداشتی مرگ کودکان و نوزادان را کاهش داد، افزود: باید درکنار اجرای سیاست های افزایش جمعیتی به موارد بهداشتی و درمانی برای محافظت از نوزادان نیز توجه کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha