رئیس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران با اشاره به اینکه نیمی از مصرف داروهای شیمی درمانی در کشور مبنای علمی ندارد، گفت: اصلی ترین پایه درمان غیر جراحی تومورهای بدخیم، رادیوتراپی است.

نیمی از مصرف داروهای شیمی درمانی در کشور مبنای علمی ندارد

سلامت نیوز:رئیس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران با اشاره به اینکه نیمی از مصرف داروهای شیمی درمانی در کشور مبنای علمی ندارد، گفت: اصلی ترین پایه درمان غیر جراحی تومورهای بدخیم، رادیوتراپی است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از  فارس، محمدرضا قوام نصیری در مورد درمان سرطان اظهارداشت: با توجه به کنترل بیماری‌های مسری در چند دهه اخیر، برنامه های مبارزه با بیماری‌های غیر مسری به اولویت های اول نظام سلامت بازگشته است و از بین علل مرگ ایرانیان، برنامه های کارشناسی علمی و در خور توجهی در رابطه با تروما و حوادث جاده ای و بیماری های قلبی عروقی نوشته و اجرا شده است.

وی افزود: در این میان بحث سرطان اخیرا توجه نظام سلامت و بطور کلی افکار عمومی را به خود جلب کرده است و وزارت بهداشت اصرار به مدون کردن برنامه‌ها و سیاست های کلان در این حیطه دارد. به رغم اینکه سرطان یکی از قدیمی ترین بیماری‌های همراه بشر از ابتدا است، ولی علم آنکولوژی در میان علوم بالینی پزشکی قدمت زیادی ندارد و یکی از شاخه های جوان و رو به پیشرفت علم پزشکی است. با توجه به این امر باید گفت که رشته های دیگر پزشکی و بالطبع مدیران بخش سلامت فعلا احاطه کامل و تصویر روشنی از آنکولوژی پیدا نکرده اند و در نتیجه سیاست های کلان در این بخش می تواند با آسیب های جدی همراه باشد.

رئیس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران اضافه کرد: حقیقت این است که درمان های غیر جراحی سرطان (رادیوتراپی و دارو درمانی) به لحاظ قیمتی و بار مالی بسیار گران هستند و در صورتی که اقتصاد درمان سرطان را مد نظر نداشته باشیم و بدون کارشناسان این بخش، سیاست های کلان را برنامه ریزی کنیم، هدر رفت منابع در این بخش تمام سیاست های وزارت بهداشت را در بخش های دیگر تحت تاثیر قرار خواهد داد و اتخاذ سیاست آزمون و خطا عوارض جدی در بحث سلامت و صنعت بیمه کشور خواهد داشت.

وی افزود: مصرف داروهای شیمی درمانی سهم 15 درصدی از مصرف کل داروهای کشور را به خود اختصاص می دهد و طبق آمار مراجع رسمی، مبلغی بالغ بر 1500 میلیارد تومان در سال است که به نسبت جمعیت کشور چنین مصرفی خارج از قاعده و سرسام آور است.

قوام نصیری ادامه داد: به رغم مصرف چنین حجمی از داروها، میزان بهبودی از سرطان(survival 5 ساله) در کشور ما قابل مقایسه با استانداردهای دنیا نیستند. واقعیت این است که در سیاست های درمان سرطان، این مراکز رادیوتراپی- آنکولوژی است که دارای ارزش و برد استراتژیک بوده و اصلی ترین پایه درمان غیر جراحی تومورهای بدخیم، رادیوتراپی است و غفلت از این مسئله ممکن است ما را به سمت توسعه بیهوده تخت های شیمی درمانی و به دنبال آن دمیدن در کوره داغ مصرف بیشتر داروهای شیمی درمانی است.

رئیس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران ادامه داد: شیمی درمانی در درمان تومورهای بدخیم تاثیر درمانی حدود 10 درصد دارد و اگر بدون تلفیق مناسب با رادیوتراپی استفاده نشود کارکرد درمانی قطعی نخواهد داشت و بیماران پس از مدت کوتاهی دچار عود می گردند و مجددا دور باطل مصرف داروهای شیمی درمانی برای تسکین این بیماران و افزایش موقتی و کوتاه طول عمر آنها شروع می گردد. ولی وزارت بهداشت و سیستم های علمی دانشگاهی کشور نباید از قوانین و سیاست های ارائه شده توسط علم آنکولوژی و کارشناسان آن تخطی کنند که در غیر این صورت و با توجه به مطالبی که عنوان شد، به تدریج وارد بیراهه ای می‌شود که انتهای آن جز هرز رفتن سرمایه های سلامت و داروهای گران قیمت شیمی درمانی از کلیه و کبد بیماران، بدون تاثیر مورد انتظار در میزان بهبودی آنها نخواهد بود.

وی افزود: تأسیس مراکز رادیوتراپی - آنکولوژی استاندارد نسخه کلانی است که کارشناسان برای تحقق اقتصاد مقاومتی در بحث سرطان ارائه می کنند. این مراکز با داشتن درمان موثری به نام رادیوتراپی و مصرف منطقی داروهای شیمی درمانی در کنار رادیوتراپی، علاوه بر درآمد زایی برای نظام سلامت بهترین نتیجه را در نتایج درمانی حاصل در بیماران مبتلا به سرطان در کشور خواهد داشت.

 قوام نصیری عنوان کرد: به نظر انجمن رادیوتراپی آنکولوژی (کلینیکال آنکولوژی) حدود نیمی از مصرف داروهای شیمی درمانی در کشور مبنای علمی ندارد و بدون اندیکاسیون های علمی تجویز می گردد. توصیه ما در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در این عرصه تازه گشوده، سپردن تولیت سرطان به رشته تخصصی کلینیکال آنکولوژی در کشور و در نتیجه محدود کردن  مصرف بی رویه داروهای شیمی درمانی است که با اعداد ذکر شده برای چنین صرفه جویی در مصرف داروهای شیمی درمانی کشور می توان 30 تا 40 مرکز بزرگ رادیوتراپی آنکولوژی منطبق بر معیارهای مراکز سرطان تیپ 2 احداث نمود که امکان ارائه خدمات درمانی طبق گاید لاین های علمی آنکولوژی دنیا تا مدت 20 سال را خواهد داشت.

 وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به بهره وری این مراکز به راحتی می توان استهلاک تجهیزات را جبران و آنها را به مراکز ریفرال پایدار و استراتژیک بدل کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha