شنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۳
کد خبر: 194126

بیر اجرایی صندوق جمعیت ملل متحد در بیانیه ای به مناسبت روز جهانی سالمندان، 1 اکتبر 2016 برابر با 10 مهر ماه جاری گفت سالخوردگی جمعیت نیروی متحول کننده ای است که در هر کشور کلیه ساختارهای اقتصادی خانوار و اجتماعی را محک می زند.

سالخوردگیِ جمعیت و قدرت تحول آن

سلامت نیوز: دبیر اجرایی صندوق جمعیت ملل متحد در بیانیه ای به مناسبت روز جهانی سالمندان، 1 اکتبر 2016 برابر با  10 مهر ماه جاری گفت سالخوردگی جمعیت نیروی متحول کننده ای است که در هر کشور کلیه ساختارهای اقتصادی خانوار و اجتماعی را محک می زند.
 
به گزارش سلامت نیوز متن کامل بیانیه دکتر باباتونده اوسوتیمهین به شرح زیر است:
 
سالخوردگی جمعیت،  یکی از روند های قابل توجه قرن بیست و یکم، هم دلیلی برای شادمانی و هم یک چالش می باشد. به منظور تامین رفاه همگان طی این انتقال جمعیتی، نیازاست که تلاش بیشتری برای به حداقل رساندن نابرابری ها و بهبود شرایط زندگی سالمندان شود. 


در سال 2015، افراد بالای 60 سال،  12.3درصد جمعیت جهان را تشکیل می دادند  و انتظار میرود که این سهم در سال 2050 به 22 درصد برسد.  پیش بینی ها حاکی از آنند که عمده رشد جمعیت سالمند در کشورهای در حال توسعه صورت می پذیرد. بیش از نیمی از جمعیت 901 میلیون سالمند جهان در قاره آسیا زندگی می کنند که 508 میلیون آنان بالای 60 سال دارند.  غیر ازآن، 177 میلیون سالمند در اروپا، 75 میلیون در آمریکای شمالی، 71 میلیون در آمریکای جنوبی و جزایر کارائیب، 64 میلیون در آفریقا و6 میلیون سالمند در اقیانوسیه سکونت دارند.


سالخوردگی جمعیت در برخی از کشورها می تواند موجب به وجود آمدن نیروی کار نسبتا کوچک تری شود. اما این اتفاق و اثرات آن بر اقتصاد کشور به عوامل متعددی همانند بالا بردن سن بازنشستگی، مهاجرت و نهایتا بهره وری بهینه از افراد ودستگاه ها می باشد.


سالخوردگی جمعیت می تواند تبدیل به نیروی مختل کننده اجتماعی شود زیرا نابرابری های اجتماعی با افزایش سن بارزتر می شوند. به عنوان مثال، از آنجایی که سابقه کار رسمی و دستمزد مردان بیشتر از زنان است، در دوران سالمندی نیز درآمد مردان به طورمتوسط 68 درصد بیشتر از زنان است. اهمیت این روند در این است که جمعیت سالمند را عمدتا زنان تشکیل می دهند.


صندوق جمعیت با شعار امسال روز جهانی سالمندان، " نه علیه هرگونه تبعیض سنی"، کاملا موافق است.  صندوق جمعیت بر این باور است که کاهش یک عمر نابرابری و پذیرفتن نقش سازنده سالمندان باعث فراهم شدن زمینه های فوق العاده ای برای توسعه می شود.


این تلاش ها از نوزادی با زایمان های ایمن شروع می گردند و در کودکی با تغذیه سالم و تحصیل در مدارس برتر ادامه می یابند، و ملزم بر اینند که سلامت باروری همگانی باشد، عدالت جنسیتی رعایت شود، پوشش های اجتماعی و امنیت درآمدی به سالمندان تعمیم داده شود و ثروت به نسل های جوان منتقل گردد.
تبعیض و تبعیض سنی در محل کار، در کشورهایی که افراد مسن تر از امید به زندگی و سلامت بهتری برخوردارند وتشویق به کار بیشتر می شوند، جای نگرانی دارد، به خصوص اگرآمار بیکاری جوانان بالا باشد.  شاید می بایست جوامع انتظارات خود را در باره سن طبیعی بازنشستگی و یا نقش اجتماعی و شخصی سالمندان، تغییر دهند زیرا که آنان بیش از پیش فعال هستند.


جمعیت سالخورده به منابع مختلف برای حمایت مالی، از درآمد کاری و دارایی گرفته تا خانواده و برنامه های رفاه اجتماعی، اتکا می کنند.  این بدین معنی است که کشورهای سالخورده نیاز به پروراندن گفتگوی بین نسلی و اعمال سیاست هایی برای ترویج درک مشترک و توانمند سازی جوانان و سالمندان به طوربرابر برای پشتیبانی از هر دو نسل را دارند.


صندوق جمعیت با ترویج گفتگوهای سیاست-محور، آموزش، تحقیقات و جمع آوری داده های تفکیک شده بر اساس سن و جنس، به فعالیتهای خود در زمینه پاسخ دادن به فرصت ها و چالش های سالخوردگی جمعیت ادامه می دهد. این سازمان هم اکنون در حال مرور بر 15 سال پیشرفت در اجرای برنامه عمل کنفرانس مادرید می باشد، و ازتبادل درسهای برگرفته  برای سالمندی سالم و همچنین بهره وری از دومین سود جمعیتی برای سالمندانی کارآمد و موثر حمایت می کند.


سالخوردگی جمعیت نیروی متحول کننده ای است که در هر کشور کلیه ساختارهای اقتصادی خانوار و اجتماعی را محک می زند.  بیایید با هم تلاش کنیم تا همه با احترام و شایستگی پا به سن گذارند و از یک عمرنقش سازنده، ادغام یافته و رفاه بهره مند شوند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha